"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"חשב שזה מחבל": מח"ש תגיש כתב אישום נגד השוטר שירה בחברו

הוארך מעצרו של שוטר מג"ב שירה למוות בחברו הטוב יוסף חיים רבוח ז"ל • נציג מח"ש במהלך הדיון: “השוטר מסר גרסה שקרית שלא מתיישבת עם חומר הראיות"

,עודכן
0השמעה
המחלקה לחקירת שוטרים. צילום: אורן בן חקון

שוטר המג״ב שירה בחברו הטוב יוסף חיים רבוח ז״לבשבוע שעבר, הובא היום להארכת מעצר, מעצרו הוארך בחמישה נוספים. במהלך הדיון ציין נציג מח״ש כי בימים הקרובים תוגש הצהרת תובע לפני הגשת כתב אישום נגדו. בשלב זה, השוטר חשוד בביצוע עבירות של המתה בקלות דעת.

יוסף חיים רבוח ז”ל,צילום: איגוד הטאקוונדו

האירוע הטראגי התרחש בערב חג סוכות, כאשר המנוח הגיע לביתו של השוטר בקרית ארבע יחד עם ארוסתו לביקור, השוטר טען כי המנוח הסתיר את העינית ונכנס בסימון תנועת ירי בידיו ככל שנראה בהומור. כאשר השוטר פתח את הדלת, הוא ביצע ירי מנשקו שפגע במנוח, אשר נפצע באורח אנוש ולאחר מכן מת מפציעו.

במהלך הדיון ציין נציג מח״ש כי השוטר מסר גרסה שקרית שאינה מתיישבת עם גרסתם של העדים הנוספים ״גרסה פתלתלה ותמוהה מאוד שלא מתיישבת עם חומר הראיות ואף שקרית״, אמר. עוד ציין נציג מח״ש כי במסגרת החקירה נלקח הטלפון הנייד של השוטר ובו נמצאו חומרים נוספים שמגלים עבירות נוספות שביצע ומבססים את המסוכנות הנשקפת ממנו.

בנוסף, במהלך החקירה במח״ש עלה כי לאחר הירי השוטר לא הזעיק עזרה מיד ולא פנה לטפל במנוח שהיה חבר שלו. במקום זאת, נטען כי השוטר ביצע שיחות טלפון רבות לאנשים. נציג מח״ש אמר כי הכתובת הייתה על הקיר מאחר לשוטר יש עבר של משחקים בנשק.

המחלקה לחקירת שוטרים,צילום: צילום: הדס פרוש

מנגד, עורך דינו של השוטר החשוד ציין כי מדובר בטעות טרגית, וכי השוטר לא ידע שהכדור נפלט לעבר חברו, אלא שהוא חשב שזה מחבל וכי החשוד סובל מעבר נפשי. ״מדובר בנפטר שהוא חבר ילדות מאוד קרוב שלו, הם כל חייהם היו יחד וגדלו יחד, מדובר בטעות טרגית שהייתה טעות ולא בכוונה״, אמר.

בהקשר נציג מח״ש אמר כי לאחר הירי השוטר ביצע שיחות רבות במהלכן אמר לכולם כי הוא אדיוט, שיש לעצור אותו וכי רוח שטות אחזה בו - ״ולא דיבר על חרדות מדומיינות או על מחבלים״, אמר.

רבוח ז״ל היה אלוף ישראל לנוער בטאקוונדו ובהמשך שימש אף מאמן לבני נוער בקריית ארבע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר