"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשת המטענים למפורסמים

אבנר הררי הורשע בניסיון הרצח של כדורגלן העבר קובי מוסא

הררי הורשע בכך שניסה לרצוח את מוסא באמצעות מטען חבלה בשנת 2016, אך זוכה מהאישום בדבר הנחת מטען לזמרת מרגלית צנעני מחמת הספק • שותפו לעבירות, אבישי בן דוד, הורשע בכל האישומים נגדו, ביניהם ניסיון רצח של קובי מוסא ובקשירת קשר לביצוע פשע בפרשת מרגלית צנעני

,עודכן
0השמעה
אבנר הררי, 2018, צילום: גדעון מרקוביץ'

העבריין אבנר הררי, המכונה המחסל מספר 1, זוכה היום (חמישי) מחמת הספק מהנחת מטען לזמרת מרגלית צנעני, אבל הוא הורשע בקשירת קשר להנחת מטען לכדורגלן העבר קובי מוסא. ברגע שהשופט רענן בן יוסף סיים להקריא את הכרעת הדין, קם הררי ממקומו וזעק כי הוא חף מפשע.

שותפו לעבירות, אבישי בן דוד, הורשע בכל האישומים נגדו, ביניהם ניסיון רצח של קובי מוסא ובקשירת קשר לביצוע פשע בפרשת מרגלית צנעני ובפרשת מאיר שמיר.

קובי מוסא (מימין) // צילום: ללא קרדיט,

לפי כתב האישום בפרשת מרגלית צנעני, הררי הקליט כמה שירים, וצנעני שהועסקה באותה תקופה כשדרנית בתחנת הרדיו, סירבה להשמיע את הסינגלים של הררי. על מנת לאיים עליה ועל מנהל תחנת הרדיו אבי בן בסט, בן דוד על פי הנחייתו של הררי, הטמין את המטען ברכבה של מרגלית צנעני והפעיל אותו מרחוק.

הררי ובן דוד, 2019,גדען מרקוביץ'

בהמשך שלח בן דוד מסרון מאיים לבן בסט: "אבי ערב טוב, שתדע שאנחנו אוהבים אותך, אבל אם מרגלית תמשיך להגיע לרדיו אנחנו נעשה אותה ואת כל העובדים אוכל לעורבים. זה יהיה סדרתי. אתם לא תעשו איפה ואיפה עם זמרים". כשתי דקות לאחר מכן, שיגר בן דוד מסרון לצנעני: "פה זה לא אירופה פה זה ישראל. זה היה פרומו, אם תגיעי לרדיו את והבן שלך מתים".

בחקירתה במשטרה צנעני טענה כי אינה יודעת מי ניסה לפגוע בה. "אתם אומרים אבנר הררי, אני לא יכולה להעיד על זה, לא היה שמץ של פניה או שמץ של איום", אמרה בין השאר צנעני בחקירתה, והוסיפה כי היא לא יודעת מי שלח לה את הודעות האיומים.

קובי מוסא במדי הפועל רמת גן // צילום: עודד קרני,

הפרשה עלתה לכותרות בשעה שצנעני ישבה במסעדה באזור התעשייה בישוב אזוּר סמוך לחולון, ופיצוץ עז החריד את הסביבה. כאשר בדקו במה המדובר התברר כי מטען חבלה התפוצץ במכוניתה. הזמרת הייתה בטוחה בתחילה כי מדובר בתקלה טכנית, אולם אז הוברר כי הניחו מתחת למכוניתה מטען חבלה מאולתר.

בדצמבר 2019, העיד כדורגלן העבר מוסא בבית המשפט המחוזי בתל אביב על אירועי אותו היום ועל החשש ממה שהיה קורה אלמלא המטען היה מתגלה לפני שהופעל. "התחלתי להתלבש לאימון כשנכנסו שוטרים ולקחו אותי לרכב משטרתי, ואמרו ששמו לי מטען ברכב", תוך שהוא מציין כי הלך מרכבו רק זמן קצר קודם.

"אני לא חייב כסף, ולא נמצא בסכסוך עם אף אחד, חשבתי בהתחלה על נושא אישי, אבל אני לא יודע מה הסיבה. במשטרה אמרו לי לפני שרוצים לפגוע בי, אבל לא אמרו לי מי. באותו מעמד אמרתי שיש לי חבר שהוא עד מדינה. נפגשתי גם עם אותו חבר והוא אמר לי רק 'קובי תיזהר'. אפילו אחרי שלוש פעמים לא האמנתי שיקרה דבר כזה", סיפר אז בבית המשפט.

סנגורו של אבנר הררי, איתן סבג,

בסוף הדיון, סנגוריו של הררי ובן דוד, איתן סבג וצ׳רחי סבג, אמרו: "העובדה שהררי זוכה מפרשת מרגלית צנעני שומטת לטעמי את הקרקע גם מהאישום שנוגע לקובי מוסא. נקרא את הכרעת הדין בעיון ונשקול לערער".

שי רודה, עורך דינו של אבישי בן דוד,.

שי רודה, עורך דינו של אבישי בן דוד, אמר ל"ישראל היום": "בית המשפט בהכרעת הדין דחה את הטענות המשפטיות בדבר קבילות ראיות תוך פגיעה בזכויותיו של מרשי, מדובר בהכרעת דין שאוחזת עשרות עמודים, ועדיין לא נאמרה המילה האחרונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר