האש הגיעה עד לחצרות הבתים | צילום: דוברות כבאות והצלה ירושלים

השריפה בבית שמש: לאחר שעות הושגה שליטה של האש

עשרות צוותים פעלו מאז שעות הצהריים במספר מוקדים והצליחו להגן על אזורים מיושבים • מוקדם יותר היום פונה קו הבתים הראשון במושב תרום • רה"מ לפיד קיים הערכת מצב עם הגורמים השונים • כוחות רבים נערכים לכיבוי סופי של הלהבות שימשך אל תוך הלילה

במשך שעות נאבקו היום (חמישי) כוחות כיבוי מכל חלקי הארץ בשריפת ענק שפרצה סמוך לבית שמש. בשעות האחרונות הכוחות הצליחו להשיג שליטה על האש. כוחות הכיבוי ימשיכו במאמצים עד לכיבוי סופי של השרפה.

שריפת חורש ליד היישוב תרום %2F%2F צילום%3A הערשי פרלמוטר - תיעוד מבצעי כבאות והצלה מחוז ירושלים

השריפה פרצה סמוך לשעה 15:00 בשני מוקדים – סמוך למושב תרום ולתחנת הכוח דליה צפית, ליד כפר מנחם. בחסות הרוחות והיובש, האש התפשטה במהירות לכיוונו של אזור התעשייה הרטוב בו קיימים מפעלים עם חומרים מסוכנים. במקביל הכוחות נאלצו לפנות את קו הבתים הראשון במושב תרום, כאשר האש הגיעה עד לחצרות הבתים ממש. בהמשך פונה גם מתחם איקאה, לשם עבר החפ"ק המשותף של מערך הכבאות וההצלה ומשטרת ישראל.  

בסך הכל פעלו בשריפה כ-70 צוותי כיבוי ממחוזות ירושלים, מרכז, דן ודרום לצד עשרת מטוסי כיבוי, מסוק חוזי של משטרת ישראל וכוחות נוספים מקק"ל, משטרת ישראל ומג"ב. הצוותים פעלו תחת פיקודו של מפקד מחוז ירושלים תת טפס"ר אייל כהן. בסך הכל טייסת אלעד על עשרת מטוסיה ביצעה 68 גיחות והטילה 150 אלף ליטר של חומרי כיבוי מהאוויר.

ראש הממשלה קיים הערכת מצב

בעקבות שריפת הענק, ראש הממשלה יאיר לפיד, קיים הערכת מצב יחד עם השר לביטחון הפנים עמר בר-לב, נציב כבאות והצלה רב-טפסר אייל כספי, המזכיר הצבאי לרה"מ אלוף אבי גיל וגורמים נוספים.

השר לביטחון הפנים עמר בר-לב הגיע לחפ"ק המשותף שם קיבל עדכונים שוטפים וקיים הערכת מצב בהשתתפות נציב כבאות והצלה רב-טפסר איל כספי, בכירי המערך, מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג'מן וגורמי ביטחון נוספים.

השר בר-לב: "מערך הכבאות וההצלה הפעיל את מיטב הכוחות והאמצעים ביבשה ובאוויר כדי להתגבר על השריפה. אנו נמצאים בתקופה בה הסיכון בפריצתן של שריפות והתפשטותן המהירה הוא גבוה מאוד. גם אל מול השריפה הזו, פועלו לוחמי האש במקצועיות גדולה, בנחישות ותוך סיכון חייהם. הם עושו זאת בשילוב זרועות מרשים עם שוטרי ושוטרות משטרת ישראל, שגם כוחותיה נמצאו בשטח ופועלו כדי למנוע פגיעה בחיים ולאפשר את המשך משימת הכיבוי. אני מבקש לחזק גם את התושבים באזור - כוחות הכיבוי וההצלה עושים הכול כדי שתוכלו לשוב לבתיכם".

נציב כבאות והצלה אייל כספי הוסיף: "מערך הכיבוי הגיב בעוצמה רבה, תוך ריכוז כוחות מבצעיים מכל הארץ. בפעולה נחושה של הכוחות בסיוע משטרת ישראל וקק"ל מנענו את התפשטות השריפה לישובים ומרכזי קניות סמוכים. הכוחות יפעלו כל הלילה בשטח ויגנו על האזרחים במידת הצורך."

שריפת הענק ביער הנשיא

שריפת ענק ליד בית שמש

שריפה פרצה באזור אשתאול, סניף איקאה הסמוך פונה, צילום: הערשי פרלמוטר, דוברות כבאות והצלה מחוז ירושלים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...