"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ירושלים: אישה וגבר נפצעו אנוש בשריפה

לוחמי כיבוי האש הצליחו למנוע את התפשטות האש לכלל הבניין ברחוב שערי שמיים • חובש באיחוד הצלה: "הענקנו טיפול רפואי ראשוני לגברת כבת 80 ולצעיר כבן 30 במצב קשה כתוצאה משאיפת עשן"

,עודכן
הדירה שנשרפה // צילום: מירי צחי

אישה (82) וגבר (30) חולצו במצב אנוש על ידי כוחות כיבוי אשמשריפהשפרצה לפנות בוקר (רביעי) בבניין מגורים ברחוב שערי שמיים בירושלים. מהבניין חולצה עוד אישה אחת בת 71 במצב קל.לוחמי האשמתחנות ירושלים השיגו שליטה בשריפה בבניין שבשכונת בית ישראל ומנעו את התפשטות האש לכלל הבניין.

חובשי מד"א מוטי גלושטיין ודב צינורט סיפרו: "היינו ממש בסמוך כשקיבלנו דיווח על השריפה, עוד כשהתקרבנו לאזור ראינו אש בוערת ועשן שחור עולה מהבניין. אנחנו מכירים את האזור וידענו שמדובר ברחובות צרים עם קשיי גישה ודאגנו לשמור על צירים פתוחים בשביל רכבי הכיבוי והאמבולנסים. מקריאות שנקראנו בעבר לבניין ידענו שבקומת הקרקע מתגוררת אישה מבוגרת ושצריך לחלץ אותה, הבאתי את הג'ק מהרכב שלי ושברנו בעזרתו את הסורגים של הדירה".

כוחות ההצלה בדירה השרופה // צילום: מירי צחי

"יחד עם כוננים נוספים שהגיעו לדירה חילצנו לניידת טיפול נמרץ בהתחלה אישה כבת 82 שהייתה במצב קשה כשהיא סובלת משאיפת עשן, הפאראמדיקים העניקו לה טיפול רפואי וביצעו בה פעולות החייאה ופינו אותה במצב קשה מאוד לבי"ח שערי צדק. הכבאים שהגיעו לזירה ביצעו סריקה בדירה וכעבור מספר דקות איתרו וחילצו אלינו גבר כבן 30 מחוסר הכרה במצב אנוש, ביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות בשטח וכאשר חזר הדופק הוא פונה גם כן לבי"ח שערי צדק כשמצבו אנוש. במהלך הסריקות שבוצעו בבניין אותרה באחת הדירות אישה כבת 71 בהכרה מלאה, בדקנו אותה בשטח והיא פונתה לבי"ח הדסה הר הצופים כשהיא סובלת משאיפת עשן קלה. אין ספק ששיתוף הפעולה של כלל כוחות החירום בשטח והתגובה המהירה לקחו חלק מאוד גדול בטיפול הרפואי המהיר שלנו בשטח והצילו חיים", סיפרו השניים.

הדירה שנשרפה // צילום: מירי צחי

חובשים ברשת המתנדבים של איחוד הצלה סניף ירושלים בסיוע צוות אמבולנס של איחוד הצלה העניקו טיפול רפואי ראשוני לגבר ולאישה שחולצו.

חובש באיחוד הצלה, יחיאל שטרן, סיפר: "בסיוע חובשים שגרים בסמיכות למקום, וצוות אמבולנס של איחוד הצלה, הענקנו טיפול רפואי ראשוני לגברת כבת 80 ולצעיר כבן 30 במצב קשה כתוצאה משאיפת עשן. כמו כן הענקנו סיוע רפואי לצעיר נוסף שחולץ על ידי צוותי הכיבוי במצב קל עד בינוני".

נסיבות פרוץ השריפה נחקרות על ידי חוקרי כבאות והצלה ירושלים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר