למרות התנגדות היועמ"שית: ועדת השרים אישרה את חוק המינויים
לפי עמדת היועמ"שית, הצעת החוק תשנה מן היסוד את אופיו של השירות הציבורי בישראל ותהפוך אותו מ"שירות ציבורי ממלכתי ומקצועי" ל"שירות ציבורי פוליטי לחלוטין" • ועדת השרים לחקיקה, בראשות לוין, אישרה את הצעות החוק, שלפיהן ממשלה נבחרת תוכל למנות שורה ארוכה של בעלי תפקידים בכירים "שיאפשרו לה למשול ולקדם את מדיניותה"
,עודכן
0השמעה
למרות התנגדות חריפה מצד היועצת המשפטית לממשלה,גלי בהרב-מיארה, ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (רביעי) את הצעת חוק המינויים של ח"כשלום דנינו, המבקשת להסדיר מחדש את אופן המינויים והפיטורים של בכירים בשירות המדינה.
בהודעה משותפת לסגן ראש הממשלה ושר המשפטים,יריב לוין, ולח"כ דנינו נמסר כי ועדת השרים לחקיקה, בראשות לוין, אישרה את הצעות החוק, שלפיהן ממשלה נבחרת תוכל למנות שורה ארוכה של בעלי תפקידים בכירים "שיאפשרו לה למשול ולקדם את מדיניותה".
בן גביר בדיון בעתירת רפ"ק רינת סבן: "ההתנהלות כאן היא כמו במאפיה, אני אומר ליועמ"שית אני לא סופר אותך" // יוני ריקנר
לוין בירך על אישור ההצעה ואמר: "הגיע הזמן שממשלה נבחרת תוכל לעבוד עם פקידי ציבור שמחויבים למדיניותה. זהו שלב חשוב בדרך לתיקון המערכות ולהחזרת המשילות". עוד הוסיף כי הוא מודה לפורום הבכירים שפעל לגיבוש ההצעה בשיתוף פעולה עם ח"כ דנינו, שמוביל את החוק בכנסת.
ח"כ דנינו מסר כי מטרת הצעת החוק היא "לקבוע הליך סדור למינוי בכירים". לדבריו, מדובר בבעלי תפקידים המשתייכים לרשות המבצעת, ולכן "סמכות הפיטורים היא חלק אינהרנטי מסמכותה החוקתית של הממשלה לנהל את הרשות המבצעת ואת המנגנון הממשלתי". עוד טען כי "האחריות הציבורית המוטלת על הממשלה מחייבת לאפשר לה שליטה אפקטיבית על הדרג הביצועי, אחרת יישבר הקשר בין אחריות לבין סמכות".
מוקדם יותר הבוקר, היועצת המשפטית לממשלה,גלי בהרב-מיארה, שלחה חוות דעת חריפה נגד הצעת חוק המינויים. ההצעה מבקשת לקבוע כי הממשלה תקבל סמכות מלאה ובלעדית למנות ולפטר בכירים בשירות המדינה - ובקואליציה מתכוונים לקדם אותה עוד לפני הבחירות.
בחוות הדעת, שנשלחה באמצעות המשנה ליועמ"שית,ד"ר גיל לימון, נטען כי מדובר בניסיון "לבטל באבחה אחת, וללא כל תשתית סדורה ומבוררת, את כלל הוראות החקיקה והחלטות הממשלה הנוגעות להליכי מינויים" - הוראות שנועדו למנוע פוליטיזציה ושחיתות בקרב עובדי הציבור הבכירים.
לפי עמדת היועמ"שית, הצעת החוק תשנה מן היסוד את אופיו של השירות הציבורי בישראל ותהפוך אותו מ"שירות ציבורי ממלכתי ומקצועי" ל"שירות ציבורי פוליטי לחלוטין". עוד נכתב כי בכירים בשירות המדינה יהיו תלויים ב"חסדי הדרג הפוליטי", כאשר מינויים ופיטוריהם יתבצעו משיקולים פוליטיים ואף שרירותיים.
בחוות הדעת נטען עוד כי ההצעה מבטלת למעשה את מנגנוני האיזון והבקרה שנבנו לאורך עשרות שנים סביב הליכי המינוי והפסקת הכהונה של בכירים בשירות המדינה, ומחליפה אותם במנגנון פוליטי לחלוטין. לפי ההצעה, השר הממונה יוכל לבחור מועמד "לפי שיקול דעתו הבלעדי", בעוד ועדת הכשירות שתבחן את המינוי תבדוק רק אם המועמד עומד בתנאי הסף, ללא בחינה של התאמה מקצועית, טוהר מידות או שיקולי ייצוג הולם.
היועמ"שית הזהירה במיוחד מפני הפיכת שומרי הסף לבעלי תפקידים התלויים בדרג הפוליטי. "פוליטיזציה של מערכות החוק היא סממן של שיטות משטר שאינן דמוקרטיות", נכתב בחוות הדעת, תוך אזהרה כי המהלך עלול לפגוע בעצמאותם של ראשי מערכות אכיפת החוק וביכולתם לפעול ללא תלות פוליטית.
בסיום חוות הדעת נכתב כי הצעת החוק צפויה "לפגוע אנושות באופיו הממלכתי והמקצועי של השירות הציבורי ולהפוך אותו לשירות פוליטי, לא מקצועי ואף מושחת", ולכן יש להתנגד לה "נחרצות".
גם מ"מ נציב שירות המדינה,דניאל הרשקוביץ, הגיש התנגדות חריפה להצעה. לפי עמדת הנציבות, הצעת החוק פוגעת בתפיסת היסוד של השירות הציבורי כשירות ממלכתי, מקצועי וא-פוליטי, ועלולה להפוך בפועל משרות מקצועיות למשרות אמון פוליטיות.
בנציבות הזהירו כי ההצעה מערערת את מנגנוני האיזון והבלמים שנבנו לאורך השנים סביב הליכי המינוי של בכירים בשירות המדינה, ומחלישה את העצמאות המקצועית של הדרג הציבורי. עוד נכתב כי ועדות האיתור והמנגנונים המקצועיים הקיימים פועלים במשך שנים "בהצלחה רבה" ולשביעות רצונם של השרים הממונים, וכי "כמעט ולא הושמעו טענות נגד ההליכים או יישומם", לרבות בבתי המשפט.
לפי הנציבות, עצם קיומן של ועדות מקצועיות נועד למנוע מינויים פוליטיים או אישיים לתפקידים מקצועיים במהותם, ולהבטיח שהבחירה תיעשה מתוך שיקולים ענייניים, אובייקטיביים ושוויוניים. עוד הודגש כי הליך "שקוף ומקצועי" הוא כלי מרכזי לחיזוק אמון הציבור בשירות המדינה ובבכירים העומדים בראשו.
מה ההצעה מבקשת לקבוע?
הצעת החוק מבקשת לשנות מן היסוד את אופן המינוי והפיטורים של שורת בעלי תפקידים בכירים במדינה, בהם הרמטכ"ל, מפכ"ל המשטרה, ראש השב"כ, ראש המוסד, היועץ המשפטי לממשלה ומשניו, מנהל מחלקת הבג"צים, מנכ"לי משרדי ממשלה ובכירים נוספים.
לפי ההצעה, השר הממונה יבחר מועמד "לפי שיקול דעתו הבלעדי" ויעביר אותו לבדיקת ועדת כשירות שתורכב משלושה נציגי ציבור שתמנה הממשלה עצמה. ועדה זו תבחן רק את עמידת המועמד בתנאי הסף הפורמליים, ללא בדיקת התאמה מקצועית, טוהר מידות או שיקולי ייצוג הולם. לאחר מכן יועבר המינוי לשימוע בוועדה פרלמנטרית שבה לקואליציה רוב של שלושה מתוך חמישה חברים, אך המלצותיה לא יהיו מחייבות.
עוד מוצע לקבוע כי כהונת כלל הבכירים תסתיים בתוך 100 ימים מכינון ממשלה חדשה, וכי הממשלה תוכל להעביר כל בכיר מתפקידו בכל עת ולפי שיקול דעתה הבלעדי, לאחר שתינתן לו אפשרות להציג את עמדתו בתוך שבעה ימים בלבד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
22:27
מישל מכול
המשטרה: מג"ב וחבלנים פועלים בזירה להסרת סיכונים נוספים

