"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משישה יוצא אחד: קריית שמונה רוצה להתנער מתדמית עיירת הפיתוח
מול ראש העיר המכהן, אביחי שטרן, צפויים לרוץ שישה מתמודדים • היריב העיקרי של שטרן - נציג הליכוד • כתבה ראשונה בסדרה לקראת הבחירות המוניציפליות
קריית שמונה. צילום: אייל מרגולי //ן ג׳יני
"בארץ בחירה": פרויקט מיוחד

משישה יוצא אחד: קריית שמונה רוצה להתנער מתדמית עיירת הפיתוח

מול ראש העיר המכהן, אביחי שטרן, צפויים לרוץ שישה מתמודדים • היריב העיקרי של שטרן - נציג הליכוד • כתבה ראשונה בסדרה לקראת הבחירות המוניציפליות

עידן אבני
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בקריית שמונה אוהבים להתמודד לראשות העיר. ככה זה כשמול ראש העיר המכהן צפויים לרוץ שישה מתמודדים. המעוז הצפוני של הליכוד (57% לליכוד בבחירות האחרונות) יעמיד מול ראש העיר המכהן, אביחי שטרן, מועמד מטעמו - אלי זפרני, מקורבו של רה"מ בנימין נתניהו.

23 שנים אחרי נסיגת צה"ל מלבנון, העיר הצפונית עדיין מתקשה להתאושש מתדמית עיירת הפיתוח. גם חממת פודטק, הקמת סטארטאפים קטנים והשקעה במיזמים כלכליים, כמו שעשה אראל מרגלית, לא הצליחו לשנות התדמית של העיר.

תושבים בקריית שמונה מחכים לבואו של נתניהו לכנס בחירות בעיר באוקטובר 2022, צילום: צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

חזות העיר

מלבד שטרן וזפרני צפויים להתמודד אופיר יחזקאלי, סגן ראש העיר שהתפטר מתפקידו לפני כמה שבועות; מישל בן שימול, סגן ראש העיר המכהן; אביבה זריהן, שהתמודדה בבחירות הקודמות ושחברה לשטרן אחרי הסיבוב הראשון; בוריס סידלקובסקי, נציג ישראל ביתנו וחבר מועצה ותיק; ודוד קמרי, פעיל חברתי.

הבחירות בקריית שמונה יעסקו בחזות העיר, ויתמקדו בתלונות הרבות של התושבים על הניקיון. תוכנית ההבראה הקשה שעברה העירייה בקדנציה האחרונה הצליחה לאפשר לעירייה להתנהל ללא חשב מלווה, אחרי 20 שנה. אך מנגד, מדידות חדשות העלו את גביית הארנונה בכ־40% והחלה גבייה אגרסיבית של ארנונה מהתושבים.

בצפון קריית שמונה הוקמה שכונה חדשה, שכונת יובלים, שכיום יש בה כבר כ־600 יחידות דיור. במקביל נסגרו ברחבי העיר בתי ספר וגני ילדים, ואוכלוסייתה לא גדלה. בקריית שמונה מתגאים ב־80 ילדי הקיבוצים מהגליל העליון שבחרו ללמוד בבית הספר התיכון שבעיר, אחרי שבשנים הקודמות דווקא ילדי קריית שמונה יצאו ללמוד בבתי הספר הקיבוציים.

השקת מרכז החדשנות פודטק ואגריטק של אראל מרגלית בקריית שמונה, ספטמבר 2021, צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

התחדשות עירונית

הבחירות בקריית שמונה עוד נמצאות בראשיתן. שטרן יציג את התפתחות העיר, שכוללת את תחום הפודטק, את שכונת יובלים, תוכניות לבניית בתי מלון בצפון ואת ההתחדשות העירונית שצפויה במתחם הסלילים חולה, שנטוש כבר עשרות שנים. המתמודד העיקרי נגדו צפוי להיות אלי זפרני, נציג הליכוד.

זפרני נבחר בוועדה המוניציפלית של הליכוד, אף על פי שלא היו פריימריז פנימיים. נוסף על כך, למרות העובדה שמדובר בעיר ליכוד מובהקת, בבחירות המקומיות הציבור בה לא נוהה אחרי נציגי הליכוד.

מי שיכולה להכריע את הכף היא תנועת ש"ס בעיר, שלא תציב מועמד מטעמה. אך הקשרים של זפרני עם נתניהו יכולים להשפיע על דרעי, שיורה לנציג המקומי, יהודה חיים, לתמוך בזפרני לראשות העיר. כאן הקהל כבר יפעל לפי בקשת המפלגה, והדבר יכול להכריע את הכף.

בחודשים האחרונים פועלת מועצת העיר תחת מועצה לעומתית, ושטרן מתקשה להעביר החלטות. בסוף אוקטובר יתייצבו תושבי העיר הצפונית בקלפיות, ואז ייקבע אם יהיה לסמל הצפוני ראש עיר חדש - או שהתושבים ייתנו לשטרן להמשיך לקיים את החזון שהבטיח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...