גבר בן 38 נידון לחודשיים עבודות שירות וקנס של 2,000 שקל, בגין התעללות בבעל חיים, לאחר שהכה למוות גור חתולים במהלך עבודת תחזוקה. השופט ערן זלר קבע כי הנאשם פעל בזעם ספונטני כשהכה את החתול במפתח שבדי, אך הפגין אדישות חמורה לסבלה של החיה במשך כרבע שעה.
על פי כתב האישום, לפני כשנתיים הגיע הנאשם לתקן דוד שמש כשבחצר התהלך גור חתולים בן כחצי שנה שאותו מגדלת בעלת הבית מאז שנולד. כפי שתיעדו מצלמות האבטחה, הנאשם הכה את החתול מכה חזקה במפתח שבדי. "הנאשם הכה בעוצמה באמצעות המפתח השבדי באזור הראש או הגב", כתב השופט. "כתוצאה מכך החתול נפל לרצפת חצר הבית ושם פרפר וגסס".
האדישות שהפגין הנאשם הייתה אחד הממצאים החמורים. "במשך כ-14 דקות הוא הפגין אדישות ברורה לסבלו, כשזה פרפר ופרכס לנגד עיניו", כתב השופט. "בזמן בו החתול פרכס, המשיך הנאשם לעבוד באין מפריע". רק אחרי כרבע שעה שפך מים על החתול, אך עזב את המקום כשהחתול עדיין חי. החתול מת בהמשך היום.
"מי שמתאכזר לבע"ח סופו שיפגע בבני אדם"
התביעה ביקשה 6 חודשי מאסר בפועל. הסנגורית טענה כי המעשה לא היה מתוכנן ונמשך שלוש שניות בלבד. "לא ניתן לראות במכה אחת מהירה וספונטנית אלמנט ממשי של התעללות", טענה. הנאשם אמר כי הוא "מצטער על הכל ומבקש את רחמי בית המשפט".
השופט מצא כי גרסת הנאשם "בלתי מהימנה לחלוטין ואינה יכולה לדור בכפיפה אחת עם העולה מאותם סרטונים". הוא הקדיש חלק נרחב מפסק הדין להדגשת חשיבות ההגנה על בעלי חיים: "חברה נאורה נמדדת לא רק ביחסה לבני אדם אלא גם ביחסה לבעלי החיים" וכי "מי שמתאכזר ומתעלל בבעלי חיים מעיד על דפוסי התנהגות וסופו שיפגע גם בבני אדם".
השופט קבע כי המעשה לא היה מתוכנן, אך "האדישות הלא קצרה שהפגין הנאשם לסבלו של החתול היא נסיבה לחומרה". עם זאת, העובדה שבסופו של דבר הנאשם ניסה לסייע לחתול "מצביעה על התעשתות של הנאשם".
בית המשפט קבע כי הנאשם יבצע חודשיים עבודות שירות, ישלם קנס של 2,000 שקל שיועבר לקרן למען בעלי חיים, ויפצה את המתלוננת בסך 2,500 שקל. בנוסף הוטל עליו מאסר על תנאי של שלושה חודשים. בית המשפט דחה את הבקשה להגביל את הנאשם מלהחזיק בעלי חיים, בשים לב לכך שהוא ומשפחתו מגדלים בעלי חיים מזה שנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
