"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הדרום הפרוע: החקלאים צמאים להגנה

פריצות, שוד, נזקים בעשרות אלפי שקלים ותשלומי פרוטקשן תדירים – אלה רק חלק מהקשיים שעוברים על החקלאים בישראל, והמשטרה כמעט ולא עוזרת • ניסים סרוסי, חקלאי מגורש מגוש קטיף: "אני מתלונן רק כדי שזה יירשם במשטרה" • 5239 תיקים נפתחו, 4703 נגנזו

,עודכן
אבי רוזנבלט. פרצו לכרם שלו בנובמבר 2017 וגנבו עשרות טונות של תוצרת חקלאית

שלוש פריצות לכרם אחד, בשבוע אחד. כך נמשכתהפשיעה החקלאיתשמשתוללת בכל רחבי הארץ ובדרום בפרט; שם חוליות גנבים מהפזורה הבדואית ופלסטינים שחוצים את הגדר מפחידים את החקלאים. ניסים סרוסי, חקלאי מפונה גוש קטיף שגורש מביתו, וקיבל כפיצוי מטע של כרם ענבים לפני כארבע שנים סמוך ליישוב עומר, נאלץ לשלם פרוטקשן כדי שלא יכנסו לו לשטחויעשו נזקים.

לאחרונה, בצעד אמיץ, הוא החליט להפסיק לשלם והתוצאות לא איחרו לבוא: בשבת האחרונה נגנבה לו עגלה בשווי של 15 אלף שקל, וביום שלישי בלילה חתכו לו את הגדר, וניסו לפרוץ את מחסן הציוד ולגנוב את הטרקטור; זאת לאחר שחתכו לו את הגדר פעם נוספת השבוע.

"אני בכלל לא הייתי בארץ, אשתי באה בבוקר ומצאה פרצה בגדר וקראה למשטרה. היא לא שמה לב שנגנבה עגלה וכשחזרתי לארץ ראיתי שחסרה עגלה. אני חשוף מהיום שפתחתי את הכרם לפני ארבע שנים. אני מנסה למנוע, מנסה לסכל ומדווח למשטרה. מה עוד אני יכול לעשות? לא הרבה". סרוסי מקווה שאולי העגלה תושב אליו: "אני פרסמתי בין החברים, מי שרואה שידווח שנוכל לקבל אותה בחזרה. בדרך כלל המשטרה לא עושה שום פעולה יזומה", אך סרוסי ציין כי "הפעם התייחסו שם למקרה יותר ברצינות".

מתנדביהשומר החדשהגיעו לכרם כדי לעזור לסרוסי להתמודד עם הפריצות: "השומר החדש התקינו לי מצלמה ואולי יתקינו לי עוד כמה מצלמות כדי שנוכל לפחות לראות מי, כמה ולמה, ומנסים לעזור לי לארגן שמירה, שנוכל לשמור יותר טוב על המקום".

חקלאים בכל רחבי הארץ סובלים מגניבות חקלאיות ומצויים חסרי אונים אל מול הפושעים שרובם לא נענשים וממשיכים בשלהם. על פי נתוני משטרת ישראל, בין השנים 2015-2011 נפתחו 5,239 תיקים בתחום הפשיעה החקלאית, מתוכם נגנזו 4,703 תיקים. "המטרה היא למנוע הישנות של מקרים כאלה בעתיד לא רק אצלי, אלא אצל כל החקלאים. אני לא הראשון ולא האחרון שחשוף לכל העניין הזה שנמצא תחת הכותרת 'גניבות חקלאיות', שעד היום הגורמים הרלוונטיים שאמונים על העניין לא התייחסו לזה כבעיה רצינית, וכמעט התעלמו מזה. זה רק הולך, פורח וחוגג עד שזה יתפוצץ. אני ארבע שנים בשטח והגשתי 8 תלונות במשטרה ו-3 מהן קרו בשבוע האחרון. אני מתלונן תמיד ולו רק כדי שזה יירשם", סיכם סרוסי.

"הפרוטקשן נפוץ ברמה מדאיגה"

עדי שוורץ, מנהל מרחב דרום בשומר החדש, אמר כי מדובר במקרה שאינו רגיל: "המקרה של ניסים יוצא מן הכלל, באמת מיוחד, כי הוא שילם – ומי שמפסיק לשלם זה הכי קשה. בגלל זה אנחנו נכנסים לתמונה באמת. כשהוא הפסיק לשלם, הכרם לא היה פעיל ועכשיו כשהתחיל ללבלב, הם התחילו לעשות את הסימנים שכדאי לו לשלם עוד פעם. עכשיו אנחנו נמצאים שם, עוזרים לו גם בשביל לייצר אמירה שיש מישהו מאחוריו".

תשלום הפרוטקשן נפוץ בקרב החקלאים שלרוב נמנעים מלדבר על התופעה: "זה נפוץ ברמה מדאיגה, ברמה בלתי נתפסת וקיימת בכל מקום. הנושא של הפרוטקשן מאוד מורכב כי רוב החקלאים שמשלמים פרוטקשן לא תמיד יצהירו שזה פרוטקשן אבל כשאתה משלם לשומר שבקושי פעם בשבוע מגיע לשטח ומהרגע ששילמת לו אין שם גנבות זה נחשב פרוטקשן ולכן זה נושא מורכב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר