רימון רסס שהושלך למרפסת הלא נכונה פצע קשה אדם חף מפשע, ולאחר מכן בוצע ירי של חמישה קליעים לעבר המרפסת שאליה התכוונו הנאשמים להגיע מלכתחילה. בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר באחרונה עונשי מאסר שנעים בין 32 ל-50 חודשים, על ארבעה נאשמים שהודו והורשעו במסגרת הסדר טיעון בפרשה שהחלה בסכסוך והסלימה לשני אירועי אלימות חמורים באזור מגורים בתל אביב.
על פי כתב האישום המתוקן, שבו הודו הנאשמים, התגלע סכסוך בין הנאשם מיכאל ששון לבין אדם שהתגורר עם בני משפחתו ברחוב משה דיין בתל אביב. במסגרת האירוע הראשון ביצעו וורט דסאלין ורוסלן דוברנוב סיורים ותצפיות בסביבת הבניין במטרה לאתר את מרפסת משפחת אותו אדם, תוך שהם מדווחים לששון ושולחים לו תמונות. באחת ההודעות נכתב: "וואלה אחי נראה לי זה זה הבית, יש שם שתי אנשים ואחד מהם נראה כמוהו, נראה לי זה הבית...".
אלא שהנאשמים טעו בזיהוי המרפסת. למחרת הצטייד אדם שזהותו אינה ידועה למאשימה ברימון רסס. סמוך לחצות הושלך הרימון לעבר המרפסת שסברו בטעות כי היא שייכת למשפחת אותו אדם. באותה עת שהה ל.א. בסלון דירתו בקומה הראשונה. הרימון התפוצץ, זכוכיות התנפצו ורסיסים חדרו לגופו. הוא סבל מפציעות מפושטות ועמוקות בצוואר, בעורף, בפנים, בקרקפת, בבית החזה, בבית השחי ובגפיים וכן משבר בעמוד השדרה הצווארי. הוא הובהל לבית החולים, עבר ניתוח ואושפז במשך ארבעה ימים.
כשלושה שבועות לאחר מכן, קשרו ארבעת הנאשמים קשר לבצע ירי לעבר מרפסת אותו אדם. על פי כתב האישום המתוקן, הם ערכו סיורים ותצפיות נוספים באזור. בהמשך הצטיידו דסאלין ובן אואקנין בנשק המסוגל לירות קליעים בקוטר 9 מ"מ. במהלך ההכנות שלח ששון לדסאלין הודעה: "משאיר לכם קסדות גם". בהמשך יצאו דסאלין ואואקנין על קטנוע לעבר הבניין, ובשעה 22:39 לערך ירה אואקנין חמישה קליעים לעבר מרפסת האדם. כתוצאה מהירי נגרם נזק לבניין, והשניים נמלטו מהמקום.
אואקנין הורשע גם בהחזקת 60 גרם קוקאין שלא לצריכה עצמית בדירתו בנתיבות. דסאלין הורשע בנוסף בתיק שצורף להליך בעבירה של החזקת סכין, לאחר שעל פי כתב האישום באותו תיק החזיק ברחוב בחולון סכין מתקבעת שלהבה באורך של כשמונה סנטימטרים.
התביעה הדגישה בטיעוניה לעונש כי הסדר הטיעון נולד לאחר הליך גישור ממושך ועל רקע קשיים ראייתיים, שלטענתה כבר קיבלו ביטוי בתיקון כתב האישום ולכן אין להעניק לנאשמים "כפל הנחות" בגזירת הדין. התביעה עמדה על הפגיעה בחיי אדם, בשלמות הגוף, בסדר הציבורי ובזכותו של אדם לחיות בשלווה בביתו, ותיארה את רימון הרסס ככלי נשק רב עוצמה המסוגל להביא להרג ללא הבחנה. עוד טענה התביעה כי העובדה שהאירוע השני התרחש שלושה שבועות בלבד לאחר האירוע הראשון מלמדת על נחישות ותעוזה מצד הנאשמים.
ההגנה טענה מנגד כי הסדר הטיעון הוא תוצאה של משא ומתן ממושך וקשיים ראייתיים משמעותיים בתיק. באשר לאישום הראשון, טענו הסנגורים כי חלקם של הנאשמים היה סיוע פריפריאלי ביותר וברמה הכי נמוכה שבית משפט יכול לדמיין, וכי המעשים שיוחסו להם, בהם סיורים, תצפיות ושליחת תמונות, אינם שקולים למעשה האקטיבי של השלכת הרימון.
בנוגע לירי טענה ההגנה כי חלקם של ששון ודוברנוב כמסייעים היה מוגבל, ואילו ביחס לדסאלין ואואקנין הודגש כי נורו חמישה קליעים בלבד, שלא גרמו לפגיעה בגוף וכי הנזק לבניין היה מינימלי. ההגנה אף הפנתה להתגרות מצד הנוכחים במרפסת. ביחס לאואקנין נטען כי 60 גרם הקוקאין אינם מצדיקים את מתחם הענישה הגבוה שביקשה המדינה.
השופט שמואל מלמד דחה את הניסיון להקל ראש בחומרת המעשים. לדבריו, זריקת רימון רסס וירי מנשק חם באזור מגורים מהווים פגיעה קשה בחיי אדם ובשלמות הגוף ומסכנים חפים מפשע. השופט ציין כי השימוש בכלי נשק קטלניים המסוגלים להביא להרג ללא הבחנה מעיד על חוסר הערכה מוחלט לחיי אדם.
הוא הוסיף כי ביצוע עבירות אלימות חמורות באמצעות נשק באזורי מגורים יוצר פחד ואימה ומערער את תחושת הביטחון של הציבור. בית המשפט קבע כי לשני האירועים קדם תכנון. השופט ציין כי באישום הראשון בוצעו סיורים, תצפיות ודיווחים, ואילו באישום השני נעשו סיורים, תצפיות, מפגשים ותיאומים ואף נעשה שימוש בקטנוע שעליו לוחית זיהוי של קטנוע אחר. לדבריו, התכנון המוקדם מעיד על כוונת פגיעה מכוונת ולא על מעשה ספונטני. ביחס לטענת ההגנה בדבר התגרות מצד הנוכחים במרפסת קבע: "גם אם התרחשה התגרות, היא אינה מצדיקה בשום אופן ירי מנשק חם לעבר בניין מגורים".
לאחר ששקל את חומרת המעשים, חלקו של כל אחד מהנאשמים, עברם הפלילי, נסיבותיהם האישיות, הודאתם והסדר הטיעון, גזר השופט על מיכאל ששון 36 חודשי מאסר וקנס בסך 5,000 שקלים. על וורט דסאלין נגזרו 42 חודשי מאסר בפועל, עשרה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 7,500 שקלים.
בית המשפט הפעיל גם התחייבות קודמת בסך 7,500 שקלים. על רוסלן דוברנוב, שהיה היחיד מבין הארבעה ללא עבר פלילי, נגזרו 32 חודשי מאסר בפועל, עשרה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 5,000 שקלים. העונש הכבד ביותר נגזר על בן אואקנין. בית המשפט גזר עליו 50 חודשי מאסר בפועל. בנוסף נגזרו עליו עשרה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 12 אלף שקלים. ארבעת הנאשמים הפקידו יחד 40 אלף שקלים כפיצוי לנפגע העבירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
