הוכה באלות בייסבול במסעדה בירושלים - ויפוצה במיליוני שקלים

בית משפט השלום בירושלים פסק פיצוי עתק נגד שלושה ערבים שתקפו באכזריות את פרופ' אברהם ארליך לפני כעשור • התוקפים, שהתעלמו מההליך המשפטי, יפצו את הקורבן על הנזקים הקשים והפוסט-טראומה שנגרמו לו

העיר העתיקה בירושלים // אילוסטרציה. צילום: אורן בן חקון

לינץ' במסעדה: שלושה ערבים שתקפו יהודי בעיר העתיקה בירושלים, יפצו אותו בסכום של 3.3 מיליון שקלים כולל שכ"ט עורך דין, זאת לאחר שהתוקפים שהורשעו בפלילים, התעלמו באופן עקבי מהחלטות בית המשפט ולא הגישו את תגובתם לאורך זמן רב. כך קבע שופט בית משפט השלום נאיל מהנא.

התקיפה אירעה לפני כעשור, בעיר העתיקה בירושלים. פרופ' אברהם ארליך השתתף בסיור בעיר העתיקה בירושלים, במסגרת קורס מורי דרך מטעם משרד התיירות ואוניברסיטת חיפה. ארליך התנייד על אופניים חשמליים ובשל כך שמסלול הקבוצה עבר במקומות עם מדרגות פרש ארליך מהקבוצה והתנייד עצמאית ברחובות העיר העתיקה.

במהלך הסיור הגיע ארליך למסעדה בבעלות ערבים שם רכש אוכל תוך שהוא משוחח עמם באנגלית. את אופניו השאיר ארליך מחוץ למסעדה. בסיום הארוחה שאל ארליך כמה עליו לשלם עבור הארוחה שאכל, אחד המוכרים השיב לו כי עליו לשלם 200 שקלים. ארליך הוציא את הפלאפון שלו, העבירו למצב מצלמה, ושאל שוב את המוכר הפעם בשפה העברית מהי עלות המנה וקיבל מענה כי עליו לשלם 50 שקלים.

העיר העתיקה בירושלים, צילום: ליאור מזרחי

בתוך כך, הגיעו ערבים אשר עבדו במסעדה והחלו לדחוף את ארליך ולהזהירו שיחדל מלצלם, תוך שאחד מהם חוטף את מכשיר הפלאפון מידו ושובר את מסך הפלאפון. ארליך נמלט מהמסעדה אך חזר על עקבותיו על מנת לקחת את אופניו. כאשר נכנס ארליך למסעדה התנפל עליו אחד התוקפים והחל להכותו במקל, אליו הצטרפו אנשים נוספים עם מקלות, חלקם עם אלות 'בייסבול', והחלו להכות בו בראשו ובכל חלקי גופו.

לאחר מכן, גררו אותו הערבים לסמטה צדדית תוך שהם ממשיכים להכותו. לאחר זמן ממושך הצליח ארליך להימלט מהמקום ובעודו נמלט מהמקום, כשהוא מתחנן לעזרה, ניצלו ערבים שהיו ברחוב את המצב וניסו אף הם להכותו.

ארליך הזעיק בטלפון את המשטרה אשר סייעה לו לאסוף את אופניו ולזהות את התוקפים. כתוצאה מהתקיפה נגרמו לארליך חבלות במצח ברגלו ובידו ומאז האירוע הוא סובל מתסמינים קשים של טראומה נפשית ופוסט טראומה ולא שב לעבודתו.

שלושת התוקפים הורשעו בהליך פלילי בגין התקיפה, והוטלו עליהם עונשי מאסר על תנאי ותשלום פיצויים לארליך. כאמור, ארליך הגיש נגדם תביעה אזרחית באמצעות עו"ד חיים בלייכר מחוננו, בה נפסק לאחר שמספר התעלמו מהדיונים יפצו אותו במיליוני שקלים.

עו"ד חיים בלייכר מחוננו המייצג את ארליך ברך על ההחלטה: "בעבר היו מי שחשבו שנתן לתקוף באלימות יהודים ולא לשלם על כך כל מחיר. אנו רוצים למגר לחלוטין את המחשבות הללו מצרנו. אנו נמשיך להילחם בכלים שיש בידנו על מנת למגר את האלימות הזאת ולדאוג שמי שפגע ישלם את מלוא המחיר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר