חברת הביטוח איילון תישא בריבית מיוחדת בשיעור של פי שישה מהריבית הרגילה, לאחר ששופטת בית משפט השלום קרן מילר, קבעה כי התנהלותה סביב תשלום פיצוי לתובע מצדיקה את הסנקציה שהוטלה עליה.
לצד הריבית חויבה החברה גם בהוצאות בסך 2,500 שקלים. לפי החישוב, משמעות הריבית היא תוספת של כ־12,500 שקלים.
במרכז התביעה עומד תלמיד אמריקני שלמד בישראל ונפצע בשנת 2019 בתאונה בקבר שמואל הנביא. התלמיד היה מבוטח בביטוח תלמידים, והמחלוקת מול חברת הביטוח נגעה לנכות הנפשית שנותרה לו בעקבות התאונה, מעבר לנכות האורתופדית שבגינה כבר שילמה חברת הביטוח.
בינואר 2025 קיבלה חברת איילון חוות דעת ממומחה שהיא עצמה מינתה, ובה נקבע כי לתובע נותרה נכות נפשית בשיעור של 10%. למרות זאת, החברה לא העבירה לתובע את חוות הדעת ולא שילמה את הסכום שאינו שנוי במחלוקת, בסך 20 אלף שקלים. התובע מצדו טען כי נכותו עומדת על 30%.
לטענת התובע, באמצעות עורכי הדין ד"ר אסף פוזנר ואביה איתן אפשטיין, עצם העובדה שהוא טוען לנכות גבוהה יותר אינה מצדיקה את עיכוב התשלום בגין שיעור הנכות שבו הכירה חברת הביטוח באמצעות המומחה שמינתה. כלומר, המחלוקת על יתרת הנכות אינה אמורה, לטענתו, למנוע את העברת הסכום שלגביו כבר לא הייתה מחלוקת.
חברת איילון טענה מנגד כי התובע לא המציא אישור ניהול חשבון, אולם השופטת קרן מילר דחתה את הטענה וקבעה כי התנהלות החברה מצדיקה פסיקת ריבית מיוחדת בשיעור של פי שישה מהריבית הנקובה. בנוסף חייבה השופטת את החברה בתשלום הוצאות בסך 2,500 שקלים. התביעה בנוגע ליתר הסכומים ממשיכה להתנהל.
עו"ד ד"ר אסף פוזנר מסר בעקבות ההחלטה: "נדמה שהגיעה הזמן להרחיב את מגמת הענישה אפילו מעבר לפי 6 כפי שקבע בית המשפט ולהגיע אפילו לפי 20 מהריבית החוקית, כפי שקבוע בחוק חוזה ביטוח. אני מקווה שבתי המשפט יאמצו תפיסה זו נגד חברות ביטוח שמפרות באופן עקבי תשלומים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
