חניון שפירים // צילום: יח"צ // חניון שפירים

הוזלה בנתיב המהיר לתל אביב

נהגים הנוסעים במקטע הראשון לא יחויבו באגרה • השינוי בעקבות עומסים בחניון שפירים

נהגים הנוסעים רק במקטע הראשון של הנתיב המהיר לתל אביב לא יחויבו עוד בתשלום, זאת בעקבות החלטת הרשות הממונה על הנתיב המהיר. בהודעה שפרסמה החברה המפעילה נאמר עוד כי ההחלטה התקבלה לאחר שחניון שפירים צפוי להגיע בקרוב לסף הקיבולת שלו, ועקב החשש שנהגים שלא ימצאו חניה וישתלבו בנתיב הציבורי יחויבו על הנסיעה בקטע הראשון, המתחיל בנמל התעופה בן גוריון ומסתיים במחלף שפירים.

פרויקט הנתיב המהיר על כביש ירושלים תל אביב מחולק לשני מקטעי כביש במרכזם חניון 'חנה וסע'. ההחלטה התקבלה בעקבות הנחיית חברת 'כביש חוצה ישראל', הרשות הממונה על פרויקט הנתיב המהיר. לפי ההחלטה החדשה, נהגים הנוסעים רק במקטע הכביש הראשון יהיו פטורים מתשלום אגרה והנסיעה אינה כרוכה ברישום כמנוי. ההחלטה תקפה לשנתיים הקרובות ויכולה להשתנות בעתיד. הנסיעה במקטע הכביש השני, הנמשך ממתחם החניה בחניון שפירים ועד אחרי מחלף קיבוץ גלויות בנתיבי איילון, כרוכה ברישום מראש ובתשלום אגרה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בחברת "הנתיב המהיר" מסבירים כי ההנחיה בנושא התקבלה לאור מגמה של החודשים האחרונים בה חניון ה'חנה וסע' בשפירים, המונה כ-2,000 מקומות חניה, התמלא כמעט עד אפס מקום. בעקבות זאת עלה חשש כי נהגים שיגיעו ממקטע הכביש הראשון בכדי להחנות את רכבם ולעשות שימוש בשירות ההסעה, לא ימצאו מקום חניה וייאלצו לשוב לנסיעה בכביש 1. זאת לאחר שחויבו באגרה ולא זכו לשירות המלא שמציע הנתיב המהיר.

בחברת "הנתיב המהיר" מדווחים על כ-135 אלף נסיעות מדי חודש (משלמי אגרה ופטורים) ועל גידול במספר הנסיעות גם בשעות אחר הצהריים, דבר המעיד על שינוי הרגלי הנסיעה. בחברה מוסיפים כי בשנה שעברה נרשמה עלייה של 20 אחוזים במספר הנהגים שנסעו בנתיב עם 4 נוסעים ומעלה, קיבלו פטור בחניון ונהנו מנסיעה חינמית ומהירה לתל אביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו