מבצע רחב היקף נגד מבריחים בתפר: צה"ל החרים מעל 40 רכבי הברחת מסתננים
הפעולה התמקדה בעיקר במעברים שמאובטחים על ידי מאבטחים אזרחיים של רשות המעברים • למעלה מ-130 מסתננים נתפסו
,עודכן
0השמעה
המאבק נגד ההסתננויות עולה שלב:במבצע החרמות ממוקד שהתרחש אתמול (חמישי) במרחב התפר ביהודה ושומרון הוחרמו מעל 40 כלי רכב של מבריחי מסתננים ונתפסו מעל 130 מסתננים.
המבצע התמקד בעיקר במעברים השונים שמאובטחים על ידי מאבטחים אזרחיים של רשות המעברים היבשתית ביחד עם גדודי התפר של צה״ל ושב״כ שאיחדו כוחות למען המשימה. מטרת הפעולה הייתה לגדוע את תופעת מסיעי המסתננים שעד עכשיו התנהלה באין מפריע.
פעולה זו היא חלק מהמאמצים שעושים צה״ל ומערכת הביטחון במרחב התפר. בצה"ל טוענים שפעילותם הובילה לירידה בכמות המסתננים מעשרות אלפים בשבוע למאות בודדות. כוחות הביטחון החרימו את הרכבים וצפויים לפתוח בהליכים משפטיים נגד בעליהם. כך, הם מקווים לייאש את המבריחים ולגרום להם להבין שעסקי ההברחות כבר לא כלכליים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו