ליבי קליך. נלכדה בלהבות | צילום: פייסבוק, דוברות כיבוי והצלה

סבה של ליבי שנספתה בשריפה בגליל נפרד: "הייתה ילדה מקסימה, האוצר שלי"

אברהם פילוסוף, ספד לנכדתו בשיחה עם ניסים משעל וענת דוידוב ברדיו 103FM • "אביה היה במקלחת, ופתאום אירע פיצוץ גדול" • לדבריו, "זו משפחה שנהגה כל הזמן לטייל, וכמובן לא במקומות שאנחנו מכירים, בטבע בקמפינג, לא בבתי מלון" • יממה אחרי האסון התגלה: גם כלבת המשפחה מתה בדליקה

יממה לאחר הטרגדיה: אברהם פילוסוף, סבה של ליבי שנספתה בשריפה שפרצה בגליל, ספד לה הבוקר (שלישי) בשיחה עם ניסים משעל וענת דוידוב ברדיו 103FM. "ליבי ישנה בתוך אוהל שינה ואביה תומר היה במקלחת. פתאום אירע פיצוץ והיו להבות ענק", סיפר, "ההורים יצאו לבלות איתה ועם אחיה, הייתה שריפה ולא הצליחו להציל אותה".

"אתמול הטיסו את ההורים לבית החולים זיו, ולרמב"ם, האם עברה לטיפול נמרץ. היא נכנסה לטיפול נמרץ ושם התחילו לטפל בה", סיפר פילוסוף. "היא כבר חזרה להכרה והיא לא מונשמת היא עוד צריכה תחבושות, אסור היה לגשת אליה, בשל הסטריליות, עדיין לא ראיתי אותה. אחותה הייתה איתה כל הלילה".

כזכור, ליבי קליך בת ה-3 מפתח תקווה נספתה אתמול בשריפה שפרצה ביישוב האקולוגי אדמה שבגליל המערבי. מחקירה ראשונית של המקרה עולה כי האח הבכור, בן 6 ובעל צרכים מיוחדים, שיחק עם גפרורים שהציתו כליל את המבנה. האב הצליח לזרוק את הבן מהחלון ובכך להציל אותו, אך ליבי, שהיתה באותו הזמן במיטתה, נלכדה בלהבות.

הסב המשיך וסיפר על שארע באותו הלילה, "ליטל ישנה, הבת שלה הקטנה ישנה בתוך אוהל שינה, האבא היה במקלחת, פתאום אירע פיצוץ ענק, הייתה להבה מאוד גדולה וזהו. בערב אני ראיתי בצילום בטלוויזיה, שעשו שם כתבה די ארוכה, והראו שם שני מיכלי גז, אני לא יודע אם הייתה אילוסטרציה אבל לא נאמר שם באופן ברור. הילד בסדר, אבא שלו יצא מהמקלחת הצליח לזרוק אותו מהחלון, יש שם חלון מקרטע של כל המבנה הזה הלא מוסבר הזה, הילד בסדר, הוא היה עם האח של האבא, שלא יראה את הוריו חבושים. האב כרגע בכירורגיה פלסטית ויכול להיות על מיני השתלות ושם זה יותר מסובך".

לוחמי האש בזירת האירוע ביישוב אדמה, צילום: צילום: דוברות כבאות והצלה צפון

הסב סיפר על השעות שלפני האסון, "התכתבתי איתה כמה שעות לפני, שאלתי איפה אתם. אמרה לי שזה בישוב שנקרא 'כולל' או 'מכלל', זה קשור לישוב אדמה, אבל יש לו שם אחר, הוא ישוב אקולוגי. יכול להיות שהוא בשטח של אדמה, בטח לא יודעים איפה זה, זה ישוב לא מוסדר. זה הייתה משפחה שנהגה כל הזמן לטייל, וכמובן לא במקומות שאנחנו מכירים, בטבע בקמפינג, לא בבתי מלון".

לבסוף ספד לליבי ז"ל שנספתה בשריפה, "ילדה מקסימה שלי, היא הייתה האוצר שלי. ליטל ותומר אימצו את שניהם, אלון הוא אחיה הגדול, שניהם על הרצף האוטיסטי, אבל משהו יחסית קל".

משפחת קליך והבת ליבי שנספתה בשריפה יחד עם הכלבה, צילום: מתוך פייסבוק

בתוך כך, היום התגלה שגם כלבת המשפחה מתה בשריפה. חברים של המשפחה כתבו פוסט על כך שהכלבה נאבדה. ההודעה הגיעה לאנשי כבאות והצלה, נרתמו למשימה. צוות כבאים התחיל ל ערוך חיפוש באיזור השריפה ואחרי כשעה נמצאה הכלבה ללא רוח חיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...