"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שבוע להילולה במירון: חשש שקיצונים יבצעו פרובוקציה
שנה אחרי הפריצה לציון הרשב"י, ושנתיים אחרי האסון הכבד - דריכות רבה לקראת האירוע • הוקמו מתחמים מוסדרים, וסדרנים ינווטו את מאות אלפי החוגגים • הסכנה: הפרות סדר למרות ההיערכות
הילולה במירון | צילום: דוברות מד"א

שבוע להילולה במירון: חשש שקיצונים יבצעו פרובוקציה

שנה אחרי הפריצה לציון הרשב"י, ושנתיים אחרי האסון הכבד - דריכות רבה לקראת האירוע • הוקמו מתחמים מוסדרים, וסדרנים ינווטו את מאות אלפי החוגגים • הסכנה: הפרות סדר למרות ההיערכות

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שנתיים לאחר האסון במירון שבו 45 אנשים איבדו את חייהם, ושנה לאחר הילולה כושלת שבה פרצו מאות מתפללים לציון קברו של הרשב"י - אנשי המקצוע, בהובלת השר מאיר פורוש והפרויקטור יוסי דייטש, מנסים לגשר על כל המחלוקות כדי שהילולת הרשב"י תעבור בשקט ובבטחה.

שבוע נותר עד ל"ג בעומר, והרשויות עושות את ההכנות האחרונות להגעתם של מאות אלפי מתפללים אל ההר. החשש הכבד של גורמי המקצוע הוא מפני תסכול של קבוצה כזו או אחרת, שלא יתאפשר לה לחגוג כפי שהיא נוהגת כבר עשרות שנים.

הפריצה לציון קרב הרשב"י בשנה שעברה, צילום: דוד כהן/ג'יני

מקבלים את המתווה ונמנעים מפרובוקציות

בשנה שעברה סירבו אנשי המגזר החרדי לשתף פעולה עם משרד הדתות, והגיעו להר באופן לא מוסדר. השנה נראה כי הרוב המוסכם של החרדים, לפחות כרגע, מקבלים את המתווה ויימנעו מפרובוקציות. עם זאת, יש קבוצות קיצוניות שעדיין מתלבטות כיצד לפעול ואם לשתף פעולה עם גורמי הממשלה, שמבחינתן אינם לגיטימיים.

פצצת זמן נוספת שגורמי המקצוע והרשויות התאמצו לנטרל היא בהילולה עצמה. בשבוע שעבר נמכרו בתוך ימים ספורים כל הכרטיסים להילולה - כמעט 200 אלף, המספר שאושר על ידי הרשויות האמונות על הבטיחות במתחם.

לילה שחור. האסון במירון, צילום: דוד כהן - ג'יני

בימים האחרונים התמרמרו לא מעט אנשים על כך שלא הצליחו לרכוש כרטיס, לטענתם מכיוון שהחסידויות קיבלו כרטיסים מראש, אך לא ברור עד כמה אכן הדבר נכון.

הבעיה היא כיצד לאפשר לבאי ההילולה להגיע במהירות ובנוחות אל ההר, לחגוג בו ולרדת. בשנה שעברה התנפץ המתווה לרסיסים ברגע האמת, ורבים נתקעו במשך שעות ארוכות במתחמי ביניים, ללא אוכל, שתייה ואפילו צל. גם אלו שהגיעו להר התלוננו על כך שלא מתאפשר להם באמת לחגוג.

ההילולה במירון בשנה שעברה (ארכיון), צילום: דרור ארצי/ג'יני

השנה הוקמו מתחמים מוסדרים, וכן מתחם הדלקה קרוב יחסית לציון הקבר, מה שאולי יקל על המבקרים.

מחדל ההילולה: המתווה התנפץ לרסיסים

מחדל ההילולה בשנה שעברה הגיע לשיאו עם פריצתם של מאותאנשים לתוך ציון קברו של רבי שמעון בר יוחאי. השנה, בניסיון להסדיר את האירוע, יוצבו בו סדרנים חרדים דוברי עברית ויידיש, בתקווה שיצליחו לאפשר להמונים להגיע אל הציון, להתפלל בתוכו ולצאת, בלי התפרעויות ותסכולים.

פרוייקטור מירון יוסי דייטש, צילום: מרים צחי

מטרת־העל של השנה שעברה היתה הבטיחות, אך השנה נראה שהשר פורוש והפרויקטור דייטש מבינים שהציבור החרדי רוצה בטיחות לצד האפשרות לחגוג את ההילולה. לכן, בשלושת החודשים האחרונים הם עבדו קשה ליצירת מתווה שיאפשר גם בטיחות וסיום האירוע ללא נפגעים, וגם חגיגות כפי שהיו בעבר. ביום שלישי הבא נגלה אם הצליחו במשימתם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...