"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"אבל וסבל בל יתואר": הנרצחים בפיגוע הדריסה בירושלים מובאים למנוחות
האברך אלתר שלמה לדרמן בן ה-20 נטמן בהר המנוחות • אשר מנחם פלאי, בן ה-8, נקבר באותה החלקה בה נקבר אתמול אחיו הצעיר בן ה-6, יעקב, שנרצח אף הוא בפיגוע
הנרצחים בפיגוע הדריסה בירושלים | צילום: באדיבות המשפחות

"אבל וסבל בל יתואר": הנרצחים בפיגוע הדריסה בירושלים מובאים למנוחות

האברך אלתר שלמה לדרמן בן ה-20 נטמן בהר המנוחות • אשר מנחם פלאי, בן ה-8, נקבר באותה החלקה בה נקבר אתמול אחיו הצעיר בן ה-6, יעקב, שנרצח אף הוא בפיגוע

יורי ילון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שני הנרצחים בפיגוע הדריסה שהתרחש אתמול (שישי) בשכונת רמות בירושלים הובאו הלילה למנוחות.

הלווייתו של האברך אלתר שלמה לדרמן יצאה מבית הכנסת פינסק קרלין שכונת בית ישראל ירושלים להר המנוחות.

הלוויה של הילד אשר מנחם פלאי, בן ה-8, יצאה משכונת רמות ד׳ להר המנוחות. אשר מנחם נקבר באותה החלקה בה נקבר אתמול אחיו הצעיר בן ה-6, יעקב ישראל פלאי, שנרצח אף הוא בפיגוע.

אשר מנחם פלאי, צילום: באדיבות המשפחה
אשר מנחם פלאי בן ה-8 מובא למנוחות, צילום: יורי ילון
יעקב ישראל פלאי בן ה-6 ז"ל שנקבר אתמול, צילום: באדיבות המשפחה

אביו של מנחם עדיין מאושפז בבית החולים החולים הדסה במצב בינוני ועל כן לא יגיע למעמד ההספדים והלוויה של בנו. צוות צילום יתעד עבורו את המעמד הקשה.

"במותם לא נפרדו"

אחד הרבנים ספד בבכי בלוויה של הילד אשר מנחם פלאי: ״כולנו צריכים להתעורר. יש עוד מה לתקן. תפילה כמו שצריך. צדקה וחסד ולא לשכוח תפילה לעילוי נשמת הילד״.

נטמן לצד אחיו. אשר מנחם פלאי מובא למנוחות, צילום: יורי ילון

הסבא עמוס ברונר, אביה של האימא דבורה, ספד ואמר ״טרגדיה נוראה. קדושים וטהורים, נשמות כאלה שלא חטאו. הילדים הללו היו כל כך קדושים ורוחניים. במה אפשר להתנחם? הקדוש ברוך הוא גם היה משענת לילדים אחרים שהיו שם. הקב״ה רחום וחנון. כל אחד שיחשוב במה הוא יכול להתחזק. הם לא קורבנות שווא. כואב לנו. נבקש תפילה לבריאותו של האבא אברהם נח בן יהודית״.

מנהל תלמוד התורה בו למדו שני האחים שנרצחו: ״אחים קדושים וטהורים בחייהם ובמותם לא נפרדו. זה לא דבר נורמלי לראות כך שני ילדים קטנים מאירים ומזהירים, איזו משפחה. איזו מסירות נפש של האמא״.

מסע הלוויה של אשר מנחם, צילום: יורי ילון

האח צבי ספד בבכי מטלטל וקרא בשמותיהם של אחיו: ״כל שבוע בשעה הזו הייתם בשמחה. אתם עכשיו במקום גבוה. שהקדוש ברוך הוא ייתן לנו כוח להמשיך. תתפללו שאבא יבריא. תתחננו שייצא מזה בשלום. אני מבקש סליחה יעקב ואשר בשמי ובשם כל המשפחה. רפואה שלמה לאבא״.

הדוד ספד בבכי: ״אם הקב״ה לוקח קורבן הם הכי קדושים ותמימים. הם הפכו לנרות נשמה לנו ולכלל ישראל. אבא ואימא שכולים טריים. ברור שהכל לטובה, אבל ריבונו של עולם אין לנו כבר כוח. תאמר לצרותינו די. אבא ואימא בעלי אמונה. חטפנו רעידת אדמה, הספינה שלנו הטלטלה. ריבונו של עולם תן לנו את הכוח״.

מוקדם יותר הגיעו קרובי משפחה ושכנים לבית משפחת פלאי ברחוב מינץ 41 בשכונת רמות ד׳ בירושלים. קולות בכי ושבר עולים מבית המשפחה ששניים מילדיה נרצחו בפיגוע המזעזע ביום שישי לפני כניסת שבת. תחנת האוטובוס בה התרחש הפיגוע בו נרצחו שני האחים לבית משפחת פלאי נמצאת בכניסה לרחוב מינץ בו מתגוררת המשפחה.

דודם של הילדים אמר ל״ישראל היום״ כי: ״זה אבל ושכול לא נורמלי. סבל בל יתואר״. קרוב המשפחה התייחס למחבלים ואמר ״הם רוצחים שמקדשים את הדם ואת הרצח ולא את החיים. אני מקווה שנצא מזה מאוחדים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...