"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ווטסאפ מגיעה לבית המשפט בישראל: "משביתה חשבונות ללא התראה"

חברת התיירות "טיק טרוול" הגישה בקשה לאישור תובענה ייצוגית בטענה כי ווטסאפ משביתה חשבונות של משתמשים ועסקים באבחה אחת וללא מתן נימוק קונקרטי • לטענת החברה, חשבון הוואטסאפ העסקי שלה נחסם שלוש פעמים בתוך כשמונה חודשים - עד להשבתתו המלאה ללא יכולת ערעור • העותרים דורשים פיצוי קבוצתי המוערך בלמעלה מ-2.5 מיליון שקלים, לצד חיוב החברה בהקמת מנגנון שקוף הכולל מענה אנושי

| עודכן:
0השמעה
ווטסאפ , רויטרס
ווטסאפ | צילום: רויטרס

מדיניות החסימות של אפליקציית המסרים וואטסאפ מגיעה לכותלי בית המשפט בישראל. לבית המשפט המחוזי מרכז הוגשה לאחרונה בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד חברת WhatsApp LLC. במרכז הבקשה, שהיקפה מוערך בלמעלה מ-2.5 מיליון שקלים, עומדת הטענה כי החברה נוהגת להשבית חשבונות של משתמשים פרטיים ועסקיים ללא התראה מוקדמת, ללא נימוק קונקרטי וללא מתן אפשרות ממשית לערעור. מ

אחורי הבקשה עומדים חברת התיירות "טיק טרוול" ובעליה דן עמרם, אשר חשבון ה-WhatsApp Business שלהם – המהווה לטענתם כלי עבודה מרכזי – נחסם שלוש פעמים בתוך כשמונה חודשים.

"אי אפשר לבקש בדיקה"

על פי המתואר בבקשה, טיק טרוול משתמשת בחשבון הוואטסאפ העסקי כערוץ התקשורת העיקרי מול לקוחות, ספקים ושותפים עסקיים להזמנת חופשות ואטרקציות. לטענת המבקשים, מסכת החסימות החלה בסוף דצמבר 2025, אז נחסם החשבון לראשונה ללא התראה, תוך ציון כללי בלבד כי הפעילות מפרה לכאורה את תנאי השימוש. כעבור מספר שעות הוסרה החסימה מעצמה. תרחיש כמעט זהה חזר על עצמו ביולי 2026, אלא שבסוף אותו חודש הושבת החשבון בפעם השלישית והסופית. הפעם הוצגה לבעלי החשבון הודעה לפיה לא ניתן לבקש בדיקה של המקרה, והחשבון נותר חסום. בעלי החברה טוענים כי חסימה זו הובילה לפגיעה ישירה וקשה בפעילותם העסקית, לאובדן לקוחות לטובת מתחרים, ולנזק תדמיתי שנילוו לו עוגמת נפש רבה.

המבקשים מדגישים כי לא מדובר באירוע נקודתי, אלא בתופעה רחבה של השבתת חשבונות שרירותית בישראל. במסגרת הבקשה, הם שואפים לייצג כל אדם או תאגיד שחשבון הוואטסאפ שלו הושבת, הוגבל או נחסם בדרך דומה בשבע השנים שקדמו להגשת ההליך. מבחינה משפטית, הבקשה מייחסת לוואטסאפ, בין היתר, הפרה של חובת תום הלב, הפרת דיני החוזים וחוק הגנת הצרכן, וקיומם של תנאים מקפחים בחוזה אחיד. לטענתם, גם אם לחברה שמורה הזכות להשבית חשבונות בנסיבות מסוימות, הפעלת הזכות באופן פתאומי וללא אפשרות לתיקון ההפרה או לערעור – אינה תקינה מבחינה משפטית.

הסעד המבוקש בעתירה אינו מסתכם בפיצוי הכספי. המבקשים דורשים מבית המשפט להורות לוואטסאפ להשיב את הגישה לחשבונות שנחסמו שלא כדין, ולחייב את החברה להקים מנגנון מוסדר שיכלול התראה מוקדמת, פירוט עילות החסימה, זכות ערעור ומענה אנושי.

בנוסף, נדרשת החברה למסור נתונים רשמיים על מספר החשבונות שהושבתו בישראל. היקף הנזק הקבוצתי המדויק טרם כומת בהיעדר נתונים אלו המצויים בידי וואטסאפ, אולם הבקשה מציינת כי הסכום עולה על 2.5 מיליון שקלים ומבקשת למנות מומחה להערכתו. טרם הוגשה תגובת חברת וואטסאפ לבית המשפט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר