טרגדיה בצימר: נקבע מותו של הפעוט שטבע בבריכה בצפת
מצבו של הילד היה אנוש ולא יציב ובשעות הבוקר נקבע מותו • אתמול הוא פונה לבית החולים לאחר שטבע בבריכה בצימר בצפת
טרגדיה בצימר:נקבע מותו שלהפעוט בן השנה שטבע אתמול (רביעי) בבריכה בצימר בצפת, כך הודיעו היום בבית החולים זיו.
כזכור, בעת בילוי משפחתי בצימר בצפת, פעוט בן שנה טבע בבריכה ופונה במצב אנוש תוך כדי ביצוע פעולות החייאה לבית החולים זיו בעיר.
מצבו של פעוט היה אנוש ולא יציב, עד לפטירתו הבוקר. מבית החולים זיו נמסר: "צוותי בית החולים נמצאים כל העת בקשר עם משפחתו. המרכז הרפואי זיו משתתף בצער המשפחה".
לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, עד כה בשנת 2022 טבעו למוות 11 ילדים, מחצית מהם בבית ובסביבתו. עוד עולה מהנתונים כי בחמש השנים האחרונות (2017-2021) טבעו למוות 99 ילדים, מחצית מהם פעוטות.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית בטרם, מסרה: "בימים אלו של החופש הגדול ותקופת בין הזמנים, אנו רואים עליה במספר הטביעות. כשמדובר בתינוקות ובילדים צעירים, מרבית מקרי הטביעה מתרחשים דווקא בסביבת הבית. בשל מבנה גופם, ילדים עלולים לטבוע גם במים רדודים בעומק סנטימטרים בודדים.
"טביעה מתרחשת במהירות ובדממה. ילד טובע אינו יכול לבכות, לקרוא לעזרה או לחלץ את עצמו באופן עצמאי. אנו קוראים להורים, אל תבנו על ניסים - בסביבת מים לא משאירים ילדים ללא השגחה, אפילו לא לרגע. מחליטים על מבוגר תורן שמשגיח בכל רגע נתון על הילדים במים, במרחק נגיעה וללא הסחות דעת. בבילוי בצימר מוודאים שהבריכה מגודרת עם שער שננעל אוטומטית למניעת כניסת ילדים ללא השגחה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו