"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישראלי הוסגר לארה"ב בחשד לעבירות מרמה

סם גאלי, אזרח ישראל וארה"ב, חשוד שזייף עם אחיו מדי מרחק של מכוניות ומכר אותן במחיר מופקע במכירות פומביות

,עודכן
צילום אילוסטרציה: GettyImages

היום (חמישי) הוסגר לארה"ב אזרח ישראל וארה"ב, שמואל (סם) גאלי, לשם העמדתו לדין בעבירות של קשירת קשר לביצוע מרמה, זיוף של מד מרחק בכ-690 כלי רכב והלבנת הון.

על פי בקשת ההסגרה, שהוגשה על ידי המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, בין החודשים אוקטובר 2006 ויולי 2011, בפנסילבניה ובניו יורק, עסקו המבוקש ואחיו בהונאה רחבת היקף, שבמסגרתה רכשו כלי רכב משומשים בשם סוכנויות רכב פיקטיביות וזייפו את מדי המרחק, כך שיראה כאילו כלי הרכב גמעו מרחק קטן יותר מזה שבפועל. אחר כך מכרו השניים את כלי הרכב במכירות פומביות, ולשם השלמת המכירה זייפו נתונים שונים בשטרי הבעלות של כלי הרכב.

עוד בנושא:

ארה"ב דורשת מישראל להסגיר רוצח נמלט

כך נפל סגן השר ליצמן ל"מלכודת ההסגרה"

על פי רשויות ארה"ב, הנזק הכולל שנגרם כתוצאה מפרשת המרמה עומד על כ- 4,158,000 דולרים.

גאלי נעצר לפני יותר מחצי שנה, בתאריך 21.5.2019, לבקשת ארה"ב, והמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים עתירה להכריז עליו כעל בר הסגרה לארה"ב. לפני כחודשיים הסכים גאלי להכרזה והיום, כאמור, הוסגר לארה"ב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר