"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבושה תעבור צד? יוזמת החקיקה החדשה בעקבות פרשת שי לי עטרי

על רקע החלטת בית המשפט העליון להמשיך לאסור לפרסום את שמו של החשוד בתיק האונס, פנתה ח"כ עדי עזוז (יש עתיד) לשר המשפטים בדרישה לאמץ תקנון חדש • המטרה: מניעה של שימוש לרעה בצא"פ בעבירות מין • ח"כ עזוז: "אסור שהצו יהפוך לעיר מקלט לעבריינים"

,עודכן
0השמעה
נעמה שחר ושי לי עטרי. צילום: ערוץ 12, אורן בן חקון

על רקעהחלטת בית המשפט העליון לדחות פעם נוספת את פרסום שמו של החשוד באונס שי לי עטריונעמה שחר בפרשת שנחשפה לאחרונה, פנתה ח״כ עדי עזוז (יש עתיד) לשר המשפטים יריב לוין בדרישה לקדם תיקון חקיקה שימנע ניצול לרעה של צווי איסור פרסום.

הבוקר (שני), בית המשפט העליון קיבל חלקית את ערעורו של החשוד, והותיר את צו איסור הפרסום על שמו על כנו. יחד עם זאת, הוחלט לבחון מחדש אם פרסום שמו עלול להוביל להתאבדותו.

הסיבה מדוע לא חושפים את שמו של החשוד באונס שי לי עטרי ונעמה שחר

כך או כך, בפנייתה מדגישה עזוז כי תכליתם של צווי איסור פרסום בעבירות מין היא בראש ובראשונה הגנה על נפגעות, אך במקרה שבו הנפגעות בוחרות להיחשף השימוש בצו עלול דווקא לפגוע באינטרס הציבורי, למנוע מנפגעות נוספות להתלונן ולשבש את חקר האמת.

עוד ציינה כי החשש לפגיעה בחשוד אינו יכול לשמש עילה אוטומטית להסתרת זהותו, וכי יש לעגן בחוק מנגנון ברור שיחייב חוות דעת פסיכיאטרית מקצועית בלבד כתנאי לשימוש בטענה זו.

״אסור שצו איסור פרסום יהפוך להיות עיר מקלט לעברייני מין", הסבירה ח"כ עזוז. "נפגעות ונפגעי אלימות מינית משלמים מחיר נפשי וחברתי כבד כאשר הם אוזרים אומץ להתלונן. זו אחריותה של הממשלה היא להבטיח מערכת שמגנה עליהן ומאפשרת הגעה לחקר האמת ולמיצוי הדין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר