נשיא המדינה במפגש עם נשים מהמגזר שאיבדו את יקיריהן. צילום: חיים צח/ לע״מ

"תעצור את זה": על רקע האלימות בחברה הערבית - הרצוג ורעייתו נפגשו עם נשים ואימהות מהמגזר שאיבדו את יקיריהן

מתחילת השנה 106 ערבים קיפחו את חייהם בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה • אימה של אישה שנרצחה על ידי בעלה לפני כשנה בלוד פנתה לנשיא בדמעות: "המילים שלי מגיעות ממקום של כאב של אימהות, היא נרצחה מול העיניים שלי"

על רקע האלימות הגואה בחברה הערבית, נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו אירחו היום (ראשון) נשים ואימהות מהמגזר שאיבדו את יקיריהן בתקריות רצח שונות.

נשיא המדינה ורעייתו אירחו נשים ואימהות מהמגזר הערבי שאיבדו את יקיריהן בתקריות רצח \ צילום%3A יוני ריקנר

מתחילת השנה 106 ערבים קיפחו את חייהם בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה. רק היום שני גברים נורו למוות ביישוב נחף מירי שבוצע מרכב חולף. השניים פונו לביה"ח בנהריה, כאשר מותו של אחד נקבע כבר בדרך ומותו של השני נקבע בביה"ח. 

דיברו בהתרגשות ובבכי,

 

אמינה אבו סיאם, אמא של רבאב אבו סיאם, שנרצחה בלוד לפני שנה, דיברה בהתרגשות ובבכי מול הנשיא יצחק הרצוג ורעייתו מיכל: ״המילים שלי מגיעות ממקום של כאב של אימהות. אני אמא של רבאב. היא הייתה בת 30, אמא לשלוש בנות. היא נרצחה מול העיניים שלי ומול הילדים שלה. רבאב חוותה עשר שנים של אלימות מצד בעלה, עד שאמרה די, ובמשך שנה הייתה מאויימת ברצח״. אמינה תיארה את הרצח המזעזע של בתה, שהתרחש לנגד עיניה: ״הוא ירה בבת 6 כדורים לראש מטווח אפס, ראיתי כל כדור שחודר לראש שלה. לא יכולתי להגיב. היא הסתכלה לו בעיניים והגנה על התינוקת שלה. האבסורד שהוא מסתובב חופשי בלוד. הוא נעצר ל-24 שעות ושוחרר״.

אמינה הוסיפה בבכי: ״אני המועמדת הבאה לרצח. אדוני הנשיא, אני רוצה לבקש ממך, אתה צריך לעצור את זה בכל דרך שאפשר. צריך לשנות את החוק שנותנים לאישה מאוימת רק מקלט. אני מבקשת לגדל את הבנות שלה ולא אתן לבנות לגדול אצל רוצח. אני לא מפחדת. אמשיך להילחם למען הצדק של רבאב. היא נרצחה מול העיניים שלי כי היא רצתה להתגרש מגבר אלים, ששפך עליה מי חמצן. הוא איים והוא מימש את זה״. הנשיא ניסה לעודד את רוחה של אמינה ואמר לה: ״את מדהימה, תהיי חזקה. נעשה מה שאפשר כדי שזה לא יקרה״.

רצתה להתגרש מגבר אלים, ונרצחה. רבאב אבו סיאם, צילום: ללא

קיפאח אגבאריה, תושבת אום אלפחם, ש-7 מבני משפחתה נרצחו, תיארה את סיפורה הטראגי: ״הסיפור שלי זה אסון. 7 מקרי רצח והאחרון לפני פחות מחודש. כל חיי הייתי מתנדבת, למה אני צריכה לראות את המשפחה שלי נרצחת? עד עכשיו אין נאשמים ל-7 מקרי רצח של המשפחה שלי״. הנשיא הדגיש כי: ״זה התפקיד של המשטרה״. קיפאח ציינה כי: ״במשפחה שלי יש 28 יתומים. אין לי זכות לביטחון, להיות מוגנת? למה הפושע מסתובב ברחובות? למה אני צריכה לראות את אחי נרצח מול העיניים שלי? צריך שיהיה צדק במדינה הזו״.

 

"נעשה מה שאפשר״, הנשיא ורעייתו בפגישה עם נשים מהמגזר,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...