כשהבקשה שלו להצטרף לקבוצה טיפולית נדחתה, לא הסתפק אסיר בן 32 בתסכול בלבד. הוא בחר לאיים על העובדות הסוציאליות, ואף ביקש לקבל כתובת מגורים של אחת מהן - מעשים שהובילו את השופט יריב בן דוד להטיל גזר דין של 10 חודשי מאסר בפועל, בגין עבירת איומים וכן קנס של 1,500 שקלים.
על פי כתב האישום, לפני פחות משנה, הנאשם ביקש להצטרף לקבוצה טיפולית בכלא. כשהעובדות הסוציאליות דחו אותו וביקשו ממנו לעזוב, סירב והשמיע כלפיהן קללות גסות. "לכי קיבינימט, יא פרחה. מי את בכלל". כשלושה שבועות מאוחר יותר, המצב החמיר כאשר האסיר פנה שוב לעובדת הסוציאלית ומסר לה שהוא כועס על דחיית בקשתו ועל כך שלא באו לשוחח עימו. במהלך השיחה, איים הנאשם: "אני אסגור איתה חשבון בחוץ ואראה לה מה זה".
הנאשם לא הסתפק באיומים. למחרת, במהלך דיון משמעתי שנערך לו, פנה מספר פעמים אל הסוהר וביקש כי ימסור לו את כתובת מגוריה של אחת מהעובדות הסוציאליות, צעד שהעיד על כוונתו להמשיך במעקב ובאיום גם מחוץ לכותלי הכלא.
התביעה טענה כי הנאשם פגע בערכים חברתיים מוגנים, ביניהם "שלמות הגוף, הביטחון, השלווה הנפשית ושמירה על חירות הפעולה של הפרט". התביעה הדגישה כי העבירה בוצעה תוך ניצול מצב המשמורת ובמסגרת דפוס חוזר של איומים נגד אנשי מרות, ועתרה לקבוע מתחם ענישה של שישה עד 12 חודשי מאסר. בנוסף, התביעה הצביעה על עברו הפלילי המכביד של הנאשם, הכולל עבירות אלימות ומאסרים מותנים.
במהלך הדיונים התברר כי בחודש אפריל הוא נידון לעונש מאסר בפועל בן שלושהחודשים במסגרת תיק נפרד בבית המשפט השלום בחדרה, והמדינה עתרה כי העונש החדש ירוצה במצטבר.
הסנגור טען לקלות יחסית של האיומים וכי לא נלוו להם עבירות אלימות נוספות. הוא הדגיש כי הנאשם "רצה להמשיך בטיפול במסגרת שירות בתי הסוהר, אך נפגע מסירוב גורמי הטיפול לצרפו לקבוצה ועל כך שהודה במיוחס לו תוך חיסכון בזמן שיפוטי".
השופט בן דוד קבע כי "יש להביע סלידה ושאט נפש ממעשי תקיפה המכוונים כלפי העוסקים במלאכת השמירה על בטחונו של הציבור ועל אכיפת החוק". הוא הדגיש כי "מעשי תקיפה ואיומים כלפי שוטרי משטרת ישראל, רק מפני שהם ממלאים את תפקידם כחוק, מערערים את המוסכמות הבסיסיות ביותר של החברה הדמוקרטית בה אנו חיים".
בית המשפט הדגיש כי איומים נגד אנשי סגל בבתי הסוהר "עלולים לפגוע בתחושת הביטחון במקום עבודתם, ובדבקותם בביצוע תפקידם". השופט הוסיף כי "פגיעה זו אינה מוגבלת למושא האיום הישיר, אלא משפיעה על תפקוד המערכת כולה, ועלולה להרתיע עובדי ציבור ממילוי חובותיהם בדבקות ובמסירות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו