"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחדל כלא גלבוע: שר הבט"פ לשעבר ארדן יעיד מחר בפני ועדת הבדיקה

בכירים לשעבר בשב"ס טענו שהמינויים של הנציבות קלינגר ופרי נבעו משיקולים פוליטיים • ארדן יידרש להסביר את הליך הבחירה • בחמישי: גם השר לשעבר אוחנה יעיד

,עודכן
0השמעה
גלעד ארדן // צילום: לירון מולדובן, צילום: לירון מולדובן

הוועדה לבדיקת בריחת המחבלים מכלא גלבוע מגיעה לדרג המיניסטריאלי. מחר ובחמישי יעידו בפני הוועדה שני השרים לביטחון הפנים שכיהנו בתפקיד מחודש מאי 2015 ועד יוני 2021, גלעד ארדן ואמיר אוחנה, שהיו אחראים למינויים של שתי נציבות השב"ס האחרונות - עפרה קלינגר וקטי פרי.

הוועדה תנסה לברר אם מינוי נציבת השב"ס הקודמת והנוכחית נבע משיקולים פוליטיים, כפי שטוענים בכירים לשעבר בארגון, מדוע לא מונה נציב לארגון תקופה ארוכה, מדוע שב"ס חושש להתעמת עם המחבלים בכלא, ומדוע במובנים מסוימים "שב"ס נמצא ב'ימי הביניים'", כפי שתיאר מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים, תומר לוטן, עם כניסתו לתפקיד. כאמור, מחר יעיד בפני הוועדה שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, שכיהן בתפקיד עד מאי 2020, ובחמישי יעיד ח"כ אמיר אוחנה שכיהן בתפקיד עד יוני 2021.

כלא גלבוע שממנו ברחו האסירים הביטחוניים // צילום: אי.פי.אי,
נציבת שב"ס קטי פרי בוועדת הבדיקה לאירועים בכלא גלבוע,צילום: יהונתן שאול

חברי הוועדה, בראשות השופט בדימוס מנחם פינקלשטיין, שמעו כמעט את כל בעלי התפקידים שעשויה להיות להם אחריות לבריחה או מעורבות שגרמה להתרחשות. האחרונה שבהם היתה נציבת שב"ס, רב-גונדר קטי פרי. התמונה שנחשפה לנגד עיניהם חמורה דיה: תרבות של שקר וכסת"ח הושרשה בשב"ס תקופה ארוכה, קצינים מונו לתפקידים על בסיס נאמנות ולא לפי התאמה לתפקיד, יחסים עכורים בין מפקדים גרמו לכך שפקודות ונהלים לא קוימו, ופרויקטים שהושקעו בהם עשרות מיליוני שקלים כדי להדק את הפיקוח על המחבלים בכלא ירדו לטמיון.

כמן כן, בוועדה עלה כי למרות העובדה שכוונת המחבלים לברוח מהכלא הייתה ברורה, אנשי המודיעין בארגון כשלו כישלון חרוץ בשעה שצמרת הארגון העדיפה שלא להתעמת עם האסירים הביטחוניים. עם זאת, חברי הוועדה עסוקים עדיין בשאלת האחריות לבריחה, אך כבר עתה ברור שזו תוטל על פיקוד הכלא והמחוז, ועל גורמי מטה בנציבות ובעיקר בחטיבת המודיעין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר