לקראת גזר הדין: הדורסת של רפאל אדנה טוענת לאי-כשירות לדין

קרול פסלר, שהורשעה בהפקרתו של הילד רפאל אדנה בן הארבע לאחר שפגעה בו ברכבה, טוענת כי אינה כשירה לעמוד לדין • עורך דינה הגיש בקשה לקבלת חוות דעת פסיכיאטרית מטעם הפסיכיאטר המחוזי בנוגע לכשירותה • "עולה לאחרונה כי חלה הידרדרות קשה ודרמטית במצבה של הנאשמת"

קרול פסלר בהכרעת הדין, רפאל אדנה ז"ל. צילום: .

מנסה להתחמק מהעונש: קרול פסלר, שהורשעה בהפקרתו של הילד רפאל אדנה בן הארבע לאחר שפגעה בו ברכבה, טוענת כי אינה כשירה לעמוד לדין. מחר (שלישי) יתקיים הליך טיעונים לעונש במשפטה, ועורך דינה הגיש בקשה לקבלת חוות דעת פסיכיאטרית מטעם הפסיכיאטר המחוזי בנוגע לכשירותה.

בבקשה נכתב: "עולה לאחרונה כי חלה הידרדרות קשה ודרמטית במצבה של הנאשמת". עוד נטען כי פסלר, בת 82 כיום, מצויה בדיכאון בשל חששה מההליך המשפטי, מבולבלת, סובלת מבעיות זיכרון והופעתה מוזנחת.

דיון בבית המשפט על הפקרתו של רפאל אדנה (ארכיון)

השופט טל פרי דחה את הטענות וציין את התרשמות בית המשפט מפסלר: "בשום שלב לא התרשמתי כי יש ספק ולו קל שבקלים בדבר כשירותה של הנאשמת. הנאשמת אישה מטופחת, לבושה בצורה מכובדת, הופעתה אינה מוזנחת (ההיפך הוא הנכון), היא ממוקדת, עניינית וחדה".

עוד קבע השופט: "אין זה דבר חריג שנאשמת אשר הורשעה בעבירה כה חמורה תהא מודאגת, מוטרדת, בחרדה ובדיכאון מתוצאות ההליך המשפטי. ההיפך הוא הנכון - לו הייתה הנאשמת אינה מוטרדת מההליך המשפטי ומתוצאותיו, הרי שאז היה מקום לדאגה בדבר מצבה".

דיון בעניינה של קרול פסלר בתיק דריסת רפאל אדנה ז"ל, צילום: יוסי זליגר

הפרשה, שהסעירה את המדינה והובילה להפגנות סוערות של חברי הקהילה האתיופית, החלה בחודש מאי 2023. אז נסעה פסלר בשדרות בן גוריון בנתניה, פגעה בתמיר צגאי ושני נכדיו - מתן ורפאל - והמשיכה בנסיעה. רפאל בן הארבע נפצע באורח אנוש, פונה לבית החולים ובהמשך נקבע מותו.

למחרת איתרה המשטרה את הרכב וחקרה את פסלר בחשד לגרימת התאונה הקטלנית ובהפקרת הילד. בחקירה טענה פסלר כי כלל לא הבחינה שפגעה במישהו. בסופו של דבר החליטה הפרקליטות להאשים אותה רק בעבירת ההפקרה.

רפאל אדנה בן ה-4, צילום: באדיבות המשפחה

הוריו של רפאל אדנה, זיו ושמחה, זעמו על ההחלטה. הם ציפו כי פסלר תואשם גם באחריות לתאונה עצמה, וטענו כי מי שנהגה ברכב היא בכלל בתה - רופאת השיניים היידי פסלר – ויש להעמיד גם אותה לדין. לטענתם, האם המבוגרת לקחה על עצמה את האשמה כדי שבתה לא תיפגע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר