אחרי הפרסומים על נתק: המפכ"ל קובי שבתאי הודה היום (רביעי) באגרת שהפיץ לשוטרים על התוספת שהושגה בשכרם במסגרת התקציב, הדבר מגיע לאחר שורה של פרסומים על נתק בין השניים ופרסום בשמו של המפכ"ל על כך ששכר השוטרים לא יעלה, והערכות במשטרה שכהונתו לא תוארך.
באיגרת כתב המפכ"ל שבתאי כי הוא "שמח לבשר על התפתחות משמעותית בשיפור תנאי השירות והשכר במשטרת ישראל" וכי הוא פעל לשם כך מראשית כניסתו לתפקיד.
במכתב שב שבתאי והודה לשר ולאנשי צוותו וכתב כי "במסגרת תקציב המדינה לשנים 2024-2023 קידם השר לביטחון לאומי, ח"כ איתמר בן גביר, מול משרד האוצר מהלך חסר תקדים שהוביל להסכם שכר ראשוני מסוגו המסדיר את עקרונות הייסוד ליישום תוספת ייעודית לשכר השוטרים".
גורמים המעורים בסכסוך בין שבתאי לבן גביר אמרו ל"ישראל היום" כי בן גביר זעם על האמירה, שצוטטה בשמו של המפכ"ל, כי במסגרת התקציב למשרד לבטחון לאומי לא ייעלה שכר השוטרים.
אמירתו של שבתאי התפרשה בלשכתו של בן גביר כקריאה למי שמבקשים להתגייס למשטרה שלא לעשות זאת משום שההבטחה על העלאת שכר לא קויימה. בין אם אמר את הדברים או לאו - אתמול התברר כי השוטרים יזכו לתוספת בשכרם כבר במשכורת חודש יולי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו