"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רגבים לביהמ"ש: "הפסיקו את הבנייה הפראית סמוך לגדר הביטחון"
תנועת רגבים הגישה עתירה דחופה לבית המשפט המחוזי בירושלים בדרישה להורות למדינה לנקוט פעולות מיידיות נגד מבנה רב-קומות שנבנה בכפר וואלג'ה, מדרום לירושלים • המבנה נבנה על אדמות שלא בבעלות הבנאים, תוך פלישה לשטחי C סמוך לגדר הביטחון • רגבים: "המשיבים אפשרו לעברייני הבנייה להמשיך ולבנות על כל הנובע מכך ביטחונית, בטיחותית ואסטרטגית"
בניין רב קומות ענק נבנה בניגוד לחוק בכפר וואלג’ה. צילום: רגבים

רגבים לביהמ"ש: "הפסיקו את הבנייה הפראית סמוך לגדר הביטחון"

תנועת רגבים הגישה עתירה דחופה לבית המשפט המחוזי בירושלים בדרישה להורות למדינה לנקוט פעולות מיידיות נגד מבנה רב-קומות שנבנה בכפר וואלג'ה, מדרום לירושלים • המבנה נבנה על אדמות שלא בבעלות הבנאים, תוך פלישה לשטחי C סמוך לגדר הביטחון • רגבים: "המשיבים אפשרו לעברייני הבנייה להמשיך ולבנות על כל הנובע מכך ביטחונית, בטיחותית ואסטרטגית"

יותם דשא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בסוף השבוע הגישה תנועת רגבים, בשיתוף המועצה האזורית גוש עציון, עתירה דחופה לבית המשפט המחוזי בירושלים בדרישה להורות למדינה לנקוט פעולות מיידיות נגד מבנה רב-קומות שנבנה בכפר וואלג'ה, מדרום לירושלים.

המבנה, אותו מגדירים כמעין פרויקט בגובה ובקנה מידה המזכירים את "הולילנד" בשכונת מלחה, מורכב משני מגדלים מחוברים, בתכנון בן כ-12 קומות ובשטח כולל של כ-8,472 מ"ר, ואינו ניתן להכשיר בדיעבד לפי העתירה.

לפי התנועה, המבנה נבנה על אדמות שלא בבעלות הבנאים, תוך פלישה לשטחי C סמוך לגדר הביטחון, כ-100 מטרים מהגדר וכ-200 מטרים מבתי ישוב הר גילה. במקום, נטען, העובדים ממשיכים בעבודות והאתר נמצא בשלבי בנייה סופיים. בית המשפט נדרש להוציא צו האוסר חיבור לתשתיות ואכלוס, כך טוענת רגבים.

בניין רב קומות ענק נבנה בניגוד לחוק בכפר וואלג’ה, צילום: רגבים

לטענת רגבים, פניות חוזרות לרשויות האכיפה לא נשאו פרי: "העותרת פנתה אל המשיבים והתריאה בפניהם על דבר הקמת המבנה הבלתי חוקי, כאשר לא רק שהמשיבים לא נקטו בפעולות אכיפה ממשיות כנגד העבריינים, אלא אפשרו לעברייני הבנייה להמשיך ולבנות את המבנה, על כל הנובע והמשתמע מכך ביטחונית, בטיחותית ואסטרטגית".

ראש המועצה האזורית גוש עציון, ירון רוזנטל, הגיב: "המבנה הממוקם 200 מטרים בודדים מהישוב הר גילה ומגדר המערכת מתנשא לגובה רב ומאיים בטחונית על כל המרחב. לא נאפשר השתוללות בניה שכזו המסכנת את התושבים ואת נוסעי הכביש, ואת תושבי המועצה".

גם רועי דרוקר, רכז אזור יו"ש בתנועת רגבים, תקף את המדיניות הממשלתית: “המבנה העצום והמופרע הזה הוא עוד חלק מהתכנית הסדורה של הרש"פ לבסס אחיזה בשטח הצמוד לבירה ולפגוע אנושות בריבונות מדינת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...