"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"חוק החרם" אושר בקריאה טרומית
55 ח"כים תמכו בחוק שיזם ינון מגל - האוסר כניסה או שהייה בישראל על מי שקורא לחרם • שר הפנים: "הצעה מרחיקת לכת"
ח"כ ינון מגל. "מי שקורא לחרם יישאר בחוץ" // צילום: דודי ועקנין // ח"כ ינון מגל. "מי שקורא לחרם יישאר בחוץ"

"חוק החרם" אושר בקריאה טרומית

55 ח"כים תמכו בחוק שיזם ינון מגל - האוסר כניסה או שהייה בישראל על מי שקורא לחרם • שר הפנים: "הצעה מרחיקת לכת"

גדעון אלון
, עודכן

ביום שבו הודיע האיחוד האירופי עלסימון מוצרים מההתנחלויות, אישרה מליאת הכנסת בקריאה טרומית את הצעת "חוק החרם" של חבר הכנסת ינון מגל וקבוצת חברי כנסת נוספים.

ערוץ הכנסת

בהצבעה שמית שנערכה במליאה תמכו בהצעה 55 חברי כנסת ואילו 33 התנגדו. ההצעה תועבר לוועדת הפנים להמשך טיפול.

על פי הצעת החוק, יחול איסור על מתן אשרה ועל כל רישיון ישיבה בישראל, לכל הקורא לחרם על מדינת ישראל (כהגדרתו בחוק למניעת פגיעה במדינת ישראל באמצעות חרם). בהצעת החוק קיים סעיף שעל פיו מוצע להעניק לשר הפנים סמכות להעניק אשרה ורישיון ישיבה במקרים מיוחדים, שייקבעו בתקנות.

בדברי ההסבר להצעה נכתב כי "בשנים האחרונות גוברות הקריאות לחרם על מדינת ישראל. נראה כי זוהי חזית חדשה של מלחמה כנגד ישראל, שעד כה נמנעה המדינה מלהיערך אליה כראוי. הצעת החוק באה למנוע מאנשים או מנציגים של חברות, עמותות או ארגונים הקוראים לחרם על ישראל, לפעול בתוך שטחי מדינת ישראל לקידום רעיונותיהם".

ח"כ ינון מגל אמר בדיון כי "בדיוק עכשיו קיבלנו הודעה על כך שהאיחוד האירופאי אישר סימון מוצרים מהתנחלויות. זו כמובן בושה גדולה, אבל קשה להתאכזב מאלה שאין לנו ציפיות מהם. לצערי, יש חברי כנסת בתוך הבית הזה שקוראים לסמן את המתנחלים. אנחנו לא נתכופף מול אנשים שחושבים שיסמנו אותנו ואנחנו נשתוק, ולכן ההצעה הזו אומרת שמי שקורא לחרם, לא יכנס לכאן ויישאר בחוץ. אנחנו נבהיר למי ששונא אותנו שזה נגמר. גם ח"כים מהמחנה הציוני חתמו על ההצעה הזו, ופתאום אני מקבל הודעה שהם מושכים את החתימות שלהם".

בשם הממשלה השיב שר הפנים סילבן שלום, שאמר כי "אין ספק שמדובר בהצעה מרחיקת לכת וצריך לדון בה בשיקול דעת ולאפשר חריגים וסייגים. המשלה תומכת בהצעה, בכפוף לכך שהמשך החקיקה יעשה בתאום עם הממשלה".

מי שהתנגד בחריפות להצעה הוא ח"כ דב חנין, שאמר כי "קשה להסביר כמה החוק הזה מטומטם, ואני יודע שזה לא ביטוי פרלמנטרי אבל זה מה שצריך להגיד על ההצעה הזו. אתם רואים את המדינה הזו כמבצר סגור ומסתגר - שאף אחד לא יכנס ולא יבוא. הכותרת האמיתית להצעה הזו היא החוק לעידוד החרם על מדינת ישראל. לפי החוק שלך, ח"כ מגל, כל מי שמשתתף בסימון מוצרים לא יכול להיכנס לארץ, כך שכל אירופה - החוצה. בשביל להגן על ההתנחלויות אתם מוכנים לשלם מחיר של העמקת הדה-לגיטימציה ושל פגיעה בתיירות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...