"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"העם איתכם, משפחת רז": שרשרת אנושית מרגשת ביישוב קידה

עצב רב עטף את היישוב שבבנימין, לאחר נפילתו של לוחם הימ"מ נעם רז ז"ל בפעולה בג'נין • במקביל, ביישוב יחלו בקרוב בבניית בית כנסת וייתכן שיקרא על שמו

,עודכן
0השמעה
שרשרת אנושית ביישוב קידה

עצב רב עטף את היישוב קידה שבבנימין אתמול, לאחרנפילתו של לוחם הימ"מ נעם רז ז"לבפעולה בג'נין.

קידה נחשב ליישוב מתון. רוב תושביו עובדים במקצועות חופשיים, שאותם הם משלבים עם עבודת אדמה ולימוד תורה.

הלוויתו של לוחם הימ"מ רנ"ג נעם רז ז"ל שנפל בעת לחימה בפעילות מבצעית // צילום: דוברות המשטרה

נעם רז, לוחם הימ"מ שנהרג, הוא דוגמה מובהקת לשילוב הזה: רז היה מהגרעין הראשון של מקימי היישוב, ונוסף על שירותו ארוך השנים בימ"מ, כלוחם, צלף ופרמדיק, היה גם איש חקלאות שטיפח מטעי זיתים ותכנן לנטוע בקרוב כרם גפנים. לצד זה, מספרים חבריו, הקפיד רז על לימוד תורה יומיומי בבית המדרש בקידה.

תחושות אבלות, עצב ואובדן שוררות בקידה לאחר מותו של רז, אחד מעמודי התווך ביישוב, שבו כולם מכירים את כולם כמעט.

כל תושבי קידה השתתפו אתמולבהלווייתו של רז, ומי שנאלץ להישאר ביישוב השתתף בשרשרת אנושית שהורכבה מנשים, בני נוער וילדים לאורך כביש 60, בעת שמסע הלווייתו התקדם להר הרצל בירושלים. כמה תושבים נשאו שלטים שעליהם נכתב "העם איתכם, משפחת רז". כמו כן, בקרוב יחלו ביישוב בבניית בית כנסת של קבע, ויש כבר מי שחושב לקרוא למבנה על שמו של נעם רז ז"ל, האיש שהיה מורכב מכל כך הרבה רבדים - לוחם, חקלאי, איש משפחה, למדן - ושיקף היטב את האופי של היישוב.

רנ"ג נעם רז ז"ל,צילום: באדיבות המשפחה
הלוויתו של לוחם הימ"מ, רנ"ג נעם רז ז"ל,צילום: דוברות המשטרה
אלמנתו של לוחם הימ"מ רנ"ג נעם רז ז"ל,צילום: דוברות המשטרה

"גבעת הקצינים" זה הכינוי בהתיישבות ליישוב קידה שבבנימין, בשל השיעור הגבוה של משרתי הקבע וקצינים בכירים במילואים, אשר הרכיבו את עשרות המשפחות הראשונות שהתגוררו במקום בשנותיו הראשונות. למעשה, שיעור הקצינים אשר משרתים בקבע ובמילואים ביחידות מובחרות היה כה גבוה בתחילת שנות האלפיים, עד שכאשר פרצה מלחמת לבנון השנייה התרוקן היישוב מגברים, לאחר שכמעט כולם גויסו למילואים.

כיום מתגוררות בקידה כ־100 משפחות, ומתוכן שבעה קצינים בכירים בשירות קבע ועוד שבעה בדרגות סא"ל ומעלה במילואים. היישוב קידה נחשב לחלק מההתיישבות הצעירה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר