פרקליטות מחוז דרום פלילי הגישה לבית המשפט לתעבורה בבאר שבע כתב אישום נגד עומר שוויקי, בן 28 מירושלים. שוויקי מואשם שנהג באופן רשלני וגרם לתאונת דרכים שכתוצאה ממנה נהרגו שלושה אנשים ונפצעו אנשים נוספים בכביש 3703.
במאי 2022 נהג שוויקי במשאית לכיוון קריית מלאכי. באותה שעה, בנתיב נסיעתו, עלה באש רכב וכתוצאה מכך, נוצר עומס תנועה כבד מאוד אשר גרם להאטת הרכבים. שיווקי אשר הגיע לאזור במהירות של 10 קמ"ש מעל המהירות המקסימלית המותרת, לא שם לב לעומס התנועה שלפניו, לא שמר מרחק מהרכב שלפניו ופגע עם חזית המשאית באחורי הרכב.
כתוצאה מההתנגשות נוצרה תאונת שרשרת אכזרית שבסופה שילמו בחייהם ציפי שמעוני (38), אם לעשרה ילדים משדה עוזיהו, פנטנש אובנך (40), אם לשמונה ילדים מקריית מלאכי ומתניה איובי (30), אב לשלושה מאבן שמואל. כך שהנהג גרם באופן רשלני להפיכתם של 21 ילדים ליתומים.
על פי כתב האישום שהגיש עו"ד אבי ביטון, כתוצאה מהתאונה נהרגו שלושה אנשים ונפצעו שמונה נוספים (ביניהם גם הנאשם). בבקשת פסילת הרישיון עד תום ההליכים שהוגשה במקביל ציין עו"ד ביטון כי "אופן נהיגתו של המשיב, אשר נהג ברכבו ברשלנות כאמור בכתב האישום ותוך הפרת חובותיו כלפי המשתמשים האחרים בדרך - יש בהם כדי להעיד כי המשך נהיגתו מהווה סכנה לציבור המשתמשים בדרך, וכי המשיב אינו מודע לאחריות הכבדה שמוטלת על מי שאוחז בהגה".
לשוויקי יוחסו עבירות של גרימת מוות ברשלנות (3 עבירות), נהיגה רשלנית וחבלה של ממש לאדם ורווח בין רכב לרכב (אי שמירת מרחק).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו