השבוע הולך להיות השבוע הדרמטי בחייו של רומן זדורוב, שהורשע ברצח הנערה תאיר ראדה. עד יום חמישי צפויה הפרקליטות להשיב אם בכוונתה לקיים משפט חוזר כפי שהורה השופט העליון בדימוס חנן מלצר או שהיא מוותר על כך, והמשמעות היא שזדורוב יצא לחופשי באופן מיידי.
פרקליט המדינה, עמית איסמן, הקים צוות של פרקליטים בכירים, כאלו שלא עסקו בפרשה בעברם, וביקש מהם לבדוק מחדש את התיק על מנת לבחון האם קיים סיכוי סביר להרשעה ואם יש טעם לנהל את המשפט. זאת, משום שבמשפט הפלילי יש צורך להכרעה מעבר לספק הסביר, וספק כזה, אכן נולד במהלך השנים עם פעירת סדקים שגרסת הפרקליטות שלא הצליחה להסביר. לפני שבועיים נפגש פרקליטו של זדורוב, עו"ד ירום הלוי עם פרקליט המדינה וגורמים בכירים נוספים בפרקליטות וניסה לשכנעם שאין סיבה לקיים משפט חוזר.
כזכור, זדורוב הודה ברצח בפני מדובב משטרתי ואף שחזר אותו. בספטמבר 2010 הוא הורשע ברצח הנערה בת ה-13 כנידון למאסר עולם. זדורוב חזר בו מהודאתו וטען כי הודה בעקבות לחצים שהופעלו עליו בחקירה.
אלא שזדורוב ערער לעליון, ובמרץ 2013 הורה העליון לבית המשפט המחוזי בנצרת לעיין בראיות מחדש. לאחר שכך נעשה, הוא הורשע בשנית. באוקטובר 2014 הוא ערער שוב לעליון, אך נדחה ברוב קולות. השופט יורם דנצינגר סבר בדעת מיעוט שיש לזכות את זדורוב מחמת הספק. גם בקשתו לדיון חוזר נדחה.
עם השנים התגלו ראיות נוספות שסתרו חלקים בעדותו של זדורוב ובכתב האישום. לפני כחודש, החליט בצעד דרמטי המשנה לנשיאת הבית המשפט העליון, השופט חנן מלצר, לקבל את בקשתו של רומן זדורוב למשפט חוזר. המשפט, אם הפרקליטות תעמוד על כך, יערך בבית המשפט המחוזי בנצרת וההרכב שידון בתיק יהיה הרכב שלא עסק בו בעבר "למען ניקיון הדעת", כך כתב השופט מלצר.
את הנימוקים למשפט הסביר השופט מלצר בעיקר בחוות הדעת המומחים שהביאה ההגנה ונגעו לפרק הזמן בו דם עשוי לנזול מגופה לאחר המוות. הדבר התייחס גם לעקבות נעל שהתגלתה על מכסה האסלה בתא שבו בוצע הרצח, שאינה שייכת לזדורוב ועליה דם הנרצחת. אין מחלוקת על כך שהיא הוטבעה לפני שניגר עליה דם, לכן קיים פער זמנים בין מועד הרצח לבין מועד גילוי הגופה ומכאן עולה שהיא הוטבעה בזמן ביצוע הרצח או בסמוך לו. דבר זה לא עולה בקנה אחד עם גרסת הפרקליטות שטענה כי העקבה הוטבעה על ידי מחלץ אלמוני שהגיע לזירה לאחר גילוי הגופה, כחמש שעות לאחר מכן.
לפני שבוע, אולה קרבצ'נקו שכונתה א"ק והואשמה על ידי בן זוגה לשעבר א"ח ברציחת תאיר ראדה, פנתה לפרקליט המדינה גם כן ודרשה שיקיים משפט חוזה על מנת לטהר את שמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו