שלושה נפצעו בפיצוץ שאירע במפעל תע"ש ברמת השרון

אחד נפצע באורח קשה ואילו שניים באורח קל • בעקבות הפיצוץ, אש התלקחה במקום • בדוברות כבאות והצלה מסרו כי "השיגו שליטה על הבעירה" • מדובר באירוע השלישי שמתרחש לאחרונה באזור • רק לפני שלושה שבועות התריע ראש עיריית הרצליה: "מדובר בפצצה מתקתקת"

תיעוד הפיצוץ שאירע במפעל ברמת השרון // לפי 27א

פטריית עשן בשרון: פצוע קשה ושניים קל בפיצוץ שאירע הלילה (בין שני לשלישי) במפעל תע"ש ברמת השרון. בעקבות הפיצוץ, שריפה פרצה במקום וכוחות כיבוי והצלה הגיעו לזירה והשיגו שליטה על האש.

"צוותי כיבוי רבים מתחנת הרצליה ובסיוע צוותים מתחנות מחוזות דן ומרכז הגיעו למקום. עם הגעת הלוחמים למקום וחבירתם לאנשי הביטחון במפעל נמצאו מספר מוקדי בעירה מחוץ לשטח הבנוי - הלוחמים תקפו את האש במספר גזרות והשיגו שליטה על הבעירה", נמסר מדוברות כבאות והצלה.

פטרית עשן בשמיים: דיווחים על פיצוץ נוסף ממפעל תע"ש בהרצליה

עוד הוסיפו: "לא נדרש חילוץ על ידי כוחות הכיבוי והאירוע מוגדר תחת שליטה ללא מעורבות חומרים מסוכנים. נסיבות הפיצוץ יתוחקרו בהמשך על ידי חוקר דליקות וגורמים מקצועיים במפעל".

ממפעל תע"ש נמסר: "במהלך הלילה פרצה שריפה במתקן רמת השרון. פצוע קשה פונה לבית החולים. נסיבות המקרה נבדקות".

"להיערך לאירוע רב נפגעים"

מדובר בפיצוץ השלישי שמתרחש באזור בחודשיים וחצי האחרונים, כאשר האחרון אירע בסוף חודש יולי. כבר אז התריע ראש עיירית הרצליה, משה פדלון, שמשרדי הממשלה לא עושים מספיק על מנת לשמור על ביטחון הציבור, והתריע מאירוע רב נפגעים.

"כל משרדי הממשלה הנוגעים לדבר מתחמקים מטיפול בנושא. מדובר בפצצה מתקתקת", אמר ופנה לממשלה: "אם אתם לא מטפלים בנושא, אז תערכו לאירוע שיהיו בו אלפי נפגעים".

פטריית עשן מעל חופי הרצליה, ארכיון, צילום: ללא קרדיט

עוד הוסיף: "הוליכו אותנו שולל. הודיעו שאין חומרי נפץ במקום, הודיעו שכל הבונקרים מזוכים. אבל הם לא מזוכים, הם מלאים בחומרי נפץ. מדובר על עיר עם 120 אלף תושבים, מדובר על כפר שמריהו, רשפון וגעש. אני חרד וזה מדיר שינה מעיני. המצב הוא קשה מאוד. זה יעד מספר אחד של המדינה: לטפל בדבר הזה".

בעקבות עוד ארוע בשטחי תע"ש, ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, אמר הבוקר: "הפצצה המתקתקת של סכנת חומרי הנפץ בשטחי תעש לא עוצרת. כמה עוד נורות אזהרה מהבהבות באש, בעשן ובפיצוצים צריכה ממשלת ישראל לקבל כדי שמישהו מהגורמים שאחראים לשלום הציבור יתעורר?? בתע"ש נוף ים בהרצליה וכעת שוב בתע"ש השרון ...האם מחכים לאסון רב נפגעים? במשך שנים שאני מתריע ופונה לכל הגורמים להם יש סמכות לטיפול בשטח - אך לצערי אלו מגלגלים את האחריות זה על זה".

אבי גרובר ראש עיריית רמת השרון: "זה הפיצוץ הרביעי בחודשים האחרונים בשטחי תעש אצלנו ובהרצליה. חלק מהפיצוצים הם מחומרים נפיצים שהושארו בקרקע וחלק אחר הוא מתאונות עבודה במפעלים קיימים כמו הלילה. שטחי תע"ש הם פצצה מתקתקת. אסור שתהיה בהם בנייה ויש להעביר את יצור חומרים נפיצים ומסוכנים ממרכז הארץ לשטחים מבודדים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר