נמנע אסון: נערים נכנסו לחוף לא מוכרז - מצילים משו אותם החוצה
שמונה בני נוער לא נשמעו להוראות המפקחים ונכנסו לאזור בחוף הסטודנטים בחיפה, שבו אין תחנת הצלה • מצילים הוקפצו למקום והצילו את חייהם של הנערים באמצעות אופנועי ים
Your browser doesn’t support HTML5 audio
שמונה נערים נסחפו היום (שני) לעומק הים בחוף הסטודנטים בחיפה, והודות לתושייתם של המצילים במקום - חייהם ניצלו.
בני הנוער שחגגו את סיום הלימודים, נכנסו לים דרומית לחוף הסטודנטים, אזור שבו לא קיימות תחנות הצלה והרחצה בו מסוכנת ואסורה. תנאי הים היו מסוכנים בשל הבורות העמוקים הנמצאים בקרבת קו החוף והזרמים החזקים.
המצילים בחוף הקרוב עקבו אחר בני הנוער שנכנסו לים, חרף אזהרות המפקחים, והבחינו בשמונה בני נוער שהחלו להיסחף לעומק הים. מנהל התחנה יוסי אריאל הזניק שני מצילים, שיצאו רכובים על אופנוע ים לעברם. בשלב הראשון העמיסו על האסדה הקשורה לאופנוע הים שבעה מהם, ובמקביל המציל השני נשאר עם הנער האחרון שנסחף וטבע, והחזיק אותו בעזרת גלגל הצלה עד שגם הוא נאסף עלי ידי אופנוע הים.
שני מצילים נוספים הגיעו לתגבר במקום, והמשיכו בפעולות הצלה לאורך כל היום ,כאשר בכל פעם הוציאו בני נוער שנכסו יחד לים ונקלעו למצוקה.
מנהל אגף חופים בעיריית חיפה, חיליק אמסלם, שיבח את הפעולות המהירות והמקצועיות של המצילים, שבזכותן חזרו בני הנוער הביתה בשלום. בדבריו הדגיש חיליק את הסכנה הטמונה בכניסה לים במקום שבו לא קיימים שירותי הצלה ,וביקש מבני הנוער ומכלל המתרחצים שלא לסכן את עצמם לשווא ולהישמע להוראות המצילים והפקחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו