המשטרה תפסה את הנשק - העבריין דרש "קנס" של 300 אלף שקל מהקורבן

תושב עילבון בן 23 נאשם בסחיטה אחרי שאיים על משפחה שבביתה בוצע ירי • המשטרה איתרה קודם לכן שני אקדחים ששימשו את היורים בתקרית

האקדחים שנתפסו. צילום: דוברות המשטרה

תושב עילבון בן 23  איים על קורבן של אירוע ירי ודרש ממנו לשלם מאות אלפי שקלים בגין נשק שנתפס על ידי המשטרה, כך מעלה כתב אישום שהגישה היום (רביעי) פרקליטות מחוז צפון לבית משפט השלום בטבריה, יחד עם בקשה למעצר הנאשם עד תום ההליכים.

האירוע החל ב-17 ביוני, כאשר התקבל דיווח במוקד 100 על ירי לעבר בית בישוב עילבון שבגליל. על פי הדיווח, שני חשודים על קטנוע ירו לעבר הבית. בני משפחת הקורבן יצאו במרדף אחר החשודים עד ליישוב בועיינה נוג'ידאת, ושם עקבותיהם אבדו.

אירוע הירי בעילבון | דוברות המשטרה

כוחות המשטרה שהגיעו למקום ביצעו סריקות נרחבות ובסופן הצליחו לאתר שני אקדחים, שככל הנראה שימשו לירי לעבר בית הקורבן. תפיסת הנשק הובילה להתפתחות בלתי צפויה.

זמן קצר לאחר תפיסת הנשק, קיבלו בני משפחת הקורבן שיחת טלפון מאיימת מהנאשם. בשיחה איים הנאשם: "אתם תשלמו על זה שהלכו שני נשקים 50 אלף שקל וקנס 300 אלף שקל לעולם התחתון. אם לא תשלמו זה הסוף שלכם".

שוטרי המחוז הצפוני פעלו במהירות ועצרו את הנאשם כעבור מספר שעות. החקירה נמשכה כשבועיים, ובתום החקירה הוגש נגדו כתב האישום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר