גרפיטי תמורת 150 שקלים: מחירון הריגול האיראני

במסגרת הפרשה החדשה אחד הקטינים המעורבים נעצר עם נחיתתו בנתב"ג • על פי כתב האישום, הנאשם המרכזי קיבל תמורה כוללת של כ-3,500 שקלים • וגם: אחד הנאשמים שלח סרטון של קניון מוכר, מחק - אך המשיך בקשר עם הסוכן

מרגלים קטינים בשירות איראן | צילום: ENVATO

"למצוא ילדים שלא אכפת להם להיתפס": הנאשם המרכזי בפרשת "הקטינים המרגלים" קיבל מהסוכן שפעל מטעם איראן סכום כולל של כ־3,500 שקלים. הוא נעצר עם נחיתתו בנתב"ג.

תיעוד אחת המשימות בהן נדרש החשוד שגויס על ידי איראן לתלות שלט (ארכיון) %2F%2F דוברות המשטרה

מוקדם יותר היום (ראשון) נחשף כי קטינים מאזור חיפה והקריות הופעלו על פי החשד בידי סוכן מודיעין איראני, צילמו אתרים אסטרטגיים וריססו כתובות גרפיטי.

הסוכן מהנאשם לצלם קניון, כבישים מסוימים ובניין ממשלתי באזור תל אביב, וכן לתעד את מספר היציאות ומספר המאבטחים בקניון.

הנאשם השני סירב להצטרף למשימה לאחר שאמר לחברו כי הוא חושד שמדובר בסוכן איראני, אך הנאשם המרכזי ביצע אותה, העביר לסוכן את הצילומים והמידע וקיבל בתמורה כ-600 שקלים.

גרפיטי שריססו נערים בשירות איראן | צילום: .

באחת המשימות צילם את קניון שבעת הכוכבים בהרצליה, ולאחר מכן מחק את הסרטונים ששלח מחשש שהסוכן יעשה בהם שימוש לביצוע פיגוע -אך נותר עמו בקשר. בהמשך שאל את המפעיל אם הוא איראני ונענה כי הוא "קשור לאיראן", ואף שלח לו צילום של דרכונו ופניו לצורך אימות זהותו תמורת כ־100 דולר.

הסוכן העביר לקטין כסף לרכישת טלפון חדש לצורך הקמת ערוץ לגיוס מבצעים נוספים, אך הקטין לא רכש את המכשיר. בהודעה קולית ששלח לחברו ביקש ממנו לצרף לערוץ טלגרם "כמה שיותר ילדים", והבהיר כי הוא מחפש "ילדים שלא אכפת להם להיתפס" למשימות ב"סיכון גבוה".

על פי האישום, במסגרת משימה שקיבלו מהסוכן האיראני, השניים ריססו מתחת לגשר בקריית מוצקין, עבור ריסוס הכתובות ותיעודן קיבל הנאשם המרכזי כ־250 דולרים והשני 150 שקלים. ״הקיצוניות נתנה לנו מלחמות אינסופיות", ״העתיד שלנו לא נמצא בידיים של דיקטטור" ו"נאפשר למלחמה להכתים את חיינו" נכתב על ידי הקטינים. הפרקליטות ביקשה להשאיר את שני הקטינים במעצר עד תום ההליכים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...