"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המלצה: משמר הגבול יוסב למשמר הלאומי
במכון משגב מאמינים שצריך להפקיד את חיילי מג"ב על המענה להתקוממות לאומנית בחירום ולפשיעה הלאומנית בשגרה • בין הפעולות הנדרשות: עדכון חקיקה ועדכון משימותיו • ההמלצות הוגשו לוועדה להקמת המשמר הלאומי
שוטרי מג"ב. צילום: דודו גרינשפן

המלצה: משמר הגבול יוסב למשמר הלאומי

במכון משגב מאמינים שצריך להפקיד את חיילי מג"ב על המענה להתקוממות לאומנית בחירום ולפשיעה הלאומנית בשגרה • בין הפעולות הנדרשות: עדכון חקיקה ועדכון משימותיו • ההמלצות הוגשו לוועדה להקמת המשמר הלאומי

איציק סבן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מכון משגב לביטחון לאומי ואסטרטגיה ציונית, בראשות ראש המל"ל לשעבר מאיר בן שבת, ממליץ בימים אלה לוועדה להקמת המשמר הלאומי הפועלת במשרד לביטחון לאומי להפוך את משמר הגבול למשמר הלאומי ולהפעילו תחת מפכ"ל המשטרה.

הוועדה בראשות מנכ"ל המשרד לביטחון לאומי שלמה בן אליהו קמה בהתאם להחלטת הממשלה, והמלצותיה יתייחסו לאופן יישום ההחלטה להקמת המשמר הלאומי לישראל, קביעת ייעוד תפקידי למשמר, סמכויותיו, בחינת הצורך בהקמת גוף זה כגוף עצמאי ונפרד מהמשטרה והאפשרות להעברת יחידות מסוימות ממשמר הגבול לאחריותו ועוד.

טקס הענקת צל"ש מפקד מג"ב %2F%2F צילום%3A יוני ריקנר

ממסמך שהגיע לידי "ישראל היום" עולה כי מכון משגב, בהובלת עמית המכון ישי ערמוני, ממליץ להקים משמר לאומי שיפעל באורח קבע, בימי שגרה וחירום, בתוך המשטרה, במתווה של מג"ב מורחב בכפיפות למפכ"ל המשטרה, ויופקד על המענה להתקוממות לאומנית בחירום ועם הפשיעה הלאומנית בימי שגרה.

עוד כוח אדם

לשם כך, המכון ממליץ לבצע תיקוני חקיקה ולעדכן את משימותיו. בין השאר הומלץ להגדיל את סדר כוח האדם בקבע בפלוגות הלוחמים של מג"ב, באופן שיאפשר להתמודד עם תרחיש מהומות לאומניות רחבות היקף עד פי שניים מכפי שהיה ב"שומר החומות", כולל מילואים. בעת שגרה ישמש הכוח הזה לטיפול בפשיעה הלאומנית.

עוד ממליץ המכון להתאים את המבנה והאיוש של מטה מג"ב ולקבוע נהלים שיבטיחו את עצמאותו בבניין כוחו ובפעילותו המבצעית. כמו כן, כדי לשמור על שת"פ ממליצים אנשי המכון להקים חמ"ל בין־ארגוני משותף למשטרה, לשב"כ ולמשמר הלאומי, שיפעל באופן קבוע בתחום הפשיעה הלאומנית, במטרה להתריע מפני התפרצות אלימות לאומנית ולטפל בה ביעילות אם תתרחש.

בינואר השנה הודיע השר לביטחון לאומי, כי "שומר החומות 2" בפתח ועל המשטרה להיערך לכך. שבתאי ובן גביר, צילום: אורן בן חקון

אנשי המכון ממליצים גם להגדיר בחוק את המצב "מרי אלים על רקע לאומני", לקבוע כי ההכרזה עליו תהיה בסמכות הממשלה על פי המלצת השב"כ או המשטרה ולקבוע את הסמכויות והכלים שיינתנו למשמר הלאומי במצב שכזה. הטיפול בפשיעה שאינה ממניעים לאומניים יישאר באחריותה של המשטרה. נזכיר כי בינואר השנה הודיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, כי "שומר החומות 2" בפתח ועל המשטרה להיערך לכך.

במסיבת העיתונאים שכינס השר בן גביר עם מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי, הוא קרא להקים משמר לאומי בישראל ואמר כי "בכל הערכות המצב, תרחיש הייחוס שאני שומע מרוב אנשי המקצוע במשרד, במשטרה, במג"ב ובצה"ל הוא ששומר חומות 2 בפתח. בתרחיש כזה יש רק פתרון אחד: חיזוק המשטרה הכחולה והקמת משמר לאומי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...