"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מכירות האופניים החשמליים במגמת ירידה
מבדיקת הנתונים עולה שקיימת עלייה משמעותית בביקוש לקסדות מאז התאונה שבה נהרג ארי נשר ז"ל • למרות זאת, רוב הרוכבים עדיין לא חובשים קסדות
דרושה תשתית אופניים מתאימה // צילום: דודו גרינשפן

מכירות האופניים החשמליים במגמת ירידה

מבדיקת הנתונים עולה שקיימת עלייה משמעותית בביקוש לקסדות מאז התאונה שבה נהרג ארי נשר ז"ל • למרות זאת, רוב הרוכבים עדיין לא חובשים קסדות

שלומי דיאז
, עודכן

שינוי מגמה?מבדיקה שערך אתר "זאפ", נמצאו עלייה ברכישת קסדות וירידה בביקושים לאופניים לקראת יום כיפור. זאת על רקע נתוני דו"ח הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים כי שליש מרוכבי האופניים החשמליים הם מתחת לגיל 18, רובם אינם חובשים קסדה ולכן חשופים לפגיעה קטלנית בכביש.

לפי האתר, שנת 2018 מציגה גידול של 120% בביקוש לקסדות לקראת יום כיפור לעומת גידול של 40% בשנת 2017. כמו כן עולהשהתאונה של ארי נשר ז"להחזירה את הנושא למודעות. השנה יש כבר גידול קבוע של 40% בביקושים לקסדות מהממוצע היומי. ב-2017 יש גידול של 80% בביקושים לאופנים לקראת יום כיפור, אך השנה מאז התאונה של ארי נשר ז"ל, יש צניחה של 25% בביקושים.

2,185 פצועים בתאונות אופניים חשמליים

בשני פרסמה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים דו"ח מחקר מיוחד המציג נתונים, גורמי סיכון, התנהגויות ואמצעים להתמודדות עם התופעה, נכון לאוקטובר 2018.16 בני אדם נהרגועד כה מתחילת השנה בתאונות במעורבות אופניים חשמליים. לא פחות מ-2,185 בני אדם נפצעו בשנה שעברה, כ-250 מהם באורח קשה. בהשוואה ל-2016, מדובר בעליה של כ-250% במספר הנפגעים וכ-800% יותר מאשר ב2015.

מידי שנה נהרגים יותר רוכבים מתחת לגיל 16, הגיל המותר לרכיבה. עוד סיכון הוא רכיבה תחת השפעת אלכוהול ואי ציות לחוקי התנועה. לפי המחקר, בקיץ ישנה עלייה של מספר הנפגעים כי יש יותר רוכבים בשל מזג האויר. סיכון נוסף הוא הרכיבה על הכביש בעירוב עם כלי רכב. הסכנה בכביש מעורב כלי רכב היא נראות, מהירות וחוסר יציבות מובנה.

88% מרוכבי האופניים החשמליים לא חבשו קסדה

המחקר קבע מתצפית ב-50 צמתים ב-11 ישובים כי 88% מהרוכבים לא חבשו קסדה, 66% מהרוכבים רכבו בכביש עם עומס כלי רכב, 72% מהם לא עלו על המדרכה למרות הקונפליקט עם כלי רכב ומחצית מהם היו מעורבים בתקרית עם הולך רגל כשרכבו על המדרכה. עוד נמצא ש-19% עברו ברמזור אדום, ו-30% מהם לא עצרו לפני מעבר הולכי רגל, ככל הנראה בהיעדר תשתיות מתאימות בצמתים. ב-10% מהמקרים הרוכב נסע נגד כיוון התנועה, וב-13% מהמקרים הרוכבים עלו על המדרכה בפתאומיות מהכביש.

מהמחקר עולה כי אופניים חשמליים ודומיהם משמשים לאותם יעדי נסיעות של אמצעי תחבורה רגילים. כשליש מרוכבי האופניים החשמליים הן נערים עד גיל 18. מצב שמחייב הדרכה, הסבר ואכיפה של הרשויות. נתון אחר הוא שמרבית הרוכבים לא חובשים קסדות. עם זאת, לא זוהו מהירויות נסיעה חריגות בקרב רוכבי האופניים החשמליים.

המסקנות העיקריות הן שהסדרת שבילי אופניים מוסדרים הינה הפתרון הרצוי. בנוסף, כדאי להסדיר מעברי חצייה ייעודיים לרוכבי אופניים. כלומר לבנות תשתית נפרדת לתנועת הולכי רגל ולתנועת רוכבי אופניים בעיר הכוללת תאורה, הסדרת תנועת אופניים בצמתים, הוספת שבילים לרכיבה על חשבון צמצום השטח המיועד לרכב מנועי. קסדות כאמצעי מיגון לרוכב. אכיפה של תקנות התעבורה והגברת אכיפה בנושא חבישת קסדה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...