שי ואביעד, נרצחי הפיגוע בחווארה . צילום: באדיבות המשפחה

"מעודדת פיגועים": משפחת הנרצחים תובעת את הרשות הפלשתינית במיליוני שקלים

פיגוע הירי בחווארה גבה את חיי שי סיילאס ניגרקר ובנו אביעד ניר • שלושת ילדיו של שי ואחיו של אביעד תובעים את הרשות הפלשתינית וארגון אש"ף על סך כ־24 מיליון ש"ח • בתביעה נטען כי הרשות תומכת בטרור דרך תגמול מחבלים ומימון אוניברסיטאות שמהן יצאו החוליות

משפחת ניגרקר, שאיבדה את האב שי סיילאס ניגרקר ובנו אביעד ניר ניגרקר ז"ל בפיגוע הירי בחווארה באוגוסט 2023, הגישה היום (חמישי) תביעה אזרחית על סך כ־24 מיליון שקלים נגד הרשות הפלשתינית וארגון אש"ף. כתב התביעה הוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים באמצעות עורכי הדין ד"ר גדעון פישר, מרדכי הלר ושי רובין, והוא מייחס לשני הגופים אחריות ישירה לפיגוע ולמדיניות שיטתית של תמיכה כלכלית במחבלים ובני משפחותיהם.

את התביעה הגישו שלושת ילדיו של שי ז"ל – מזל חברוני, אור ניגרקר וסיגל ניגרקר – ואחיו של אביעד ז"ל, בטענה כי הפיגוע בוצע על ידי מחבל מחוליית חמאס שפעלה בתיאום עם מחבל נוסף. השניים נעצרו לאחר מכן והוגשו נגדם כתבי אישום. לטענת התובעים, מדובר בחוליה רבת משתתפים, שרבים מחבריה היו סטודנטים ופעלו מתוך אוניברסיטאות בגדה – בידיעת הרש"פ, המממנת את אותם מוסדות.

זירת הפיגוע בחווארה,

התביעה מתבססת על החוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה), תשפ"ד-2024, ודורשת פיצויים בגין כאב, סבל ונזק נפשי, לצד פיצויים לדוגמה שנועדו, כהגדרתם, להבהיר כי הענקת תגמולים לטרוריסטים אינה יכולה להיעשות בלי אחריות אזרחית. התובעים מצביעים על תמיכה שיטתית של הרש"פ ואש"ף במחבלים, בין השאר דרך "הנציבות לענייני אסירים" ו"המוסד לטיפול במשפחות השהידים והפצועים".

עו"ד ד"ר גדעון פישר, צילום: שי שקולניק

עו"ד ד"ר גדעון פישר אמר: "בני משפחת ניגרקר איבדו את יקיריהם בפיגוע נפשע, כשבאו לתקן את רכבם. הרשות הפלסטינית ואש"ף אינם מוקיעים את הרציחות, אלא אף מעודדים זאת. את שי ואביעד ז"ל לא נוכל להשיב, אך חובתנו לדאוג לכך שתומכי הטרור ישלמו פיצוי למשפחת הקורבנות, במקום למשפחות של טרוריסטים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...