הממשלה מדיחה את היועמ"שית. צילום: אורן בן חקון

הממשלה הדיחה את היועמ"שית, אך לא מדובר בסוף פסוק | מה שצפוי מעכשיו

היועמ"שית תחרים את הדיון: "תוצאה ידועה מראש" • "הממשלה מפטרת את התובעת הכללית במשפטו של ראש הממשלה" • גם אם תודח - ההחלטה תוקפא עד לבחינת המהלך בבג"ץ

הממשלה הצביעה היום (שני) על הדחתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, לאחר שהיא הודיעה שלא תגיע לישיבה. בהרב-מיארה שיגרה מכתב חריף לחברי הממשלה שבו האשימה אותם בביצוע "הליך מנוגד לדין שתוצאתו ידועה מראש" ובפיטורי "התובעת הכללית במשפטו של ראש הממשלה באופן לא חוקי".

במכתבה כתבה היועמ"שית: "השתתפות היועצת המשפטית לממשלה בהליך מנוגד לדין, שתוצאתו ידועה מראש, תייצר מראית עין של הליך תקין ותיתן לו תוקף. בכך תחטא היועצת המשפטית לממשלה לתפקידה". עוד האשימה בהרב-מיארה כי "הממשלה מפטרת את התובעת הכללית במשפטו של ראש הממשלה באופן לא חוקי. הטענות שהעלה שר המשפטים מלמדות שהוא מחפש יועץ משפטי שיציית לממשלה ויכשיר עבורה הפרות דין כמו הימנעות מגיוס בני ישיבות, התערבות פוליטית בחקירות המשטרה ועוד".

"הליך מנוגד לדין, שתוצאתו ידועה מראש". בהרב-מיארה, צילום: אורן בן חקון

בהתאם להחלטת השופט סולברג, ההחלטה לא תכנס לתוקף מיד לאחר ההצבעה. לאחר ההחלטה, העותרים בעתירות התלויות והעומדות צפויים להגיש בקשות לצו ביניים, וכן בקשות להבהרת החלטתו של סולברג באופן שיבהיר שהממשלה לא יכולה לחפש ממלא מקום זמני או קבוע ליועמ"שית בשלב זה.

בג"ץ לממשלה: ההדחה תוקפא עד לבחינת המהלך

לפני כשבועיים וחצי קבע בית המשפט העליון כי גם אם הממשלה תחליט לפטר את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, הפיטורים יוקפאו עד לבחינת חוקיות המהלך. ההחלטה של השופט נועם סולברג מבטיחה כי הממשלה לא תוכל להדיח במחטף את היועצת המשפטית מהרגע להרגע, ובכל מקרה יתאפשר לבית המשפט לבחון האם להקפיא את הפיטורים עד לסיום הדיון בעתירות התלויות ועומדות בבג"ץ נגד המהלך.

השופט נעם סולברג בטקס השבעתו למשנה לנשיא בית המשפט העליון, צילום: אורן בן חקון

שר המשפטים יריב לוין הודה לראשונה כי לא הצליח להקים את וועדת האיתור המקורית להדחת היועמ"שית. במענה לבג"ץ כתב לוין: "לא יכולנו להקים את וועדת האיתור, כל היועצים המשפטיים ושרי המשפטים לשעבר היו נגד התהליך". לטענתו, כל שבעת היועצים המשפטיים לממשלה לשעבר חתמו על עצומה המתנגדת להפסקת כהונתה של בהרב-מיארה, ושלושת שרי המשפטים לשעבר - דניאל פרידמן, חיים רמון ומשה ניסים - סירבו להתמנות לוועדה למרות "מאמצי שכנוע ממושכים". בתנועה לאיכות השלטון אמרו כי "הממשלה מודה בתשובתה - שינו את הכללים כי לא הצליחו לפטר את היועמ"שית בדרך החוקית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...