"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אנחנו אובדי עצות": ההורים השביתו את ביה"ס באשדוד בעקבות מקרה האלימות

ההורים בבית הספר חוששים לשלוח את הילדים שלהם ומספרים: ״אם התיעוד לא היה מגיע - לא היינו מודעים למקרה״ • הילד התוקף תועד בסרטון נוסף מכה תלמיד בחנייה, כשבעבר הוא דחף מספר תלמידים לכיתה וריסס גז פלפל • חבר מועצת אשדוד: ״סיפור של הכתובת הייתה על הקיר״

,עודכן
0השמעה
המשטרה עצרה ארבעה חשודים. אילוסטרציה // צילום: getty images

האלימות בבית הספר באשדוד: לאחר שאמש (שבת) פורסם התיעוד בו ילד בן 13 הכה את חברו בבית הספר התיכון מקיף ו' בעיר, ההורים החליטו להשבית את יום הלימודים בכדי "לזעזע את המערכת".

המשטרה הודיעה כי היא פתחה בחקירה בעקבות תיעוד שרץ ברשתות החברתיות ובו נראה תלמיד בן 13 מכה את חברו. התלמיד הושהה מבית הספר עד לסוף חג החנוכה, נחקר במשטרה ושוחרר בליווי אחיו הגדול בתנאים מגבילים, אך מתברר כי זה לא מקרה האלימות הראשון שלו.

תיעוד הקטטה בין התלמידים באשדוד // קרדיט: שימוש ביצירה לפי סעיף 27א

ההורים המזועזעים החליטו הבוקר לא לשלוח את ילדיהם למוסד. לדבריהם היו מספר רב של מקרי אלימות בבית הספר ואילו הנושאים לא היו מגיעים לתקשורת "הנהלת בית הספר הייתה מטאטא את זה מתחת לשטיח".

אחד ההורים שוחח עם "ישראל היום" ואמר: ״אנחנו רוצים לעשות ריסטארט, היה מאוד חשוב להם לשמור את זה ולטאטא את המקרה מתחת לשטיח. הסיפור הוא שאם התיעוד הזה לא היה מופץ – לא היינו מודעים למקרה הזה, רק כשהוא הסתובב ברשתות החברתיות הם החליטו לשלוח לנו הודעה".

היום צפויה להתקיים שיחת זום בין ההורים להנהלה. ההורים מעוניינים להמשיך להשבית את בית הספר. "מחר אנחנו חוזרים לשגרה, אך אנחנו מקווים לקבל תשובות, אם הילד הזה יחזור אנחנו נשבית את בית הספר".

בעקבות התיעוד שפורסם אמש, הסתובבו ברשתות החברתיות סרטונים נוספים של אותו התלמיד מכה באכזריות תלמיד נוסף בחניית בית הספר, ההורים מודעים כי מדובר בתלמיד בעייתי שאף סגר מספר תלמידים באחת מכיתות בית הספר וריסס גז פלפל.

"הכתובת הייתה על הקיר"

"משהו בהנהלה לא זז, לא מתפקד. אין לנו מושג מה לעשות ואיך להמשיך מכאן, אנחנו אובדי עצות, ובפאניקה. מחר אנחנו שולחים את היקר לנו מכל לבית הספר ואנחנו לא יודעים אם הוא יחזור בריא ושלם. לא מדווחים להורים, אלא אם זה מתפרסם", הוסיף אחד ההורים.

"המקיף הזה מתחת לכל ביקורת , יש עוד אירועים שמחביאים, אם הוא היה בא עם סכין? אם הוא היה תופס אותו? גם כשהמורה הגיעה הוא לא ספר אותה. אין לי שום בעיה אישית עם התלמיד ואין לי שום בעיה עם המנהלת. אך הילדים לא מתפקדים. הבית ספר מתנהל כמו בבית סוהר כולם כנופיות, אם ההנהלה חלשה אז אולי צריך לחשב מסלול מחדש".

חבר מועצת העיר עו״ד חנוך דרך ארליך כתב בדף הפייסבוק על הילד התוקף: ״אני מכיר את הילד המכה עוד כשהיה ביסודי. מקרה קלאסי של ׳הכתובת הייתה על הקיר׳. מה שלא מטופל בחומרה כשתיל - הופך לצמח פרא חסר רסן. לא תמיד הכלים בידי הרשות המקומית אלא זו פועלת לפי הנחיות משרד החינוך. מה עושים כדי לגרום לכל ילד לעצור הכל ולהתערב כדי להפסיק ריב שכזה. האתגרים של החיים בצל הרשתות החברתיות מדירים שינה. צריך לפעול לעומקו של דבר, מכל הבחינות, כדי לתת כלים להתמודדות. העתיד הטכנולוגי רק מציב אתגרים קשים יותר״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר