"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
על רקע ההפגנות הסוערות: נתניהו מכנס דיון שרים מצומצם בנושא "הגבלות במרחב הציבורי"
בעקבות ההפגנה הסוערת מול בית השר לוין: רה"מ נפגש הבוקר עם כמה שרים, ובהם בן גביר ולוין • המטרה: בחינת כלים להגנה על ביטחון שרים וח"כים מול מתקפות מצד מפגינים ואיומים נוספים • גורמים בממשלה: "לא מדובר בהגבלת הפגנות לגיטימיות" • גם היועמ"שית זומנה לדיון
ההפגנה האלימה מול בית השר יריב לוין במודיעין. צילום: יהונתן שאול
פרסום ראשון

על רקע ההפגנות הסוערות: נתניהו מכנס דיון שרים מצומצם בנושא "הגבלות במרחב הציבורי"

בעקבות ההפגנה הסוערת מול בית השר לוין: רה"מ נפגש הבוקר עם כמה שרים, ובהם בן גביר ולוין • המטרה: בחינת כלים להגנה על ביטחון שרים וח"כים מול מתקפות מצד מפגינים ואיומים נוספים • גורמים בממשלה: "לא מדובר בהגבלת הפגנות לגיטימיות" • גם היועמ"שית זומנה לדיון

אמיר אטינגר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בעקבות ההפגנה התקיפה השבוע של מתנגדי הרפורמה מול בית השר לוין, ועקב איומים נוספים שהתקבלו נגד שרים וח"כים: ראש הממשלה נתניהו כינס היום (חמישי) דיון מצומצם בהשתתפות כמה שרים, שלפי המידע שנמסר ללשכותיהם כותרתו היא "הגבלות במרחב הציבורי".

ל"ישראל היום" נודע כי הדיון, שיתקיים בשעה 10:00, צפוי לעסוק בבחינה של כלים חוקיים להתמודדות עם מתקפות של מפגינים נגד שרים, ח"כים ובכירים, כמו גם עם איומים נוספים שעלו לאחרונה ביחס לביטחונם של נבחרי הציבור. בין השרים שהוזמנו לדיון: שר המשפטים יריב לוין והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. גם היועמ"שית גלי בהרב מיארה זומנה לדיון.

יהונתן שאול

גורמים בממשלה המעורים בפרטים אמרו ל"ישראל היום" כי הדיון נועד לעסוק בכלים להתמודדות עם מתקפות אישיות נגד שרים וח"כים, שלטענתם "עוברות את הגבול" ואשר מתגברות לאחרונה לצד איומים נוספים שהם מקבלים - ולא על "הגבלת הפגנות לגיטימיות".

כדוגמה לדברים, ציינו הגורמים את המתקפות הפיזיות שחווה ניר ברקת, את אירוע המגאפון עם ח"כ שמחה רוטמן, ובמיוחד את ההפגנה שנערכה השבוע נגד השר לוין אשר במהלכה נחסם כביש הגישה לרחוב מגוריו ונשרפו בו צמיגים. בהפגנה זו נעצרו שישה אנשים אך כולם שוחררו לאחר מכן.

מותקפים כל הזמן. רה"מ נתניהו בישיבת סיעת הליכוד, צילום: אורן בן חקון

"זה כבר לא רק מילים"

בישיבת הסיעה לפני כחודש התלוננו הח"כים והשרים של הליכוד כי הם "לא יכולים להסתובב חופשי, המחאה חצתה את הגבולות הסבירים". חברי המפלגה התלוננו כי המחאות רודפות אחריהם לכל מקום, וכי הם מותקפים כל הזמן.

ח"כ יולי אדלשטיין אמר: "זה כבר מזמן לא רק מילים. הם מתקרבים לפנים, ואני לא יודע איך הייתי עובר את זה בלי אבטחה. חייבים לפתוח דיון על זה". השר אופיר אקוניס הוסיף כי שכניו מנסים לגרש אותו משכונת מגוריו בתל אביב: "השאירו לי פתק על החלון של הרכב - 'אתם לא רצויים פה'".

כזכור, מוקדם יותר השבוע נלקח איציק מדינה, פעיל בארגון "אחים לנשק" המוחה נגד המהפכה המשפטית, לחקירה במשטרה ועוכב במשך מספר שעות. לטענת המשטרה, מדינה עוכב במסגרת בחינת מידע שהתקבל בדבר חשד לכוונות פעילות אלימה. על פי גורמי ביטחון, הסיבה לחקירה היא מידע שהשב"כ העביר למשטרה ואשר לפיו הוא תכנן לכאורה פעילות אלימה נגד אישי ציבור.

עימות בין מאבטחי ניר ברקת למפגינים בבוסטון

בעת שנחקר הגיעו עשרות מפגינים לתחנת פתח תקווה, כשבידיהם דגלי ישראל וקוראים לשחררו. לאחר ששוחרר, אמר מדינה: "האשימו אותי שתכננתי לפגוע באישי ציבור, אני לא מאיים על אף אחד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...