פוענח רצח הבכיר בתנועה האסלאמית, כתבי אישום בימים הקרובים

מוחמד אבו ניג'אם, שנורה למוות, היה ראש הפלג הצפוני ביפו של התנועה האסלאמית • סבריה בוואב ואוהן טורק, אח ואחות, תכננו להרוג אותו לאחר שהיו עדים לפגיעה במשפחה שלהם

זירת הרצח, צילום: קוקו

הפרקליטות תגיש בימים הקרובים כתב אישום נגד סבריה בוואב ואוהן טורק, אח ואחות, לאחר שב-24 בינואר רצחו את השייח' מוחמד אבו ניג'אם, שלא היה מוכר למשטרה. אבו ניג'אם היה ראש הפלג הצפוני ביפו של התנועה האסלאמית.

לאירוע קדם סכסוך ביפו בין משפחות טורק מצד אחד וכחיל ואבו ניג'אם מצד שני, שגלש לשליטה על עסקי סמים. סבריה בוואב ואוהן טורק תכננו את הרצח לאחר שהיו עדים לפגיעה במשפחה שלהם, בעקבות ירי לעבר ביתה של סבריה והשלכת בקבוקי תבערה. סבריה הייתה שכנתו של אבו ניג'אם.

מהחקירה עלה כי סבריה בוואב ואוהן טורק אף גרמו לפציעתו באורח קשה של עומר כורדי, אחיינו של אבו ניג'אם, שהיה מוכר למשטרה.

מאז אירע הרצח החלה המשטרה בחקירה סמויה, שבמסגרתה הופעלה שורה של אמצעים. תחילה נעצרו חמישה תושבי יפו בחשד למעורבות בתיק, לרבות חשד לסיוע לאחר מעשה.

בהמשך הצליחה המשטרה לפענח את המקרה, וכאמור היום הוגשה נגד האחים הצהרת תובע בחשד למעורבות ברצח וניסיון רצח של אדם נוסף. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר