"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מפעל נגב קרמיקה ייסגר: 130 עובדים יפוטרו
עובדים שהגיעו הבוקר למפעל בירוחם גילו כי שעריו נעולים ומאבטחים מונעים את כניסתם • במכתב לעובדים מאשים מנכ"ל קבוצת נגב את "מחיר למשתכן" של שר האוצר כחלון
מפעל נגב קרמיקה בירוחם // צילום: גדעון מרקוביץ // מפעל נגב קרמיקה בירוחם // צילום: גדעון מרקוביץ

מפעל נגב קרמיקה ייסגר: 130 עובדים יפוטרו

עובדים שהגיעו הבוקר למפעל בירוחם גילו כי שעריו נעולים ומאבטחים מונעים את כניסתם • במכתב לעובדים מאשים מנכ"ל קבוצת נגב את "מחיר למשתכן" של שר האוצר כחלון

חזי שטרנליכט
, עודכן

מפעל נגב קרמיקה בירוחם ייסגר ו-130 עובדיו יפוטרו, כך נודע היום (שישי) במפתיע. עובדים שהגיעו הבוקר למפעל גילו כי שעריו נעולים וכי מאבטחים מונעים את כניסתם למפעל. עובדים שהגיעו הבוקר למפעל קיבלו לידיהם מכתב מההנהלה שבו נמסר כי זו ניסתה למצוא כל פתרון אפשרי שימנע את סגירת המפעל אך לא הצליחה. תגובת ההסתדרות ומשרד האוצר טרם נתקבלה.

במכתב נכתב בין היתר על ידי אורי גלבוע, מנכ"ל קבוצת נגב כי הוא מאשים את תוכנית "מחיר למשתכן" של שר האוצר כחלון שהובילה להוזלת עלויות בניית הדירות ולכך שקבלנים "מחפשים לקנות אריחי פורצלן במחיר זול ממחיר הייצור במפעל".

וכך כתב גלבוע: "במחצית השנה החולפת ניסינו בכל דרך להציל את המפעל. פעלנו בכיוונים שונים: הקטנת עלויות, שיפור תהליכי ייצור, גיוס תמיכה מגופי ממשל והגדלת ביקושים". עוד מוסיף המנכ"ל כי "המפעל מפסיד בכל חודש 2 מיליון שקל (לעומת עלות הייבוא)". לדבריו, משרד רואי החשבון המלווה ובוחן את פעילות החברה מצא כי "אין תקומה למפעל." אך למרות זאת דרשה ההנהלה תוכנית התייעלות עמוקה.

לדברי ההנהלה, ההסתדרות וועד העובדים "לא הבינו את עוצמת הבעיה והדחיפות הנדרשת ביישום פתרון. מעבר לזה, לא היתה כל כוונה מצדם לנהל משא ומתן מהיר בלוח הזמנים צפוף וברור ולא קיבלנו הצעה רצינית אחת לשינוי ולו הקטן ביותר. במקום זאת קיבלנו רשימת דרישות ומשיכת זמן".

מירי תושבת דימונה כתבה בדף הפייסבוק שלה כי העובדים קיבלו את המכתב מההנהלה עם שליח. היא הציגה צילומים שבהם נראים השומרים שהגיעו לאבטח את המפעל הנעול. עוד כתבה, "בושה וחרפה שככה מתנהגים. אנשים שהקימו את המפעל נתנו את החיים שלהם ודקה לפני הפנסיה מתנהגים אליהם כאילו הם כלום".

מנגב קרמיקה נמסר בתגובה: "ההחלטה על סגירת המפעל התקבלה בלב כבד, לאחר עבודה יסודית ומאומצת לקידום תוכנית הבראה והתייעלות מקיפה, שלצערנו נדחתה במלואה על ידי נציגי ועד העובדים. מבחינתנו העובדים הם לב ליבו של כל עסק, וללא הרתמות מלאה שלהם, אין כדאיות בהפעלת המפעל. היקף הפעילות של המפעל מהווה 15% בלבד מפעילות נגב, ולכן לא תהיה פגיעה בפעילות קבוצת נגב או באספקת הזמנות קיימות ועתידיות".

בתוך כך, יו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, ח"כ אלי אלאלוף, הודיע על דיון דחוף של הוועדה בעניין סגירת המפעל. הדיון יתקיים ביום שלישי הקרוב. אללוף: "נעשה הכל על מנת לשמור על מקומות העבודה בפריפריה ועל פרנסתם של התושבים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...