נפילת פריטי אמל"ח בכרמיאל|תיעוד מבצעי מד"א
המשטרה עדכנה כי התקבל דיווח על נפילת פריטי אמל"ח באזור הגליל. לפי הדיווח הראשוני יש נפגעים במקום, וכוחות משטרה, מג"ב וחבלנים פועלים בזירה להסרת סיכונים נוספים.

22:27
מיטל יסעור בית-אור
בעקבות הירי מלבנון: פצוע קשה בכרמיאל
שיגורים ויירוטים באזור כרמיאל|השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
מד"א עדכן כי בעקבות הירי מלבנון צוותים מטפלים במספר פצועים בכרמיאל. בזירה בכביש 784 בעיר דווח על פצוע באורח קשה.

22:27
לילך שובל
דובר צה"ל: נערכים לאפשרות של ירי משטח לבנון בזמן הקרוב
דובר צה"ל: צה"ל נערך לאפשרות של ירי משטח לבנון במיקוד לאזור הצפון, זאת ברקע ההתפתחויות האחרונות. צה"ל מקיים הערכות מצב שוטפות, נכון לכרגע אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף. במקרה ויהיה שינוי, צה"ל יעדכן את האזרחים והרשויות בצורה מסודרת.

22:27
מישל מכול
במטח האחרון: כ10 שיגורים לכיוון גליל מערבי ונהריה
טראמפ: פגישה בין רה"מ נתניהו והנשיא עאון בשבוע-שבועיים הקרובים

נשיא ארה"ב, שוב מאריך את הפסקת האש|AP
טראמפ: תהיה הפסקת אש שתכלול את חיזבאללה
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי לאחר שיחות שקיים עם בנימין נתניהו ונשיא לבנון, צפויה הפסקת אש שתכלול גם את חיזבאללה. לדבריו, ייתכן שמדובר בהישג שלום נוסף מבחינתו, ורמז להסכם "מספר 10".
טראמפ: פריצת דרך עם איראן עשויה להגיע בקרוב
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי ייתכן שלא יהיה צורך להאריך את הפסקת האש עם איראן, משום שפריצת דרך עשויה להגיע בקרוב. לדבריו, טהרן מוכנה לצעדים שבעבר סירבה להם, ולאיראן לא יהיה נשק גרעיני. עוד אמר כי הוא מקדם הפסקת אש גם בלבנון, לאחר שיחות עם נתניהו ונשיא לבנון.

20:57
לילך שובל
נתניהו: "יש לנו הזדמנות לעשות הסכם שלום היסטורי עם לבנון"
נתניהו: "יש לנו הזדמנות לעשות הסכם שלום היסטורי עם לבנון"|איתי בית-און/ לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע״מ

19:28
רויטרס
נשיאת הנציבות האירופית בירכה על הפסקת האש בין ישראל ללבנון
נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין בירכה על הפסקת האש ל-10 ימים בין ישראל ללבנון, שתווכה בידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. עוד אמרה כי האיחוד האירופי ימשיך לתמוך בעם הלבנוני באמצעות סיוע הומניטרי נרחב, וימשיך לקרוא לכיבוד מלא של ריבונות לבנון ושלמותה הטריטוריאלית.

22:27
שחר קליימן
ראש ממשלת לבנון בירך על הפסקת האש
ראש ממשלת לבנון נוואף סלאם בירך על הפסקת האש שהוכרזה בידי הנשיא טראמפ, ואמר כי זו הייתה דרישה לבנונית מרכזית מאז תחילת המלחמה. הוא הודה למאמצי התיווך של ארה"ב, צרפת, האיחוד האירופי ומדינות ערב.

18:56
דודי קוגן
טראמפ: אזמין את נתניהו ונשיא לבנון להיפגש בבית הלבן
טראמפ ברשת החברתית Truth: בהמשך להצהרה הקודמת, אזמין את נתניהו ונשיא לבנון לבית הלבן למו"מ.

18:49
שחר קליימן
דיווח בלבנון: סדרת תקיפות ישראליות בדרום המדינה
בלבנון מדווחים על סדרת תקיפות של צה"ל בדרום המדינה, לרבות באזורי הכפרים ריחאן וערבסאלים.

18:39
שירית אביטן כהן
טראמפ ונתניהו מכריזים על הפסקת אש החל מחצות
טראמפ מכריז ברשת truth על הפסקת אש החל מחצות: "זה עתה קיימתי שיחות מצוינות עם נשיא של לבנון, ג'וזף עאון, ועם ראש ממשלת ישראל, ביבי נתניהו. שני המנהיגים הללו הסכימו כי כדי להשיג שלום בין מדינותיהם, הם יחלו באופן רשמי בהפסקת אש בת 10 ימים". בנוסף רה"מ נתניהו מעדכן את השרים בשיחת הועידה על הפסקת האש העתידית.

18:31
שירית אביטן כהן
נתניהו מעדכן בשיחת ועידה את השרים על הצעדים העתידיים בלבנון
ראש הממשלה בנימין נתניהו מקיים כעת שיחת ועידה עם השרים ומעדכן אותם על הצעדים העתידיים בזירה הלבנונית, ובראשם ההיערכות להפסקת אש. 128

18:30
מישל מכול
ראשי רשויות בצפון מזהירים: חשש למטחים לפני הפסקת אש
ראשי מועצות בצפון עדכנו את התושבים כי לנוכח ההערכות להכרזת הפסקת אש בשעות הקרובות, קיים חשש להגברת הירי בזמן הקרוב. התושבים הונחו לשהות סמוך למרחבים מוגנים.

22:27
רויטרס
מקור ישראלי אמר לרויטרס כי הכרזה על הפסקת האש בלבנון עשויה להיות כבר הלילה
17:37
דיווח: טראמפ עדכן את נשיא לבנון שהפסקת אש תוכרז בשעות הקרובות

ג'וזף עאון, דונלד טראמפ ובנימין נתניהו|רויטרס, אי.אף.פי, מעיין טואף/לע"מ
על פי דיווח בקטאר, במהלך שיחת הטלפון שהתקיימה ביניהם, הנשיא טראמפ הודיע לנשיא לבנון ג'וזף עאון כי הפסקת אש בין ישראל ללבנון תוכרז בשעות הקרובות.

17:27
דודי קוגן
דיווח: טראמפ שוחח עם נשיא לבנון
על פי דיווח בערוץ הסעודי "א-שרק", הנשיא האמריקני דונלד טראמפ קיים שיחה עם נשיא לבנון ג'וזף עאון.

16:47
מישל מכול
דיווח ראשוני: נפילת שבר יירוט בקריית שמונה
פגיעה ברכב בקריית שמונה בעקבות הירי לצפון // תיעוד מבצעי מד"א
דיווח ראשוני על נפילת שבר יירוט בקריית שמונה, לאחר הירי לצפון. נגרם נזק, אך נכון לשעה זו, לא דווח על נפגעים.

16:27
דודי קוגן
דיווח: איראן וארה"ב מכוונות להסכם זמני
לפי גורמים איראניים, המגעים בין טהרן לוושינגטון מתמקדים בגיבוש מזכר הבנות זמני כדי למנוע קריסה של הפסקת האש. עיקר המחלוקת נותר סביב תוכנית הגרעין, בעוד שבסוגיות אחרות, בהן מצר הורמוז, נרשמה התקדמות.
מפקד סנטקום: "אין בת ברית כמו ישראל - נשארים מתואמים"
יו"ר המטות המשולבים דן קיין הודיע כי ארה"ב החלה ליישם מצור ימי על קו החוף האיראני, החל על כלי שיט מכל הלאומים, לצד פעילות גלובלית לאיתור כלי שיט המסייעים לאיראן. לדבריו, חיל הים מזהיר ספינות שלא לפרוץ את המצור ומבהיר כי "אם לא תשתפו פעולה - נשתמש בכוח", וציין כי עד כה כלי השיט שנבדקו בחרו להישמע להנחיות. מפקד סנטקום בראד קופר הוסיף: "אין בת ברית כמו ישראל. יחד, כוחות האוויר הטובים בעולם התעלו על המטרות הצבאיות שוב ושוב. נפגשתי פעמיים לאחרונה עם בכירי הצבא הישראלי כדי שנישאר מתואמים, ואנחנו עושים זאת".
שידור ישיר מהצהרת מזכיר המלחמה האמריקני פיט הגסת'
שידור ישיר מהצהרת שר המלחמה האמריקני פיט הגסת' // רויטרס
מזכיר המלחמה האמריקני פיט הגסת' הצהיר כי ארה"ב ממשיכה ליישם מצור על איראן ומוכנה להסלמה אם תבחר בכך, והבהיר כי "היכולות שלנו ושלכם לא אותו דבר – זה לא קרב הוגן". לדבריו, וושינגטון עוקבת אחר נכסי איראן, והדגיש כי היא יכולה להזיז אותם אך לא להשתקם. הוא הזהיר מפני פגיעה בתשתיות דו-שימושיות וציין כי לארה"ב יכולת לפעול לאורך זמן, לצד ביקורת על טענות איראן לשליטה במצרי הורמוז, שאותה כינה "פיראטיות". הגסת' הדגיש כי לאיראן עומדת האפשרות לבחור בנתיב אחר, אך הזהיר כי בחירה שגויה תוביל להמשך מצור ואף לתקיפות. "תבחרו בחוכמה", אמר, והבהיר כי ארה"ב מסוגלת לעבור במהירות בין שלבי הסלמה. בנוסף מתח ביקורת על התקשורת, וטען כי לעיתים לא ברור "באיזה צד היא נמצאת". הגסת' פנה לאיראן: "תבחרי בחוכמה. מתפלל שתבחרי לעסקה, שתהיה טובה יותר לעם שלכם ולעולם. בינתיים מחלקת המלחמה מוכנה ומזומנה".

14:47
שחר קליימן
הנשיא עאון הודיע לרוביו כי לא ישוחח עם נתניהו
הערוץ הלבנוני LBCI דיווח כי נשיא לבנון ג'וזף עאון אמר למזכיר המדינה מרקו רוביו כי לא ידבר עם רה"מ בנימין נתניהו.

14:39
מישל מכול
הירי לצפון: נפילה בשטח פתוח ליד קיבוץ עברון

נפילה בשטח פתוח ליד קיבוץ עברון|כבאות והצלה לישראל
נפילה בשטח פתוח ליד קיבוץ עברון גרמה לפגיעה בצנרת גז ולדליפה שטופלה במהירות על ידי צוותי כיבוי. לא דווח על נפגעים, ובמקום לא נמצאו ערכים חריגים לאחר ניטור.

13:43
שחר קליימן
דיווח: נתניהו ועאון עשויים להכריז על הפסקת אש בשיחתם

הנשיא הנבחר של לבנון, ג'וזף עאון|רויטרס
באתר הלבנוני "אל-מודון" מעריכים כי שיחת הטלפון המסתמנת בין נשיא לבנון לראש הממשלה נתניהו תוביל להכרזה על הפסקת אש, אם כי לא ברור אם מדובר במתווה מלא או חלקי. לפי הדיווח, יו"ר הפרלמנט נביה ברי ייעץ לעאון לסרב לשיחה, וגם המנהיג הדרוזי ווליד ג'ונבלאט הביע חוסר שביעות רצון מהמהלך.

13:11
שחר קליימן
נשיא לבנון עאון: "הפסקת אש היא הכניסה למו"מ ישיר"
נשיא לבנון, ג'וזף עאון, הצהיר כי הפסקת אש היא הצעד הכרחי לתחילת משא ומתן ישיר עם ישראל. לדבריו, השלטונות בביירות יהיו הגורם הבלעדי שינהל את המגעים בשל סוגיית הריבונות. עאון הוסיף כי הממשלה תפעל לריכוז הנשק כדי להבטיח את ביטחון האזרחים ותשאף לעצירת ההסלמה בדרום המדינה.

13:05
שחר קליימן
דיווח: הרוג בתקיפת רכב ברכס הרי לבנון

תקיפת רכב בהרי לבנון|ללא
דיווחים בלבנון: הרוג בתקיפת רכב באזור ד'הר א-בידר ברכס הרי הלבנון.

11:40
לילך שובל
צפו: צה"ל השמיד כ-70 תשתיות טרור הושמדו בתוך דקה אחת
פיצוץ תשתיות חיזבאללה|דובר צה"ל
מצה"ל נמסר כי כוחות אוגדה 98 מעמיקים את הפעילות במרחב בינת ג'בייל. לוחמי אגוז פשטו על מרחב לחימה בשכונת קסבת עינתא, איתרו טיל נגד מטוסים ועשרות אמצעי לחימה, בעוד לוחמי מגלן חיסלו מחבלים באזור. בסיום הסריקות, השמידו הכוחות כ-70 תשתיות טרור של חיזבאללה בתיאום הנדסי תוך דקה אחת בלבד.
11:32
דיווח: התקדמות במגעים בין ארה"ב לאיראן בתיווך פקיסטן
בכיר איראני מסר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי חלה התקדמות בצמצום הפערים מול ארה"ב לקראת הסכם לסיום הלחימה, זאת בעקבות תיווך פקיסטני. לפי הדיווח, ביקור הרמטכ"ל הפקיסטני בטהרן סייע לקידום המגעים, אך פערים משמעותיים נותרו בנושא הגרעין. כעת גוברת התקווה להארכת הפסקת האש וחידוש השיחות בין המדינות.

10:39
רויטרס
משרד החוץ הפקיסטני: ארה"ב ואיראן מעוניינות בדיאלוג

סגן הנשיא ואנס עם ראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף באסלאמאבאד|Getty Images
משרד החוץ של פקיסטן הודיע כי ארצות הברית ואיראן מגלות נכונות לקיום שיחות וכי המגעים בין הצדדים נמשכים.

09:13
אילי זילברברג
חברת הקבינט גילה גמליאל מאשרת: נתניהו ישוחח היום עם נשיא לבנון
חברת הקבינט גילה גמליאל אישרה בראיון בגלי צה"ל כי ראש הממשלה נתניהו ישוחח היום עם נשיא לבנון ג'וזף עאון.

09:05
לילך שובל
דרום לבנון: חוסלו חוליות מחבלים ואותר מחסן נשק תת-קרקעי | צפו
דובר צה"ל
צה"ל מסר כי כוחות חטיבה 769 ממשיכים בפעילות ממוקדת בדרום לבנון. במהלך הפעילות, זוהו וחוסלו שתי חוליות מחבלים באמצעות רחפנים ותקיפות חיל האוויר. הלוחמים איתרו אמצעי לחימה רבים, בהם רקטות נ"ט, מטולי RPG ומחסן תת-קרקעי שהכיל עשרות פצצות מרגמה. צה"ל ממשיך בהשמדת תשתיות הטרור במרחב.

08:11
לילך שובל
צה"ל באזהרה דחופה: לפנות את דרום לבנון עד נהר הזהארני
דובר צה"ל בערבית פרסם קריאה דחופה לתושבי דרום לבנון לפנות את בתיהם ולנוע מיידית צפונית לנהר הזהארני. בהודעה הובהר כי פעילות הטרור של חיזבאללה מחייבת פעולה עוצמתית במרחב: "כל מי שיימצא בקרבת פעילי הארגון או מתקניו מסכן את חייו". הצבא מדגיש כי התקיפות נמשכות בעוצמה רבה למען ביטחון האזור.

07:48
שירית אביטן כהן
גורמים בישראל: הפעולה בדרום לבנון תימשך עד הליטאני

פעילות כוחות צה"ל בדרום לבנון|דובר צה"ל
בישראל מבהירים: לא תהיה נסיגה מדרום לבנון לפני השלמת טיהור המרחב עד נהר הליטאני והקמת רצועת ביטחון. לצד המשך התמרון הקרקעי, גורמים מדיניים לא שוללים את הפסקת התקיפות בעומק המדינה כחלק מ"הפסקת אש אפשרית". המטרה המרכזית נותרה מניעת התעצמות חיזבאללה ויצירת חיץ שיאפשר את השבת תושבי הצפון לבתיהם בבטחה.

07:10
שחר קליימן
דיווח: סעודיה מובילה את מאמצי התיווך בין ישראל ללבנון
דיווחים בביירות על מעורבות סעודית עמוקה בגיבוש פתרון למשבר האזורי. בלבנון מתכוונים להקים "תא משברים" לניהול המו"מ בראשות ר'סאן סלאמה, תוך דגש על ריכוז הנשק בידי המדינה. במקביל, יו"ר הפרלמנט נביה ברי שלח שליח לריאד, כשמקורות מעריכים כי חיזבאללה לא יטרפד את המגעים לאור הגיבוי מצד איראן וסעודיה.

06:45
אריאל כהנא
טרמאפ: נתניהו ונשיא ישוחחו היום

נשיא לבנון ג'וזף עאון|רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי הוא "מנסה להשיג מרחב נשימה בין ישראל ללבנון", ומנהיגי שתי המדינות ידברו ביניהם. "עבר משהו כמו 34 שנה מאז", כתב ברשת truth. הערוץ הלבנוני MTV דיווח כי הציוץ של טראמפ בנוגע לשיחות בין ישראל ללבנון הגיע לאחר פגישתו עם שגריר ארה"ב בלבנון מישל עיסא ומזכיר המדינה מרקו רוביו בחדר הסגלגל, שם הם דנו בתיק הלבנוני.

03:59
שחר קליימן
דיווח בלבנון: צה"ל תוקף בדרום המדינה
דיווח בדרום לבנון על תקיפת צה"ל באזור הכפר בלאט במחוז נבטייה.
הפנטגון מדווח כי כמעט 400 חיילים אמריקנים נפצעו מאז תחילת המלחמה

מטוסי קרב אמריקניים על נושאת המטוסים לינקולן|AP
על פי "פוקס ניוז", הפנטגון מדווח כי כמעט 400 חיילים אמריקנים נפצעו מאז תחילת המלחמה באיראן.

01:13
שחר קליימן
דיווחים בלבנון: תקיפה באזור דרום המדינה
דיווחים בלבנון: תקיפה באזור העיירה אל-לוויזה בדרום המדינה

00:02
דודי קוגן
קאליבאף: "חיזבאללה הוא גוף אחד עימנו"

מוחמד באקר קאליבאף|אי.פי.אי
יו"ר הפרלמנט של איראן מוחמד באקר קאליבאף טען כי הפסקת האש בלבנון היא תוצאה של עמידתו ומאבקו של חיזבאללה ואחדות ציר ההתנגדות, וכי "ההתנגדות ואיראן הן ישות אחת, בין אם במלחמה ובין אם בהפסקת אש". עוד נאמר כי על ארה"ב להתחייב להסכם ולסגת מ"הטעות הראשונה של ישראל".

22:27
מישל מכול
המשטרה: מג"ב וחבלנים פועלים בזירה להסרת סיכונים נוספים

נפילת פריטי אמל"ח בכרמיאל|תיעוד מבצעי מד"א
המשטרה עדכנה כי התקבל דיווח על נפילת פריטי אמל"ח באזור הגליל. לפי הדיווח הראשוני יש נפגעים במקום, וכוחות משטרה, מג"ב וחבלנים פועלים בזירה להסרת סיכונים נוספים.

22:27
מיטל יסעור בית-אור
בעקבות הירי מלבנון: פצוע קשה בכרמיאל
שיגורים ויירוטים באזור כרמיאל|השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
מד"א עדכן כי בעקבות הירי מלבנון צוותים מטפלים במספר פצועים בכרמיאל. בזירה בכביש 784 בעיר דווח על פצוע באורח קשה.

22:27
לילך שובל
דובר צה"ל: נערכים לאפשרות של ירי משטח לבנון בזמן הקרוב
דובר צה"ל: צה"ל נערך לאפשרות של ירי משטח לבנון במיקוד לאזור הצפון, זאת ברקע ההתפתחויות האחרונות. צה"ל מקיים הערכות מצב שוטפות, נכון לכרגע אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף. במקרה ויהיה שינוי, צה"ל יעדכן את האזרחים והרשויות בצורה מסודרת.

22:27
מישל מכול
במטח האחרון: כ10 שיגורים לכיוון גליל מערבי ונהריה
טראמפ: פגישה בין רה"מ נתניהו והנשיא עאון בשבוע-שבועיים הקרובים

נשיא ארה"ב, שוב מאריך את הפסקת האש|AP
טראמפ: תהיה הפסקת אש שתכלול את חיזבאללה
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי לאחר שיחות שקיים עם בנימין נתניהו ונשיא לבנון, צפויה הפסקת אש שתכלול גם את חיזבאללה. לדבריו, ייתכן שמדובר בהישג שלום נוסף מבחינתו, ורמז להסכם "מספר 10".
טראמפ: פריצת דרך עם איראן עשויה להגיע בקרוב
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי ייתכן שלא יהיה צורך להאריך את הפסקת האש עם איראן, משום שפריצת דרך עשויה להגיע בקרוב. לדבריו, טהרן מוכנה לצעדים שבעבר סירבה להם, ולאיראן לא יהיה נשק גרעיני. עוד אמר כי הוא מקדם הפסקת אש גם בלבנון, לאחר שיחות עם נתניהו ונשיא לבנון.

20:57
לילך שובל
נתניהו: "יש לנו הזדמנות לעשות הסכם שלום היסטורי עם לבנון"
נתניהו: "יש לנו הזדמנות לעשות הסכם שלום היסטורי עם לבנון"|איתי בית-און/ לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע״מ

19:28
רויטרס
נשיאת הנציבות האירופית בירכה על הפסקת האש בין ישראל ללבנון
נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין בירכה על הפסקת האש ל-10 ימים בין ישראל ללבנון, שתווכה בידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. עוד אמרה כי האיחוד האירופי ימשיך לתמוך בעם הלבנוני באמצעות סיוע הומניטרי נרחב, וימשיך לקרוא לכיבוד מלא של ריבונות לבנון ושלמותה הטריטוריאלית.

22:27
שחר קליימן
ראש ממשלת לבנון בירך על הפסקת האש
ראש ממשלת לבנון נוואף סלאם בירך על הפסקת האש שהוכרזה בידי הנשיא טראמפ, ואמר כי זו הייתה דרישה לבנונית מרכזית מאז תחילת המלחמה. הוא הודה למאמצי התיווך של ארה"ב, צרפת, האיחוד האירופי ומדינות ערב.

18:56
דודי קוגן
טראמפ: אזמין את נתניהו ונשיא לבנון להיפגש בבית הלבן
טראמפ ברשת החברתית Truth: בהמשך להצהרה הקודמת, אזמין את נתניהו ונשיא לבנון לבית הלבן למו"מ.

18:49
שחר קליימן
דיווח בלבנון: סדרת תקיפות ישראליות בדרום המדינה
בלבנון מדווחים על סדרת תקיפות של צה"ל בדרום המדינה, לרבות באזורי הכפרים ריחאן וערבסאלים.

18:39
שירית אביטן כהן
טראמפ ונתניהו מכריזים על הפסקת אש החל מחצות
טראמפ מכריז ברשת truth על הפסקת אש החל מחצות: "זה עתה קיימתי שיחות מצוינות עם נשיא של לבנון, ג'וזף עאון, ועם ראש ממשלת ישראל, ביבי נתניהו. שני המנהיגים הללו הסכימו כי כדי להשיג שלום בין מדינותיהם, הם יחלו באופן רשמי בהפסקת אש בת 10 ימים". בנוסף רה"מ נתניהו מעדכן את השרים בשיחת הועידה על הפסקת האש העתידית.

18:31
שירית אביטן כהן
נתניהו מעדכן בשיחת ועידה את השרים על הצעדים העתידיים בלבנון
ראש הממשלה בנימין נתניהו מקיים כעת שיחת ועידה עם השרים ומעדכן אותם על הצעדים העתידיים בזירה הלבנונית, ובראשם ההיערכות להפסקת אש. 128

18:30
מישל מכול
ראשי רשויות בצפון מזהירים: חשש למטחים לפני הפסקת אש
ראשי מועצות בצפון עדכנו את התושבים כי לנוכח ההערכות להכרזת הפסקת אש בשעות הקרובות, קיים חשש להגברת הירי בזמן הקרוב. התושבים הונחו לשהות סמוך למרחבים מוגנים.

22:27
רויטרס
מקור ישראלי אמר לרויטרס כי הכרזה על הפסקת האש בלבנון עשויה להיות כבר הלילה
17:37
דיווח: טראמפ עדכן את נשיא לבנון שהפסקת אש תוכרז בשעות הקרובות

ג'וזף עאון, דונלד טראמפ ובנימין נתניהו|רויטרס, אי.אף.פי, מעיין טואף/לע"מ
על פי דיווח בקטאר, במהלך שיחת הטלפון שהתקיימה ביניהם, הנשיא טראמפ הודיע לנשיא לבנון ג'וזף עאון כי הפסקת אש בין ישראל ללבנון תוכרז בשעות הקרובות.

17:27
דודי קוגן
דיווח: טראמפ שוחח עם נשיא לבנון
על פי דיווח בערוץ הסעודי "א-שרק", הנשיא האמריקני דונלד טראמפ קיים שיחה עם נשיא לבנון ג'וזף עאון.

16:47
מישל מכול
דיווח ראשוני: נפילת שבר יירוט בקריית שמונה
פגיעה ברכב בקריית שמונה בעקבות הירי לצפון // תיעוד מבצעי מד"א
דיווח ראשוני על נפילת שבר יירוט בקריית שמונה, לאחר הירי לצפון. נגרם נזק, אך נכון לשעה זו, לא דווח על נפגעים.

16:27
דודי קוגן
דיווח: איראן וארה"ב מכוונות להסכם זמני
לפי גורמים איראניים, המגעים בין טהרן לוושינגטון מתמקדים בגיבוש מזכר הבנות זמני כדי למנוע קריסה של הפסקת האש. עיקר המחלוקת נותר סביב תוכנית הגרעין, בעוד שבסוגיות אחרות, בהן מצר הורמוז, נרשמה התקדמות.
מפקד סנטקום: "אין בת ברית כמו ישראל - נשארים מתואמים"
יו"ר המטות המשולבים דן קיין הודיע כי ארה"ב החלה ליישם מצור ימי על קו החוף האיראני, החל על כלי שיט מכל הלאומים, לצד פעילות גלובלית לאיתור כלי שיט המסייעים לאיראן. לדבריו, חיל הים מזהיר ספינות שלא לפרוץ את המצור ומבהיר כי "אם לא תשתפו פעולה - נשתמש בכוח", וציין כי עד כה כלי השיט שנבדקו בחרו להישמע להנחיות. מפקד סנטקום בראד קופר הוסיף: "אין בת ברית כמו ישראל. יחד, כוחות האוויר הטובים בעולם התעלו על המטרות הצבאיות שוב ושוב. נפגשתי פעמיים לאחרונה עם בכירי הצבא הישראלי כדי שנישאר מתואמים, ואנחנו עושים זאת".
שידור ישיר מהצהרת מזכיר המלחמה האמריקני פיט הגסת'
שידור ישיר מהצהרת שר המלחמה האמריקני פיט הגסת' // רויטרס
מזכיר המלחמה האמריקני פיט הגסת' הצהיר כי ארה"ב ממשיכה ליישם מצור על איראן ומוכנה להסלמה אם תבחר בכך, והבהיר כי "היכולות שלנו ושלכם לא אותו דבר – זה לא קרב הוגן". לדבריו, וושינגטון עוקבת אחר נכסי איראן, והדגיש כי היא יכולה להזיז אותם אך לא להשתקם. הוא הזהיר מפני פגיעה בתשתיות דו-שימושיות וציין כי לארה"ב יכולת לפעול לאורך זמן, לצד ביקורת על טענות איראן לשליטה במצרי הורמוז, שאותה כינה "פיראטיות". הגסת' הדגיש כי לאיראן עומדת האפשרות לבחור בנתיב אחר, אך הזהיר כי בחירה שגויה תוביל להמשך מצור ואף לתקיפות. "תבחרו בחוכמה", אמר, והבהיר כי ארה"ב מסוגלת לעבור במהירות בין שלבי הסלמה. בנוסף מתח ביקורת על התקשורת, וטען כי לעיתים לא ברור "באיזה צד היא נמצאת". הגסת' פנה לאיראן: "תבחרי בחוכמה. מתפלל שתבחרי לעסקה, שתהיה טובה יותר לעם שלכם ולעולם. בינתיים מחלקת המלחמה מוכנה ומזומנה".

14:47
שחר קליימן
הנשיא עאון הודיע לרוביו כי לא ישוחח עם נתניהו
הערוץ הלבנוני LBCI דיווח כי נשיא לבנון ג'וזף עאון אמר למזכיר המדינה מרקו רוביו כי לא ידבר עם רה"מ בנימין נתניהו.

14:39
מישל מכול
הירי לצפון: נפילה בשטח פתוח ליד קיבוץ עברון

נפילה בשטח פתוח ליד קיבוץ עברון|כבאות והצלה לישראל
נפילה בשטח פתוח ליד קיבוץ עברון גרמה לפגיעה בצנרת גז ולדליפה שטופלה במהירות על ידי צוותי כיבוי. לא דווח על נפגעים, ובמקום לא נמצאו ערכים חריגים לאחר ניטור.

13:43
שחר קליימן
דיווח: נתניהו ועאון עשויים להכריז על הפסקת אש בשיחתם

הנשיא הנבחר של לבנון, ג'וזף עאון|רויטרס
באתר הלבנוני "אל-מודון" מעריכים כי שיחת הטלפון המסתמנת בין נשיא לבנון לראש הממשלה נתניהו תוביל להכרזה על הפסקת אש, אם כי לא ברור אם מדובר במתווה מלא או חלקי. לפי הדיווח, יו"ר הפרלמנט נביה ברי ייעץ לעאון לסרב לשיחה, וגם המנהיג הדרוזי ווליד ג'ונבלאט הביע חוסר שביעות רצון מהמהלך.

13:11
שחר קליימן
נשיא לבנון עאון: "הפסקת אש היא הכניסה למו"מ ישיר"
נשיא לבנון, ג'וזף עאון, הצהיר כי הפסקת אש היא הצעד הכרחי לתחילת משא ומתן ישיר עם ישראל. לדבריו, השלטונות בביירות יהיו הגורם הבלעדי שינהל את המגעים בשל סוגיית הריבונות. עאון הוסיף כי הממשלה תפעל לריכוז הנשק כדי להבטיח את ביטחון האזרחים ותשאף לעצירת ההסלמה בדרום המדינה.

13:05
שחר קליימן
דיווח: הרוג בתקיפת רכב ברכס הרי לבנון

תקיפת רכב בהרי לבנון|ללא
דיווחים בלבנון: הרוג בתקיפת רכב באזור ד'הר א-בידר ברכס הרי הלבנון.

11:40
לילך שובל
צפו: צה"ל השמיד כ-70 תשתיות טרור הושמדו בתוך דקה אחת
פיצוץ תשתיות חיזבאללה|דובר צה"ל
מצה"ל נמסר כי כוחות אוגדה 98 מעמיקים את הפעילות במרחב בינת ג'בייל. לוחמי אגוז פשטו על מרחב לחימה בשכונת קסבת עינתא, איתרו טיל נגד מטוסים ועשרות אמצעי לחימה, בעוד לוחמי מגלן חיסלו מחבלים באזור. בסיום הסריקות, השמידו הכוחות כ-70 תשתיות טרור של חיזבאללה בתיאום הנדסי תוך דקה אחת בלבד.
11:32
דיווח: התקדמות במגעים בין ארה"ב לאיראן בתיווך פקיסטן
בכיר איראני מסר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי חלה התקדמות בצמצום הפערים מול ארה"ב לקראת הסכם לסיום הלחימה, זאת בעקבות תיווך פקיסטני. לפי הדיווח, ביקור הרמטכ"ל הפקיסטני בטהרן סייע לקידום המגעים, אך פערים משמעותיים נותרו בנושא הגרעין. כעת גוברת התקווה להארכת הפסקת האש וחידוש השיחות בין המדינות.

10:39
רויטרס
משרד החוץ הפקיסטני: ארה"ב ואיראן מעוניינות בדיאלוג

סגן הנשיא ואנס עם ראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף באסלאמאבאד|Getty Images
משרד החוץ של פקיסטן הודיע כי ארצות הברית ואיראן מגלות נכונות לקיום שיחות וכי המגעים בין הצדדים נמשכים.

09:13
אילי זילברברג
חברת הקבינט גילה גמליאל מאשרת: נתניהו ישוחח היום עם נשיא לבנון
חברת הקבינט גילה גמליאל אישרה בראיון בגלי צה"ל כי ראש הממשלה נתניהו ישוחח היום עם נשיא לבנון ג'וזף עאון.

09:05
לילך שובל
דרום לבנון: חוסלו חוליות מחבלים ואותר מחסן נשק תת-קרקעי | צפו
דובר צה"ל
צה"ל מסר כי כוחות חטיבה 769 ממשיכים בפעילות ממוקדת בדרום לבנון. במהלך הפעילות, זוהו וחוסלו שתי חוליות מחבלים באמצעות רחפנים ותקיפות חיל האוויר. הלוחמים איתרו אמצעי לחימה רבים, בהם רקטות נ"ט, מטולי RPG ומחסן תת-קרקעי שהכיל עשרות פצצות מרגמה. צה"ל ממשיך בהשמדת תשתיות הטרור במרחב.

08:11
לילך שובל
צה"ל באזהרה דחופה: לפנות את דרום לבנון עד נהר הזהארני
דובר צה"ל בערבית פרסם קריאה דחופה לתושבי דרום לבנון לפנות את בתיהם ולנוע מיידית צפונית לנהר הזהארני. בהודעה הובהר כי פעילות הטרור של חיזבאללה מחייבת פעולה עוצמתית במרחב: "כל מי שיימצא בקרבת פעילי הארגון או מתקניו מסכן את חייו". הצבא מדגיש כי התקיפות נמשכות בעוצמה רבה למען ביטחון האזור.

07:48
שירית אביטן כהן
גורמים בישראל: הפעולה בדרום לבנון תימשך עד הליטאני

פעילות כוחות צה"ל בדרום לבנון|דובר צה"ל
בישראל מבהירים: לא תהיה נסיגה מדרום לבנון לפני השלמת טיהור המרחב עד נהר הליטאני והקמת רצועת ביטחון. לצד המשך התמרון הקרקעי, גורמים מדיניים לא שוללים את הפסקת התקיפות בעומק המדינה כחלק מ"הפסקת אש אפשרית". המטרה המרכזית נותרה מניעת התעצמות חיזבאללה ויצירת חיץ שיאפשר את השבת תושבי הצפון לבתיהם בבטחה.

07:10
שחר קליימן
דיווח: סעודיה מובילה את מאמצי התיווך בין ישראל ללבנון
דיווחים בביירות על מעורבות סעודית עמוקה בגיבוש פתרון למשבר האזורי. בלבנון מתכוונים להקים "תא משברים" לניהול המו"מ בראשות ר'סאן סלאמה, תוך דגש על ריכוז הנשק בידי המדינה. במקביל, יו"ר הפרלמנט נביה ברי שלח שליח לריאד, כשמקורות מעריכים כי חיזבאללה לא יטרפד את המגעים לאור הגיבוי מצד איראן וסעודיה.

06:45
אריאל כהנא
טרמאפ: נתניהו ונשיא ישוחחו היום

נשיא לבנון ג'וזף עאון|רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי הוא "מנסה להשיג מרחב נשימה בין ישראל ללבנון", ומנהיגי שתי המדינות ידברו ביניהם. "עבר משהו כמו 34 שנה מאז", כתב ברשת truth. הערוץ הלבנוני MTV דיווח כי הציוץ של טראמפ בנוגע לשיחות בין ישראל ללבנון הגיע לאחר פגישתו עם שגריר ארה"ב בלבנון מישל עיסא ומזכיר המדינה מרקו רוביו בחדר הסגלגל, שם הם דנו בתיק הלבנוני.

03:59
שחר קליימן
דיווח בלבנון: צה"ל תוקף בדרום המדינה
דיווח בדרום לבנון על תקיפת צה"ל באזור הכפר בלאט במחוז נבטייה.
הפנטגון מדווח כי כמעט 400 חיילים אמריקנים נפצעו מאז תחילת המלחמה

מטוסי קרב אמריקניים על נושאת המטוסים לינקולן|AP
על פי "פוקס ניוז", הפנטגון מדווח כי כמעט 400 חיילים אמריקנים נפצעו מאז תחילת המלחמה באיראן.

01:13
שחר קליימן
דיווחים בלבנון: תקיפה באזור דרום המדינה
דיווחים בלבנון: תקיפה באזור העיירה אל-לוויזה בדרום המדינה

00:02
דודי קוגן
קאליבאף: "חיזבאללה הוא גוף אחד עימנו"

מוחמד באקר קאליבאף|אי.פי.אי
יו"ר הפרלמנט של איראן מוחמד באקר קאליבאף טען כי הפסקת האש בלבנון היא תוצאה של עמידתו ומאבקו של חיזבאללה ואחדות ציר ההתנגדות, וכי "ההתנגדות ואיראן הן ישות אחת, בין אם במלחמה ובין אם בהפסקת אש". עוד נאמר כי על ארה"ב להתחייב להסכם ולסגת מ"הטעות הראשונה של ישראל".

