"רק אמרתי 'פי'": החשוד ביריקה על אולמרט שוחרר בתנאים מגבילים

"שום דבר לא יצא לי מהפה", טען אלירן סימן טוב ששוחרר בתנאים מגבילים • סימן טוב הגיע למקום בו שהו אהוד אולמרט ורעייתו, קילל וגידף את ראש הממשלה לשעבר ואף ירק לכיוונו, פעולה שאילצה את מאבטחי השב"כ במקום להתערב באופן מיידי

אהוד אולמרט. צילום: משה שי

בילוי ערב של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ורעייתו בסינמטק הסתיים בטונים צורבים, כאשר על פי החשד, פעיל הימין, אלירן סימן, בן 40 ירק וגידף את אולמרט. היום (רביעי) בית משפט השלום בתל אביב שיחרר את סימן טוב בתנאים מגבילים וזה הכחיש את היריקה ואמר: "עמדתי מולו ואמרתי 'פי', שום דבר לא יצא לי מהפה".

אלירן סימן טוב, שעוכב אמש על ידי מאבטחי השב"כ שמאבטחים את ראש הממשלה לשעבר אולמרט, הובא לדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרו בשלושה ימים, לאחר שנעצר בחשד לתקיפה והתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור. על פי נציג המשטרה, רס"ב תומר לביא, סימן טוב הגיע למקום בו שהו אהוד אולמרט ורעייתו, קילל וגידף את ראש הממשלה לשעבר ואף ירק לכיוונו, פעולה שאילצה את מאבטחי השב"כ במקום להתערב באופן מיידי. במשטרה הדגישו כי מדובר בחשוד בעל רישום פלילי עשיר המוכר מאירועים קודמים של הפרעה לציבור, וציינו כי קיימות פעולות חקירה רבות לביצוע, שחלקן עלולות להשתבש אם ישוחרר.

אהוד אולמרט, צילום: גדעון מרקוביץ'

מנגד, סנגוריתו של החשוד, עו"ד טלי חזום, טענה כי מדובר בתיק שאין בו עילת מעצר ממשית וכי המעצר נובע אך ורק מזהות ה"קורבן" בתיק. היא תקפה את הצגת עברו הפלילי כ"עשיר", וציינה כי מדובר בהרשעות ישנות מאוד בעבירות סמים בלבד, שהאחרונה שבהן היא משנת 2014. "העבריין המורשע הוא ראש הממשלה לשעבר, בניגוד לדברי חברי שלחשוד יש רישום פלילי עשיר שהתיישן מעבירות קנביס", אמרה עו"ד חזום.

החשוד עצמו קיבל את זכות הדיבור והכחיש בתוקף את המיוחס לו: "עמדתי מולו ואמרתי 'פי', שום דבר לא יצא לי מהפה, לא יריקה ולא כלום", סימן טוב הוסיף כי הוא מתנגד לאלימות באופן עקרוני וכי הוא אדם המוכר בשטח כמי שאינו מתפרע ואף "בורח ממכות".

אולמרט בבית המשפט, צילום: גיל יוחנן



השופטת רוית פלג בר-דיין, לאחר שעיינה בחומר החקירה, קבעה כי אמנם קיים חשד סביר לביצוע העבירות, אך מתחה ביקורת על היעדר ראיות מרכזיות בתיק. השופטת ציינה כי למרות הטענה לקיומו של סרטון המתעד את האירוע, הוא לא הוצג לבית המשפט וכי מצילומים אחרים שנבחנו לא ניתן לקבוע ממצאים ברורים.

בנוסף, התברר כי נכון למועד הדיון טרם נגבתה עדות מאולמרט עצמו או מרעייתו. בסופו של יום, החליטה השופטת כי עברו הפלילי הישן של החשוד וטיב הפעולות שנותרו לביצוע אינם מצדיקים המשך מעצר, והורתה על שחרורו בתנאים מגבילים הכוללים ערבויות כספיות, הרחקה מאולמרט ואיסור יצירת קשר עם המעורבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר