נתניהו וכץ בישיבת הממשלה אמש; "אנשים שיושבים מאחורי ההגה ועובדים קשה" // צילום: צחי מירי // נתניהו וכץ בישיבת הממשלה אמש; "אנשים שיושבים מאחורי ההגה ועובדים קשה"

כץ: "רפורמה נכונה לא פוגעת במי שנמצא בענף"

על רקע העימות עם ראש הממשלה, שר התחבורה מבהיר את עמדתו בנוגע להפעלת מוניות Uber בישראל • "נהגי המוניות משלמים עבור מספר ועוברים הכשרה – בא אדם פרטי ומתחרה בו"

על רקע העימות בין רה"מ נתניהו לשר התחבורה ישראל כץ, מבהיר היום שר התחבורה את עמדתו בעניין הפעלת שירות המוניות Uber בישראל. כזכור, אתמול התבטא השר בחריפות כשאמר לנתניהו: "תפקידי לא לדאוג לאילי הון זרים", התבטאות שלא זכתה לתגובה מצדו של נתניהו.

בדיון של ועדת הכלכלה שהתקיים הבוקר (שני), נימת הדברים השתנתה, וכץ הבהיר את דבריו: "אני מקדם תחרויות במשק כבר שבע שנים ואני חושב שהמפתח למתן שירות טוב לאזרח הוא תחרות ואני מאמין בה יותר מאשר הפרטה. אם ההפרטה לא מלווה בתחרות אז התועלות לא באו לפתחו של הציבור הרחב". 

עוד הבהיר שר התחבורה כי "רפורמה נכונה היא כזו שמכניסה גורמים נוספים לענף ולא פוגעת במי שנמצא בו", והוסיף: "כך עשינו בשמיים פתוחים ועובדה שחברות התעופה הישראליות מרחיבות את פעילותן, השירות משתפר והאזרח מרוויח. חובה לתת אפשרות הוגנת להתחרות למי שעוסק בתחום לצד כניסת גורמים חדשים כך אעשה גם בחוק הזה ובכל יתר התחומים". 

"נהג מונית משלם עבור מספר ועובר הכשרה - ואז בא אדם עם רכב פרטי ומתחרה בו". אפליקציית Uber // צילום: רויטרס
"נהג מונית משלם עבור מספר ועובר הכשרה - ואז בא אדם עם רכב פרטי ומתחרה בו". אפליקציית Uber // צילום: רויטרס

"נהג מונית משלם עבור מספר ועובר הכשרה - ואז בא אדם עם רכב פרטי ומתחרה בו". אפליקציית Uber // צילום: רויטרס

כמו כן, כץ יצא להגנתם של נהגי המוניות: "אני לא מבין איך יצא לנהגי המוניות מוניטין של אוכלוסייה חזקה, אני מכיר רק אנשים שיושבים מאחורי ההגה ועובדים קשה. לא מדובר בעשירי הארץ ואני רוצה לתת להם להתחרות – אבל זה לא סביר שיש אדם שצריך לשלם על מספר המונית ולעבור הכשרה ואז יבוא מישהו פרטי עם הרכב ויתחרה בו". 

עוד הזהיר שר התחבורה מפני פגיעה קשה בענף המוניות: "אם ממשלת וכנסת ישראל מעוניינות שכך יהיה עליהן, להחליט זאת ואז להכין 8-9 מיליארד ₪ ולפצות את נהגי המוניות. אני לא מושפע מלחצים ותיארתי פה רפורמות כבדות מול גופים גדולים וכל הטיעונים הם ענייניים". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...