"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פגיעה בזכויות: תביעת המיליונים של אקו"ם נגד עיריית באר שבע

איגוד היוצרים והקומפוזיטורים הגיש תביעה בסך 2.7 מיליון שקלים נגד עיריית באר שבע • הסיבה: השמעת מוסיקה במקומת ואירועים ציבוריים מבלי לשלם תמלוגים כחוק

,עודכן
0השמעה
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ'. תביעה בסכום גבוה. צילום: גדעון מרקוביץ'

אקו”ם נגד עיריית באר שבע: איגוד היוצרים והקומפוזיטורים הגיש אמש (ראשון) תביעה בסך 2.7 מיליון שקלים בטענה לשימוש נרחב במוזיקה ללא תמלוג ראוי

פרט לעיריית באר שבע, גם חברת "כיוונים" והמרכז לשלטון המקומי בין הנתבעים, בדרישה לקבוע מהו “תמלוג ראוי” שיש לשלם ליוצרי המוסיקה בישראל עבור שימוש ביצירות מוגנות במסגרת פעילות עירונית.

חגיגות יום העצמאות בבאר שבע,צילום: צילום ארכיון: דודו גרינשפן

על פי כתב התביעה, העירייה עושה לאורך שנים שימוש נרחב ביצירות מוסיקליות מוגנות במסגרת מופעים, חוגים, אירועים עירוניים, פעילויות במתנ”סים, חדרי כושר, הרקדות ומוסדות תרבות, אך משלמת תעריפים שלטענת אקו”ם אינם משקפים את היקף הפעילות בפועל.

גובה התביעה עומד על כ-2.7 מיליון שקלים וכולל דרישה לתשלום רטרואקטיבי של הפרשי תמלוגים משנת 2021 ועד היום.

באקו”ם טוענים כי התעריפים המשולמים כיום מבוססים על הסכם ישן שנחתם בשנת 2000 ולא עודכן באופן מהותי כבר יותר מ-25 שנה, בזמן שהיקף פעילות התרבות ברשויות המקומיות גדל במאות אחוזים.

בכתב התביעה נטען כי באר שבע, הרשות המקומית הגדולה בנגב, מפעילה מערך תרבות רחב במיוחד הכולל עשרות מופעים, מאות חוגים ופעילויות קהילתיות ושימוש יומיומי במוזיקה במתקני העירייה. לפי אקו”ם, רק בשנת 2024 שנת מלחמה שבה התקיימו בעיר עשרות רבות של אירועים והופעות.

עוד נטען כי במשך כשלוש שנים ניהלו אקו”ם והמרכז לשלטון המקומי משא ומתן לגיבוש מודל תמלוגים חדש לרשויות המקומיות, ואף הגיעו לטיוטות מוסכמות, אך לבסוף המגעים קרסו. באקו”ם מאשימים את המרכז לשלטון מקומי בכך שפעל מול הרשויות כדי שלא יאמצו את ההסדר החדש ואף קידם, לטענתם, חקיקה שפוגעת ביוצרים.

באקו”ם מבקשים מבית המשפט לקבוע כי התעריף החדש שהם מציעים, המבוסס על תשלום שנתי לפי מספר התושבים ברשות והוא התעריף הסביר והראוי עבור שימוש ביצירות מוזיקליות במסגרת פעילות עירונית. בנוסף, הם דורשים שבית המשפט יקבע כי שימוש ביצירות ללא הסדרת רישיון ותשלום מתאים מהווה הפרת זכויות יוצרים.

מנכ”ל אקו”ם, אסף נחום, מסר: “אנחנו פונים לבית המשפט על מנת לחייב את עיריית באר שבע לשלם ליוצרים תמלוגים ראויים עבור השימוש ביצירותיהם. לא מדובר במותרות, אלא בזכות בסיסית לה הם זכאים. אנחנו מבקשים הכרעה של בית המשפט לגבי מה הוא תמלוג ראוי וצודק”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר