"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הצתת פסל בן גוריון: מכת האלימות מאיימת לשרוף את הקונצנזוס
זהות האדם ששרף את פסלו של דוד בן גוריון לא משמעותית, מה שחשוב שהשנה הקודמת התחלפה בחדשה במעשה סימבולי שמסמן לנו שמה שהיה, הוא שיהיה • תל אביב לא מצליחה להתחמק מהאלימות הנמצאת בכל מקום • כעדר ללא רועה, החברה הישראלית ממשיכה להיות אלימה ושסועה
פסל בן גוריון לאחר שהוצת | צילום: יהושע יוסף
דעה

הצתת פסל בן גוריון: מכת האלימות מאיימת לשרוף את הקונצנזוס

זהות האדם ששרף את פסלו של דוד בן גוריון לא משמעותית, מה שחשוב שהשנה הקודמת התחלפה בחדשה במעשה סימבולי שמסמן לנו שמה שהיה, הוא שיהיה • תל אביב לא מצליחה להתחמק מהאלימות הנמצאת בכל מקום • כעדר ללא רועה, החברה הישראלית ממשיכה להיות אלימה ושסועה

עדי רובינשטיין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שריפת פסלושל דוד בן גוריון בחוף בוגרשוב בתל אביב, היא עוד אירוע מיני רבים בשרשרת האלימות שלא פסחה, כמובן, גם על המעוז האחרון של הליברליות הישראלית - העיר העברית הראשונה.

מספיק להסתובב בטיילת בשישי בערב, ולראות עשרות נערים "טסים" על קורקינטים חשמליים באין מפריע, מהלכים אימים על משפחות שלמות, כאשר פקחי העירייה האומללים לא מצליחים להשתלט עליהם.

תיעוד%3A שלושה תקפו באכזריות נהג - בעקבות ויכוח בכביש %2F%2F חדשות | ישראל היום

תל אביב לא מצליחה להתחמק מהאלימות הנמצאת בכל מקום.שריפת הפסל של האיש שהקים פה מדינה, היא שלב נוסף בהתדרדרות הגלובלית: פעם שורפים פה כפר על יושביו, פעם הולכים מכות בכביש ופעם שורפים פסל.

זהות האדם ששרף את פסלו של דוד בן גוריון לא משמעותית, מה שחשוב שהשנה הקודמת התחלפה בחדשה במעשה סימבולי שמסמן לנו שמה שהיה, הוא שיהיה:כל עוד עורך דין יכול לעמוד בבית המשפט העליון ולדבר על הכרזת העצמאות כמסמך שנכתב בחופזה, יהיה תמיד מי שיבוא אחרי וישרוף את פסלו של מי שחתום עליה.

אין כרגע מבוגר אחראי שייקח אחריות על מה שמתרחש. כותרות העיתונים שפורסמו בחג ביקשו שהשנה הזאת תהיה שונה, אבל לעת עתה נראה שאין מאחוריהן דבר. כעדר ללא רועה, החברה הישראלית ממשיכה להיות אלימה ושסועה.השנה הנכנסת היא תשפ"ד, נקווה שלא נשפד אחד את השני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

עדי רובינשטיין

כותב במוסף "ישראל השבוע". החל את דרכו בתחום העיתונות בשנת 2000 בעיתונות הנוער. סיקר תחומים מגוונים, ובהם פוליטיקה, אוכל, תרבות וספורט. סיקר את אסון היסעור ברומניה ב-2010: "עם השפה הרומנית השגורה בפי הצלחתי להגיע לבכיר בצבא המקומי, שסיפק לי ציטוטים כואבים שנהפכו לכותרת השער של העיתון למחרת".

Load more...