ד"ר אחמד מחאג'נה מבית חולים הדסה עין כרם, שנחשד כי סיפק למחבל מאושפז קינוחים ופרטי מזון נוספים - ככל הנראה יסולק מתפקידו. בדו"ח הליך בירור משמעתי פורסם כי הרופא אף בירך את המחבל ב"מברוכ" ואמר לעובדות במחלקה כי הוא "שהאיד" - גיבור לאומי. הרופא הכחיש את הטענות המיוחסות לו, ובהסתדרות הרופאית התנגדו לפיטוריו ודרשו בורר חיצוני שיבחן את הסוגיה.
לפי הדו"ח נכתב כי ד"ר מחאג'נה נכנס לחדרו של המחבל מוחמד אבו קטאיש בן ה־16, שביצע את פיגוע הדקירה בירושלים בסוף חודש אוקטובר והביא לו צלחות המכילות אוכל, קינוחים תוך שהוא מברך אותו במילים "סאחה" ו"מברוכ".
פיגוע הדקירה בירושלים
לאחר ששני השוטרים ששהו במקום הבינו כי לא מדובר במזון שמחולק מטעם בית החולים הם הרחיקו את הצלחות וביקשו מד"ר מחאג'נה להזדהות - אך האחרון סירב. בהמשך, על פי החשד, קרא לשוטר שצילם אותו מטומטם.
נוסף על כך, במהלך שיחה שהתקיימה בין הרופא לעובדות במחלקה, הוא ציין בפניהן, לכאורה, כי העציר הוא שהיד - גיבור לאומי.
"כמי שמשרת בבית חולים ציבורי, שתפקידו לשמור על שלומם של חולים, אסור היה לד"ר מחאג'נה לנקוט במעשים פסולים או לומר אמירות פסולות, שיש להן פוטנציאל ממשי להתלקחות ולגרימת פגיעה חמורה בסדר היום הציבורי", נכתב במכתב עליו חתומה מ"מ מנהל בית החולים, ד"ר ינון בודה.
במסגרת ישיבת הבירור המשמעתי, ד"ר מחאג'נה הכחיש את הדברים המיוחסים לו וטען כי מדובר בהתנכלות של המשטרה.
בהסתדרות הרופאית התנגדו לפיטוריו של הרופא ודרשו מהדסה למנות בורר חיצוני בסוגיה. "עולה כי קיימת מחלוקת בקשר לעובדות האירוע ובאשר לטענות הדסה כנגד הרופא ביחס להתנהלותו. בכל מקרה, טענות אלה אינן עילה לפיטורי רופא", כתב עו"ד לאה ופנר, מנכ"לית ההסתדרות הרפואית, לד"ר ינון בודה דה, מ"מ מנכ"ל הדסה עין כרם.
בהסתדרות מציינים כי הדסה לא רשאית לסיים את עבודתו בשל טענה שסירב להזדהות בפני שוטר וכי מדובר בהתנהלות שבין הרופא למשטרה. "משקיימת מחלוקת בוועדת המשמעת, יש להחזיר את הרופא לעבודתו בבית החולים ולהעביר את הדיון לבורר מכריע, אשר יבחן את הראיות שיובאו בפניו וישמע את העדויות. רק לאחר מכן ניתן יהיה לקבל החלטה".
תעודת הוקרה מהפת"ח
נזכיר כי במהלך מבצע שומר החומות פרסם ד"ר מחאג'נה פוסט עם סמלי תמיכה במאבק הפלשתיני. אביו ואחיו של ד"ר מחאג'נה הם עורכי דין המייצגים, בין השאר, מחבלים ואסירים ביטחוניים, ובהם המחבלים שנמלטו מכלא גלבוע. בעבר קיבלו עורכי הדין תעודת הוקרה מפת"ח על תרומתם לאסירים ביטחוניים.
השתתפה בהכנת הידיעה: מיטל יסעור בית-אור
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו