"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יאיר לפיד מסר עדות בפרשת "קטארגייט": "פסול ומסוכן לישראל"

יו"ר האופוזיציה, שהעיד במטה יש עתיד בת"א, טען כי "קבלת כספים ממדינה מוסלמית תומכת טרור הינו דבר פסול" • גורמים במערכת אכיפת החוק תקפו: "היה טוב יותר אם היה שומר את הדבר לעצמו במקום לעשות סיבוב תקשורתי"

,עודכן
0השמעה
לפיד. צילום: אורן בן חקון

ראש האופוזיציה יאיר לפיד מסר היום (רביעי) עדות פתוחה בפרשת "קטארגייט" לבקשת המשטרה. העדות נמסרה במטה יש עתיד בתל אביב. במסגרת העדות, הסביר יו"ר האופוזיציה מתנהלת לשכת רה"מ בצורה תקינה ומדוע לדעתו קבלת כספים ממדינה מוסלמית תומכת טרור הינו דבר פסול ומסוכן לביטחון המדינה.

נוכח הביקורת שהשמיע נשיא בית משפט השלום בראשון לציון על המשטרה בעניין הדלפות מהחקירה, גורמים במערכת אכיפת החוק תקפו את לפיד, ובתגובה להודעתו על העדות אמרו ל"ישראל היום" כי "היה טוב יותר אם היה שומר את הדבר לעצמו במקום לעשות סיבוב תקשורתי, ככה אולי השופט ילמד איך דברים מודלפים במקום להאשים אותנו".

דיון הערכת מעצר של יונתן אוריך שנעצר במסגרת פרשת קטארגייט,צילום: חיים גולדברג/פלאש90

עו"ד עמית חדד לאחר ההחלטה כי אוריך ישוחרר ממעצר בית // אלינור שירקני-קופמן

התלונה על השופט מזרחי

כפי שנחשף ב"ישראל היום", התנועה לאיכות השלטון הגישה ביום שני האחרון תלונה רשמית לנציב תלונות הציבור על שופטים השופט בדימוס אשר קולה, נגד השופט מנחם מזרחי, נשיא בית משפט השלום ראשון לציון. התלונה מועלה בטענה להתנהלות הפוגעת בשלטון החוק ובאמון הציבור. במערכת השפיטה.

התלונה מתמקדת בהתנהלותו של השופט מזרחי בתיק מעצרו של יונתן אוריך, יועצו לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בפרשת "קטארגייט". על פי התלונה, בהחלטה מ-14 באוגוסט 2025 דחה השופט מזרחי את בקשת המשטרה להארכת התנאים המגבילים על אוריך, תוך הישענות נרחבת על אמירות ראש הממשלה וקביעה כי אוריך אינו עובד ציבור.

אוריך והשופט מזרחי,צילום: אתר בתי המשפט, גדעון מרקוביץ'

ביקורת מערכאת הערעור

לפני כשבועהפך בית המשפט המחוזי בראשות השופט עמית מיכלס את החלטת השופט מזרחי, תוך ביקורת נוקבת על החלטתו. השופט מיכלס ציין כי החלטת בית משפט השלום הייתה "רצופת קשיים", לרבות התעלמות מהנחיות הערכאה הגבוהה, שימוש בציטוטים נרחבים מחומרי חקירה חסויים והישענות חריגה על עדות ראש הממשלה.

השופט מיכלס הדגיש כי הדיונים בהליך מעצר אינם המקום הטבעי לדון בשאלות משפטיות מעמיקות כגון הגדרתו של אוריך כ"עובד ציבור", וכי "על הערכאה הדנה בשלב מעצר הימים להיות ערה לכך ואל לה לחרוץ עמדה ולערוך ניתוח משפטי של הסוגיה בטרם נשמעו במלואן טיעוני שני הצדדים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר