הנשיא עמית וראש השב"כ זיני. צילום: אורן בן חקון, משה שי

בג"ץ דחה את העתירות נגד מינוי זיני לראש השב"כ

ההחלטה התקבלה ברוב דעות, כאשר המשנה לנשיא, השופט נעם סולברג והשופט דוד מינץ דחו את העתירות • הנשיא עמית סבר כי המינוי מעורר קושי המצדיק הוצאת צו על-תנאי

[object Object]

בג"ץ דחה הבוקר (ראשון) את העתירות נגד מינויו של דוד זיני לראש השב"כ. ההחלטה התקבלה ברוב דעות, כאשר המשנה לנשיא, השופט נעם סולברג והשופט דוד מינץ דחו את העתירות, מול דעת מיעוט של הנשיא יצחק עמית.

סולברג קבע כי את רבות מהטענות נגד המינוי לא ניתן היה להעלות מלכתחילה, זאת בשל הסכמה קודמת בין הממשלה ליועמ"שית שקיבלה תוקף של החלטה שיפוטית. המשנה לנשיא דחה גם טענות בדבר פגמים בכשירות זיני ובטוהר מידותיו, תוך שהוא מדגיש כי יש לנקוט זהירות רבה בהתערבות במינויים לתפקידים בכירים.

מפגינים מוחים נגד מינוי זיני לקראת המשך עדות נתניהו

הנשיא עמית סבר בדעת מיעוט כי החלטת המינוי, במתכונת שבה התקבלה, מעוררת קושי המצדיק הוצאת צו על-תנאי המורה למשיבים לנמק מדוע לא יוחזר עניינו של זיני לוועדה המייעצת לצורך השלמת הנמקתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו