"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"למדתי מטעויות העבר": יונה יהב הודיע כי יתמודד שוב על ראשות העיר חיפה

ראש העיר לשעבר הדגיש כי מערכת הבחירות הקרובה היא גורלית לעתידה של חיפה, וקרא לנהל "מערכת בחירות הגונה והוגנת" • יהב כיהן כראש העיר במשך 15 שנים, ויתמודד באוקטובר הקרוב מול ראש העיר הנוכחית ומתמודדים חדשים

,עודכן
0השמעה
יונה יהב מכריז על התמודדותו לראשות עיריית חיפה. צילום: הרצי שפירא

יונה יהב הכריז היום (שלישי) על התמודדותו על ראשות העיר חיפה, במסיבת עיתונאים מיוחדת שערך במלון לה קאפלה בעיר, בה השתתפו גם רבים מתומכיו.

יהב אמר כי בכוונתו להיכנס מיד לתפקידו כראש העיר חיפה: "חיפה בראשותי לא תשלם אגורה אחת כשכר לימוד. אכנס לתפקידי מיד עם חזון, ניסיון ותכנית עבודה מלאה. חיפה מקבלת ראש עיר מלא-מלא, במחויבות ואחריות מלאה".

יהב במסיבת העיתונאים,צילום: הרצי שפירא

באשר לבעיית החזירים ברחובות העיר, התחייב יהב: "תוך 90 ימים מחזרתי לתפקיד ראש העיר, נרחיק את כל תופעת החזירים. תושבים וחזירים לא יכולים לחיות ביחד. נוציא את חזירי הבר מחיפה בנחישות וברגישות".

יהב אף הבטיח להתניע מהלכי התחדשות עירונית, שבשנים האחרונות חיפה לא קידמה: "צריך לחדש את השכונות בחיפה, לתת תקווה לכל שכונה ולכל רחוב, שאפשר לעבור את תהליך ההתחדשות ופיתוח. כפטריוט חיפאי, אין רחוב שאני לא מכיר. נעשה את זה תוך שמירה על אופי ומרקם החיים בשכונות. למדתי מטעויות העבר, נעשה זאת ברגישות ובתיאום".

"אעקור את העבריינות מחיפה"

בנאומו התייחס יהב גם לנושא הביטחון האישי אשר הידרדר בחמש השנים האחרונות. "תופעות של ונדליזם, מרוצי מכוניות, דברים שמעולם לא היו בחיפה, נכנסו בשנים האחרונות לעיר. בתוך 4 חודשים אקים מחדש סיירת ביטחון בשיתוף עם משטרת ישראל. נוסיף עשרות שוטרים וניידות בעיר. אגייס את התקציבים לכך ואעקור את תופעת העבריינות מחיפה. חיפה תחזור להיות עיר בטוחה".

עיריית חיפה,צילום: רוני שיצר

יהב הדגיש בדבריו כי בכוונתו לשתף פעולה עם כל הגורמים – "גם עם אלה שיתנו את קולם לאחרים. אני מתחרט על המאבקים האישיים שהיו לי בחיי. משקעים אישיים לא יהיו תכנית עבודה!" יהב הדגיש כי מערכת הבחירות הקרובה היא גורלית לעתידה של חיפה, וקרא לנהל "מערכת בחירות הגונה והוגנת. אסור לנו להוריד אותה נמוך".

יהב התייחס לשמועות לפיהם כבר יש מי שמנסה לקדם "קמפיין גילנות" כנגדו. "ללעוג לאדם בשל המראה שלו, בשל המוצא שלו או בשל גילו – זה נמוך. הכי נמוך שאפשר לרדת אליו זה קמפיין גילנות".

יהב ביקש מתומכיו שלא להיגרר להשמצות ועלבונות. "אנחנו מתמודדים כדי להשיב את חיפה למסלול. הבחירות הקודמות הסתיימו וכבודה של עינת במקומה מונח. אנהג בבחירות האלה כמו ג'נטלמן חיפאי ובדרך הזו אוביל גם את העיר. תם עידן המחנות בחיפה. הוא לא קיים יותר מבחינתי. חיפה זקוקה למנהיגות מאחדת בראשותי. כך יהיה וכך אעשה".

לסיום אמר יהב בהתרגשות: "אני שב לתפקיד ראש העיר, לא כדי לקבל גביעים ומדליות על האצטדיון היפה ביותר בארץ, על פרויקט העיר התחתית, על מנהרות הכרמל, חזות העיר ויופייה, או אירועי התרבות המדהימים שהקמנו פה. אני שב בשם אתגרי העתיד: חיפה קראה לי, חיפה זקוקה לי, ואני פטריוט חיפאי"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר